Koronavirus

Logar: Dopustovanje na hrvaški obali se ne kaže kot problematično

Default avatar
Problematično, če se družiš po zabavah, nočnih klubih. Če se malo paziš, upoštevaš osnovne ukrepe, se kar da, ni zelo problematično.
Default avatar
kakor kdo vzame je napisal/a:
Na Hrvaškem je okužb mnogo več, kot je objavljeno. Pač hočejo na vsak način izpeljati (kolikor toliko) turistično sezono. Tudi, če ljudje nastradajo. ((
Če se gre na Jadran, je treba biti pazljiv, predvsem pri stikih z ljudmi (čim manj stikov).
Predvsem je treba biti zelo previden v restavracijah, gostilnah, trgovinah.
Default avatar
okužb je veliko več je napisal/a:
: Pri nas pa misliš, da je realni pokazatelj testiranje - ali kaj? Povsod se okužbe širijo, ne glede na državo, pa dajte že skopčat - sploh na dejstvo, da se v službah maske ne nosijo - torej , nagradno vprašanje: kje je večja moznost, da ga pokasiraš? ...
Default avatar
ohjej je napisal/a:
Številke niso realne, prave. Tudi pri nas ne. Samo nam ni tak grozen interes turistična sezona. Pri sosedih so številke tudi do 3x večje ( nekateri trdijo še več).
Pri nas v službi se nosijo maske. Kje boš pokasiral? Lahko skoraj kjer koli. Sigurno imaš veliko več šans, da tam, kjer je okužb več in se ne držijo treh najosnovnejših pravil ( Hr).
Default avatar
sigurno niso številke je napisal/a:
... da te razsvetlim: po firmah, kjer ni kontaktov s strankami, se maske praviloma ne nosijo ... tako da je dopsut na morju cez mejo bistveno manjše tveganje, sploh ker že v osnovi ne rinem v gnečo, da se virus dobi.
Default avatar
ohjej je napisal/a:
V pisarni smo 3, pisarna je velika ( visoki stropovi). Maske imamo, ko pridejo sodelavci v pisarno, če gremo službeno v drugo pisarno, v liftu.
V sosedni zgradbi imajo delo s strankami, maske nosijo ves čas.
Dopust na morju ni tako problematičen, če se ne družiš v velikih skupinah, ne hodiš v gnečo, se izogibaš kafičev, trgovin.
Default avatar
Ena južna je napisal/a:
Naj uganem: bila si na HR in nisi se okužila. Torej ni problema, vsi lahko gremo na HR in ne bomo se okužili. Hvala, bom raje poslušala nasvet dr. Beović.
Default avatar
Itakdaja je napisal/a:
Sedaj je je začelo. Jih je par. Čez teden, dva jih bo veliko več.
Default avatar
Itakdaja je napisal/a:
Sm že 2 mesca na Hr, in ja, res se nism okužla. No ja, vsaj nobenih simptomov nimam, tko kot jih nima NOBEN od VSE množice folka ki ga poznam. Tud oni nobenga okuženga ne poznajo. Pa se družmo čist tko kot pred korono.
Nasvete Beovićke pa komot poslušaš še naprej, ti noben ne bran.
Default avatar
Ena južna je napisal/a:
Najprej razlagaš, da se nič ne paziš, da se družiš, kot prej. Potem te nekdo malo zagrabi, češ da si neodgovorna, pa hitro poveš o maski, razdalji . Sedaj pa spet, da je vse kot pred korono.
Ti si res eno malo zmedeno otroče. Samo, taki pa okužujejo naprej, tudi če sami ne zbolijo. Aja, to te pa ne briga. Jasno.
Taki so najbolj nevarni. Če si v okolici Pule, ali Umaga, pa sploh. Tam je zelo veliko okužb. Pa ti verjamem, da nikogar ne poznaš ;)))
Default avatar
kokor veter piha je napisal/a:
kakšen debil si ti, ne morem verejti, kake plehke finte, da bi osebo naredil neverodostojno, butl si res na kubik- zmeden starec multinick.
Default avatar
japajadede je napisal/a:
Neverodostojno? Kaj je to? Punca pač govori enkrat tako, drugič drugače.
"Kakor veter piha" prav razmišlja, ni noben butl.
Ti si po stilu sodeč si zelo podoben Južni;)).
Default avatar
HR nekaj čez 70, BiH čez 300. To vse na nek način potuje proti nam. Pa še sami bomo z morja kaj prinesli. Sem malo upala, da pojenjuje.
Default avatar
kokor veter piha je napisal/a:
Jaooo si tupo glupo.
Čuvam se že cel lajf, že cel lajf držim distanco do drugih, sploh neznanih, starih...če teb paše da se ti folk lima zravn, da ti diha za ovratnik je ok, sorry, men ne.
Maske nosm zato ker jih MORAM. Ko ni blo obvezn, je nism nosila. Čist tko usput, tud pri frizerju bla brez maske :P
Za higieno rok tud skrbim že skoz.
Tko da ja, vse je kot pred korono :P
A boš zdej dojelo za kaj gre?
Default avatar
spet se povečuje je napisal/a:
Se okuženost povečuje. K nam tudi prihaja čez mejo, ni kaj. Do konca avgusta bo tudi pri nas najbrž že precej več.
Default avatar
res ne kaže dobro je napisal/a:
Definitivno se okžbe stopnjijejo, številke rastejo. Najbrž ni čisto brez skrbi za it na dopust. Človek lahko mimogrede kaj faše. Ali pa tudi ne. Še en mesec loterije, momo videli.
Default avatar
res ne kaže dobro je napisal/a:
Zato pa čimprej v nabavo, po WC papir, konzerve....Zaloga mora biti vsaj za pol leta.
Default avatar
Robi... je napisal/a:

Zakaj pa delaš zalogo?