Starševski čvek

ali je kdo iz kakšnih term prinesel domov stenice

Default avatar
Letos smo bili v enih termah (ne bom imenovala, da ne delam krivice v primeru, da jih nismo pri njih pobrali) in sedaj so se nam očitno pojavile stenice. Brala sem, da se zaredijo zaradi slabe higiene ali jih prineseš s kovčkom od nekod. V stanovanju smo že čez 10 let, nikoli nismo imeli nobenih živali in podobnih nadlog, higiena je OK. Bili pa smo 4 noči v enih termah.

Najprej ena oseba opazila rdeče pikice na notranji strani obeh rok, kasneje še po nogah - izgledalo je kot kakšna blaga alergija, bledo roza male pikice, niso srbele. Čez mesec se pojavijo enake pikice pri drugi osebi (spi v drugi sobi in drugi postelji). Par dni nazaj pa opazimo male živalice po postelji, čez dan jih nikjer ni, ponoči, ko prižgeš luč preplavijo rjuho na postelji. Je možno, da smo jih pobrali pri nekom na dnevnem obisku, da jih ima kdo doma in ni povedal? V primeru, da lahko pridejo na oblačila ? šlo je za 1-2 urne obiske, brez prtljage? Ne vemo, kaj storiti, zamenjati vse vzmetnice (morda se ponovi, če ostanejo v pohištvu/drugje), klicati dezinfekcijo. Malo smo se prestrašili, ko sem brala, da so se nekateri morali celo izseliti iz stanovanj/hiš zaradi stenic, ker jih niso mogli iztrebiti in da jim nastajajo rane od tolikih ugrizov. Se prehranjujejo s človeško in živalsko krvjo.
Default avatar
Higiena že ni bila Ok, če ste prineslli stenice domov. Brez skrbi lahko napišeš, katere terme -bo dobro za ostale,da bodo pozorni in vedeli, kje so jih tudi oni fasali.

Sicer pa - vejretno bodo letos kar po vseh termah na voljo tudi stenice za v kovčke za domov.
Default avatar
v starih časih so se ljudje rešili ugrizom tako, da so pod nogo postelje dali podstavek, notri nalili vodo in stenice ne pridejo čez.
V današnjem času pokliči dezinfekcijo.
Default avatar
Letos se po sloveniji ne splača it nikamor, saj so z vavčerji vse konce okupirali cigani iz dolenjske. Od term do morja.
Default avatar
Kam rinete je napisal/a:

Sej ni čudno, če je tako, kot je bilo v kampu. Rezervirata dva, pride jih 30. Ko so klicali policijo, sej je bilo v novicah.

Sicer pa ja, pri nas imamo več ali manj samo poceni delovno silo z juga, tam imajo pa itak higieno na minimumu....

Nekaj let nazaj je bilo garje na pohodu, sedaj so očitno že stenice.... Baje se teh zlepa ne znebiš, ko se pojavijo.
Default avatar
sej ni čudno je napisal/a:
A so to slučajno človeške bolhe? A to še obstaja? Fak, k živali...
Default avatar
Precej stvari lahko fašete v teh hotelih, če so kakšni bili z nula higiena tam pred vami.

Stenice, kožno plesen, glivice....

Zato nujno! Če bi imeli delujoč NIJZ ne bi imeli depresije, ne bi imeli nič. Ker pa so bili na NIJZ mentalno zaostali kretenčki imamo vse najslašbe. Ne vem kaj imajo v glavi, ampak pameti očitno ne.

Zato si moramo ljudje sami pomagati.

Ko pridete iz potovanja, kot so rekli že drugi! Vse iz kovčkov v dezinfekcijo ali direktno v pralni stroj.... se prvo stuširat, umit....

Pa ker živimo v multi kulti, tudi ko pomerjate oblačila ali kupuje čevlje - ko pridete domov, takoj umit noge, se stuširat....

Ko pridete z bazena, takoj se stuširat in fejst z milom umit noge - zaradi glivic in virusnih bradavic in ne vem česa še vse....

Razen če bi radi fasali kožne bolezni, glivice, garje, stenice.... itd. Sej sploh ne vem kaj vse lahko fašeš.... Ampak glede na to, da živimo v globalnem svetu, najbrž tudi celo paleto bolezni....
Default avatar
za vse počitnikarje je napisal/a:
Res ne vem, kaj ima NIJZ s stenicami.
Te so problem nehigiene s strani ponudnika oz. njihovih prejšnjih gostov.

To, da pa vodja NIJZ od ljudi pričakuje, da bomo spoštovali ukrepe, ki jih NIJZ sprejema, sam pa si jih ni sposoben zapomniti, je pa tipična farsa iz JJ arzenala.

Zdaj imamo političen NIJZ, politično policijo, paravojaške enote se potepajo po državi (in jih predsednik vlade enači skolesarji), imamo politično statistiko preko statističnega urada, prihaja še politična javna TV, pa politični NPU, politčna KPK itd. In potem nas prepričujejo, da nas ogrožajo tujci, ki delajo v Sloveniji in pa migranti?
Tisti tujci, ki delajo, nas ne ogrožajo (vsaj tiste, ki smo sposobni ne). Ogrožajo nas nekateri tujci, ki se ukvarjajo s kriminalom, ne pa delavci iz tujine. Migrante (predvsem ekonomske) pa Slovenija tudi preveč ne zanima, saj je standard pri nas prenizek. Tisti, ki pa željo ostati v Sloveniji, pa so sem prišli zaradi varnosti ali pa ekonomskega obstoja in kot taki v večini sploh niso nevarni.
Default avatar
Bolhe smo mi videli v hotelu na Dolenjskem.
Sicer samo eno na postelji, vendar je skakala.
Tile boni so drugače super. Sem absolutno za. Mmi smo sli na bon. Zakaj pa ne.
Default avatar
Rissssaaaaa je napisal/a:
Res pa je, da smo jo imeli prej doma in smo jo na Dolenjsko prinesli s sabo, ker smo hoteli videti, če bo tudi tam skakala.
Default avatar
Tega se jaz tako bojim. Imam prav fobijo, da sploh kje drugje prespim. Sočustvujem z vami. Upam, da uspešno rešite. Stenice.... brrrrr
Default avatar
Moj sin jih je imel v dijaškem domu v Lj. Na srečo jih ni domov prinesel. So morali celo nadstropje izseliti in opraviti dezinfekcijo, deratizacijo...
Default avatar
Rissssaaaaa je napisal/a:
No lahko si tudi tako misliš, vendar ni res. 😁
Default avatar
pijejo človeško kri je napisal/a:
Bodi fer in povej katere toplice, da ne bo se kdo naje.al
Default avatar
Stenicka je napisal/a:
catezke, ker so najbližje ciganom
Default avatar
stenice pršice in uši je napisal/a:
To je mit, da nastajajo le zaradi slabe higiene. Tudi hoteli s 5* imajo stenice in objekti, kjer je čiščenje na nivoju. Se prenašajo, jih nekdo nekam prenese in težko izkoreniniš.
Default avatar
rdecbik22 je napisal/a:
Je bilo uspešno odstranjevanje? So morali deratizacijo večkrat ponavljati?
Default avatar
Stenice nimajo nič s higieno oz. pomanjkjanjem le-te. Imeli so jih tudi že luksuzni hoteli s 5*. Zadnje čase se pretirano množijo zaradi povečanega turizma in ker so iz leta v leto bolj trdožive na pesticide.

Če ni denarja za profesionalno deratizacijo se da stenice znebiti z diatomejsko zemljo: to je bel prašek, ki se prime na žuželke, ko se plazijo po njemu, in v dnevu ali dveh zaradi njega dehidrirajo. Zadeva je precej poceni in povsem naravna. Seveda pa je treba poskrbeti, da se stenica plazi čez njega - to najlažje dosežemo tako, da okoli nog postelje in okoli jogija na podu postelje (še najbolje je če je pod v obliki lesene deske in ne latvic) nasujemo zadevo in nato čakamo, da se stenice ponoči odplazijo do nas in na poti do svojega obroka prečkajo omenjen prah. Na tak način bo trajalo nekaj tednov, da vse pocrkajo, ker je potrebno počakati, da se izležejo tudi vsa morebitna jajčeca. Seveda igranje žive vabe za te krvosese zveni malce grozno, a to je bolje, kot da pred stenicami bežimo spat v druge prostore, ker bodo preprosto šle za nami, in tako se lahko še bolj razširijo po hiši.

Tista metoda s polaganjem nog od postelje v vodo ni preveč učinkovita, ker se lahko stenica še vedno spusti na nas s stropa.
Default avatar
Stenice ravno ne. Smo pa prinesli domov sramne uši. Čisto cela družina.