Starševski čvek

Konec nedeljskih priložnosti

Default avatar
Ker smo zaposleni v takih dejavnostih, kjer še lep čas ne bo zmanjkalo dela oziroma ga bo vedno več, smo bili primorani nakupovati ob nedeljah. In še kako prav nam je prišlo, da so bile trgovine odprte, potrebna živila na razpolago in izbiro, ob pomanjkanju prostega časa nam je bilo izvrstno izkoristiti nedeljo za nakupe v trgovinah, hitro in na enem mestu.
Sedaj smo to priložnost izgubili, pa mislim, da trgovci le niso bili preobremenjeni, to gotovo ni razlog, saj smo še kako preobremenjeni tudi zdravstveni delavci, toda vzrok je nekje drugje.
Vendar nihče ni pomislil na tiste, ki smo izrabili ponujeno možnost in s tem pridobili na času in denarju.
Default avatar
v trgovinah je napisal/a:
Preslab PR. Trgovci pač znajo prodajati. Vse. Tudi zgodbe.
Default avatar
Res je najbrž vzrok preslaba prodaja ob nedeljah, vendar nekje bi morali pomisliti tudi na tiste, ki so zaposleni ves teden in jim ostane nedelja za take zadeve.
Default avatar
ne zdi se mi prav je napisal/a:
A bejž no, a so zaposleni ponedeljek - sobota od 7h pa tja do 21h?
Default avatar
ne zdi se mi prav je napisal/a:
ne nakladaj, če res toliko delaš, potem toliko zaslužiš, da ti bo vsak trgovec rad tudi opolnoči domov pripeljal vse kar rabiš. po želji v zlatem vozičku...
Default avatar
Mi smo bili včeraj v Ikeji v Gorici, odprto imajo do 21h.Bomo šli pa čez mejo!
Default avatar
V Ikei pač nimajo živil, tudi trgovine, ki prodajajo z dostavo na dom so redke in drage, potreben je nakup vsaj šestdeset evrov, za nas je to veliko denarja.
Default avatar
Tudi meni je nakupovanje ob nedeljah večkrat prav prišlo, dokler nisem odkrila nakupovanja preko spleta: pri Sparu in Tušu pobereš v trgovini mimogrede, v Mercatorju ti pripeljejo na dom. Oboje močno olajša življenje, v času korone je pa še bolj varno tako. Priporočam.
Default avatar
Tuditudi je napisal/a:
Zaposlena sem v zdravstvu z zelo nizko plačo, mar ni nakupovanje po spletu in dostava na dom, zelo drago ?!
Default avatar
Tuditudi je napisal/a:
Samo roka uporabe izdelkov pa ne moreš izbrati.

Jaz sem se prilagodil tako, da bodo imeli slovenski trgovci od mene nekje 30-40% manj denarja mesečno. :) Upam, da čimveč lenih trgovk odpustijo.

Si sicer vsako endlejo bile polne trgovine.
Default avatar
IKEA je napisal/a:
če ti je všeč švedska hrana, majo tud to...
Default avatar
v trgovinah je napisal/a:
Kajo to, da v Avstriji in Nemciji se niso izumrli zdravstveni delavci, ko se trgovine zaprejo ob sobotah popoldan in se odprejo sele v ponedeljek zjutraj! Verjetno se ze vsu Svabe pomrli od lakote, zato pa uvazajo zdravstveni kader z Balkana, ti pa na sreco znajo spect kruh in so se zivi!


Druga stvar, ki mi ni jasna, kako se ti da sluzbe prosti dan zabiti v trgovini?! Resno! En dan si prost in hopla, gremo v soping, cel dan zabijes po trgovinah. Kaj imas od tega?
Default avatar
za tuditudi je napisal/a:
no če si zaposlena v zdravstvu, potem delaš tudi ob nedeljah in takrat ne moreš v trgovino hehe
Poskusi pomisliti, preden natipkaš........
Default avatar
lene trgovke odjebite je napisal/a:
Ravno jokali bomo od manjka par takih bedakov, ki kupujejo 30 ali bog nedaj celo celih 40% manj...ha,ha,ha....kravatar!
Default avatar
A daj daj.
Zakaj bi morale trgovine delat od nedeljah če se ne znate organizirat.
Pa tudi če bi, zaradi par posameznikov, ki delate od jutra do večera 6 dni v tednu bi morali delati vse trgovine?
Sem zaposlena v trgovini in večina nedeljslcev je postopačev, brez vrečk, cela familija se druživ v trgovskem centro, zraven pa kupijo kak kič.
Potem gredo na kosilo v sparovo restavracijo in nazadnje sprehod čez živilsko trgovino spar, kje uzamejo še nekaj od hrane,igrac itd.
Če se vam ne ljubi čez teden kupovat boste pač narocili spar online in to je to.
Ne mi pa pridigat da eni rabite nedelje, ker ste nedeljski kupci vecinoma postopači.
Začnete s kavo, trgovine, kosilo,živila ,potem vas mora pa še varnostnik ob 3h terat ven, ker bi samo še nekaj pogledali.
Končno boste odkrili kaksne druge destinacije kot trgovine. Pač radi zapravljate in uzivate v nakupih, pa si lahko lažete kolikor hočete.
Ponavadi ste tudi cisto brez denarja, ker ste hoby zapravljivci.
Vse se da organizirat, samo nakupi ne bodo več del druženja neke družine. Bo pač sla mati ali oče v trgovino med tednom, ko bo lahko. Ob nedeljah boste nemaj časa zmedeni, potem pa ugotovili kako lepo se lahko preživi dan brez nakupov.

P.s. naša trgovina je imela ob nedeljah prokleto slab promet. Samo firbcanje in druženje po stacunah.
Default avatar
Tako je napisal/a:
Se strinjam...
Kmalu se bo našla budala, ki bo izračunala, da bi lahko imel vsak slovenec kar dve osebni izkaznici, če bi le javna uprava imela odprto tudi ob nedeljah....
Default avatar
za tuditudi je napisal/a:
Cene so enake, kot če greš fizično v Spar, Mercator, Tuš.
Default avatar
lene trgovke odjebite je napisal/a:
Običajno pri dostavi zelo pazijo, da je rok čim daljši ali pa te celo pokličejo in opozorijo na kratek rok, potem se pa sam odločiš, ali boš izdelek vzel ali ne. Naročam že od marca preko spleta in le enkrat se mi je zgodilo, da je bil rok pri enih jogurtih problem.
Default avatar
Tako je napisal/a:
Vendar ni zamerljivo, da je zaradi odprtih nedelj, več ljudi zaposlenih, ki bi bili sicer brezposelni.
Default avatar
res mi ni jasno je napisal/a:
Meni ZDA načeloma ni država, kjer bi živel. Mi je pa všeč tam, da se ljudje zelo malo vtikajo drug v drugega. Vsak ima svoj prosti čas pravice preživljati tako kot njemu paše. Poležava cel dan, gre v hribe, kuri gume na dirkališču, postopa po šoping centrih.

Eni ste res neki socialistični fuknjenci, ovce nedofukane, kjer morajo vsi enako misliti in vsi ob isti uri iti v trgovino.