Starševski čvek

Partner želi deljeno skrbništvo

Default avatar
Kako je s tem, če oče želi deljeno skrbništvo, mama pa ne? Kot prvo, ne želim biti vsak teden ločena od svojega otroka, ker on ni zdržal družinskega tempa, kot drugo, mi hoče nagajat, čeprav v času skupnega življenja ni enkrat ponoči vstal, niti ga enkrat sprevil, nahranil itd...
Priponke

photo-of-man-carrying-child-3933050.jpg
(66.06 KiB)

Default avatar
O tem bo dal csd mnenje, sodišče ga običajno upošteva. Smernice EU narekujejo, da se dodeli deljeno skrbništvo, ker je to za otroka največja korist.
Default avatar
plavalaguna je napisal/a:
Ah daj no... Sem v taki situaciji, kaj ste zenske sposobne napletit proti moskemu je enostavno neverjetno. Sploh nimam sans, ce gremo na sodisce bo zadeva samo se slabsa. Vsaki lazi prevarantke CSD verjame, oce pa odpade in je lahko tiho. Npr. sploh ni pomembno, da se je vlacila okrog, se vedno ne boljsa mama, kot jaz oce? Lahko samo zdrzim in sem v oporo otrokoma, kolikor jih smem videt.
Default avatar
Zal je velikokrat tako, da se hoce oce s tem izogniti placevanju prezivnine. Seveda niso vsi ocetje taki, jih pa poznam par, ki jim stik s samim otrokom ni mar. Ti otroci so vecinoma pri babicah in dedkih, se pravi ocetovih starsih. Ce je deljeno skrbnistvo, se vsi otrokovi stroski delijo na pol in v praksi se tega drzijo res samo tisti pari, ki imajo tudi vnaprej dobre stike med sabo. Ponavadi vecinoma stroskov pade na mater otroka. Oce to hitro rad pozabi :-(
Default avatar
Sprevil??? Wtf, aja, pa jajčkotov tudi nikoli ni hotel spečt.
Default avatar
Deljeno skrbništvo bi morala biti prioriteta. Pol pol, vsak en teden, v dobrobit otroka. Oče na 14 dni ni nič. Ti pa preboli in se ne cajtaj na račun otroka.
Default avatar
Torej te je do sedaj motilo da menda ni skrbel za otroka, sedaj te pa moti da želi skrbeti zanj?
Pa en teden nisi TI zmožna biti brez otroka? On seveda je lahko, tudi dva tedna a ne? Saj je itak nepomemben. WTF.
Preberi za sabo. Samo o sebi govoriš. Jaz ne želim, jaz ne morem, meni nagaja, jaz jaz jaz jaz...
Odrasti pa naredi tako da bo za OTROKA najboljše. Pospravi svoj ego za nekaj časa. Otrok ima dva starša. Ni tvoj. Bodi raje vesela za svojega otroka, da bo imel oba starša.
Default avatar
plavalaguna je napisal/a:
Kako je s tem? Ne arbiš nič urejat. Blesave zavožene monklje ti bodo izdale sklep, da deljeno skrbništvo ni možno, da imaš do njega pravico le ti kot baba in da tvoj otrok porabi vsaj tisoč evrov na mesec in ti pripada 700 evrov preživnine.
Default avatar
Tinca777 je napisal/a:
Ni res, jaz sem ga nosila devet mesecev, ga dojila, previjala, hranila,....medtem ko partner ni naredil popolnoma nič!
In zdaj si gospod želi prisvojiti pol otroka!
Ni šans, malo morgen..
Moj advokat je rekel, da naj zahtevam od CSD, da je otrok pri meni, za kar imam kot ženska vso pravico, drugače naj se pa še malo zlažem in pripeljem priče, ki bodo to potrdile.
Pa uničila bom bivšega do konca, da bo videl otroka samo enkrat letno!!
Default avatar
Samo tole.
Deljeno skrbnistvo ni vedno v najvecjo korist otroka.
Se posebej, ce starsa nista zmozna zrelosti in sodelovanja. Ce je tozba, se kregata, ..., je skupno skrbnistvo slaba opcija.
Default avatar
Nijaz je napisal/a:
Ne ne, nikoli v korist otroka, saj zato pravim, da boste popolnoma nore in zavožene monklje izdale sklep o skrbništvu, ne rabi sploh hodit na sodišče, ker tam ji ne bo všeč.
Default avatar
Nijaz je napisal/a:
Pri zmešanih ljudeh, ki jim dol visi za otroka in razmišljajo samo o sebi so vse opcije slabe. Ni problem skupno skrbništvo. Problem je ker se dva razvajena smrkavca spravita delat otroke in potem nista zmožna z to odločitvijo živeti in narediti vse da ga poleg tega da sta ga naredila še vzgojita.
Default avatar
Ne bom mu dopustila da ima otroka on je napisal/a:
Ok, iz tega zapisa mi je jasno, da tebi sploh ne gre za to da ti imaš polno skrbništvo, ampak bolj za to da on nima deljenega. Pa verjetno hočeš preživnino. Tako povej, ne neki ovinkarit....
Default avatar
GolfDvojka je napisal/a:
Dva neresna sta kot kaže otroka naredila... Če bi CSD ukrepal v otrokovo dobro... bi ga dali v rejništvo, v ljubečo družino.
Tukej se bosta pa starca samo dajala, pa en drugega dol tunkala.. otrok bo pa samo orodje, da drugega prizadane.
Se mi že sedaj otrok smili.
Default avatar
No, jaz pa iz bližine opazujem primer otrok, ki sta v skupnem skrbništvu in se tako selita vsak teden od mame do očeta. Sta moja nečaka, sinova moje sestre. To, da se je sestra ločila, je bila že dobra poteza, saj z možem nista bila kompatibilna. V prej skupnem stanovanju je ostal on, sestra je najela drugo stanovanje.

Otroka pa, sta reveža. Čeprav sta stanovanji obeh v oati občini, se selita vsak teden ko mlada mačka. Ne vesta, kje je njun dom
Sploh ne rečeta vwč, da gresta domov...ali da sta doma. Sta pri mami in pri očetu. Greva k mami...greva k očetu...ni več izraza dom. Meni je že to koma. Pri enem imata kolo, pri drugem kotalke npr, ni več spontanosti. Ne more se vozit s kolesom ko bi hotel. Eden vadi instrument (violončelo), ki ga vsak teden seli in je naporno. En teden s prijatelji, en teden brez njih (v drugem stanovanju jih nimata...so bolj stari prebivalci). Sta osnovnošolca v drugi triadi. Hodita tudi k nam, bratranci se dobro razumejo, in večkrat jamrata.
Default avatar
Kanja33 je napisal/a:
Da imata dom tam kot mami in gresta "na obiske" k lastnemu očetu? Da ga vidita enkrat na teden popoldan pa vsak drug vikend? Da sta pri mami "doma" in tam odraščata, mama za vse skrbi, oče jih pa sem pa tja na sladoled pelje in malo zabava? Mogoče bi bilo najboljše da izgine iz njunih življenj da bosta 7 dni na teden lahko šla na kolo?
Ločitve so pač sranje. Naporne. Nepopolne. Skrb za otroke dveh ločenih isto. Otrok ločenih staršev ima pač dva domova. Enega pri mami in enega pri očetu. Tega pač ne moreš spremenit. Imajo in otroci in starši pravico da so družina. Pač ločena. Na različnih naslovih. Je daleč od popolnosti, ampak še vedno boljše kot pa "hodit na obisk" k enemu od staršev.
Default avatar
Pol otroka??
OP, zvenis kot tisto zensce iz Salomonove sodbe...
Vsekakor te za dobro otroka ne briga nic.
Sicer pa mislim, da je provokacija.
Default avatar
Kanja33 je napisal/a:
Tako je -to seljenje je jebeno za otroke -to nikakor ni v dobro in v nobeno korist otrok - nikakor - sploh pa najstnikov. Vsak pameten in razsoden sodnik ob določitvi stikov vpraša taka starša na obravnavi, naj se postavita onadva v kožo tehdveh otrok kako bi bilo, da bi se morala onadva cok pok selit vsak teden takole, kot se njuna otroka.....
Default avatar
In kaj je boljša rešitev je napisal/a:
Vem za primer, ko otrok sobiva z očetom, v kraju šolanja. In mama dela vse v njegovo dobro, za se strinja s tem, ker ve, kako je to mučno za otroka. Čeprav je oče hud kaliber in manipulator in imata hudo bitko za ostalo. Ampak otrok ima oba enakovredno rad, pride tudi k mami, vedna med tedni je v času šolanja v kraju bivanja ( srednješolec, še ne polnoleten)..... Tako je super za otroka, ne pa to balinanje gore dole s kufri in potovalkamim - to je tak stres za otroka , da si vi sploh predstavljat ne morete, če nimate izkušenj! Vsaka pametna mama se ne bo tako maščevala za nič preko svojega otroka - mu bo omogočila, da je napirmer pri enem od staršu, ali pa pri očetu, če otrok tako izrazi željo. Ga bo že drugače stisnila za jajca tam, kjer je treba, ne preko hrbta otroka.
Default avatar
to je mučenje za otroke je napisal/a:
Tako je!
Otrok bi moral ostati pri materi, oče pa (če redno plačuje preživnino) imeti možnost stika z otrokom vsak drugi mesec za cel vikend....
To je popolnoma dovolj! Vse ostalo je pretiravanje na škodo otroka!