Starševski čvek

Strah me je prekiniti stik :(

Default avatar
Pozdravljeni, stara sem 27 let in imam družino, dva otroka, skrbnega moža in zaljubljenca iz 30km oddaljenega mesta.
Vozil se je dvakrat tedensko, da me je videl in vsak mesec plačal naše položnice. Večkrat sem mu povedala, da sem poročena in da ne morem z njim imeti nič. To dobro ve. Ko sva se vidla, sva šla na pijačo ali večerjo, potem mi je dal še 50 ali 100€, da kupim kaj zase ali za otroka. Če nisem hotela vzeti je vztrajal tako dolgo, da sem dala v torbico. Vedno sem ponavljala, da nočem njegovega denarja in da sva samo prijatelja. Za otroka je zmeraj prinesel igračo, plačal glasbeno šolo, kupil telefon...to je počel sam od sebe, za nič mu nisem rekla, za nič prosila, hotel mi je ugajati, da sem bila vesela. Glasbeno šolo je šel plačat na blagajno, ker ni imel podatkov za nakazilo.
En večer je prinesel prstan in me hotel zaročiti sred centra. Okrog je stalo nekaj ljudi, ki so gledal vanj ko je čepel in sem ga zavrnila. Čist je ponorel, začel jokat, se dret in brcat v smetnjak, da bi ga pomirila sem rekla OK, samo zato, da se je umiril. Kasneje sem mu jasno dala vedet, da nisem mislila resno. Ponovno je norel, zato sem šla.
Od tega dne ima v glavi, da sem njegova, se pa ne dobivam več z njim od takrat ker tip ni čist ok. Začel je pisat, da nima nobenega za pogovor in pogreša mojo družbo. Dogovorila sva se, da če bo rabil pogovor ali bo osamljen, me naj pokliče in se bova pogovarjala. Čez čas je postal nadležen in se hotel pogovarjat o neprimernih stvareh, zato se mu nisem več javila. Klical je z drugih številk, vse sem blokirala a klical je nonstop in sem zamenjala številko, po 10 letih zaradi njega.
Bil je mir kakšen mesec. V baru ob trgovini dela moja sestra in videva njegov avto. Včasih se pripelje in sedi not cel dan, včasih več ur, včasih po par minutah odpelje. Vedno parkira na istem mestu. Redko kam grem, če grem ga pa srečam in najdem izgovor, da čimprej grem. Nazadnje sem se prestrašila, ves je bil zanemarjen, umazan od barve in smrdel, sem ga samo pozdravila in na hitro odslovila, ker sem zamujala k frizerju in se je pripeljal tip za menoj, obrnil je pred salonom in se odpeljal, očitno je preveril, če sem se mu zlagala. Isti dan zvečer je dal moji sestri sim kartico in nov telefon, da se mu lahko javim.
En teden se je opravičeval, skos pisal smse in mmse, tidop tidop tidop na vsake nekaj minut, sploh zvečer je bil pri volji, 57 smsov do jutra je napisal. Piše skos isto, kako si, kaj delaš, si sama, kako si, kdaj boš sama.... Rekla sem mu, da rabim čas zase in za otroke in naj mi da mir, na fb mu tudi nisem odpisovala več. Ni bil nikoli nesramen, mož pa pravil, da se je zaljubil in da sem postala paranoična. Po prebranih smsih je spremenil mnenje, vidi da ni zdrav in rekel naj prekinem stik. Prekinila bi stik z njim, si pa ne upam, ker sem videla kakšna žival je postal takrat. Probam ga držat čimbolj na off, samo če ne odpišem, pa čaka na parkingu in ko slišim avto, gledam skozi okno, kdaj se bo pripeljal na dvorišče hiše.
Ne ve točno katera hiša je naša. Povod da to pišem je, ker mi je napisal ob osmih zjutraj, da bi rad spoznal moja otroka, ker je kupil včeraj veliko in drago presenečenje in da ga hoče izročiti osebno. Odpisala mu nisem. Pred eno uro je spet pisal, da se vozi in da bo cel čas v mojem kraju in naj napišem, ko bomo imeli čas, da razume, da je za otroka tujec in da naj jima povem kaj lepega o njemu, da se ga ne bosta prestrašila.
Naredil ni nič, samo zdaj me je pa res strah, ker tole pelje vedno dlje. Možu sem napisala SMS, domov se pa vrne v torek, je šel mamo zaradi slabše pokretnosti spremljat v Dobrno. Pravi da lahko pride takoj domov če bom rekla da je nujno. Tale kot da bi vedel, kdaj ga nebo in imam občutek, da je čakal ta čas, ker sem mu to slučajno omenila enkrat v pogovoru. Klicala sem sestro, naj bo pozorna če vidi njegov avto in da mi pošlje nekoga gor za družbo.

Kako se losat takega bolanega tipa? Od začetka se je zdel prijazen in razgledan, zdaj pa tole kar pišem. Kolk je vsiljiv je tolk pameten, da ne napiše nič ko bi ga lahko stalo.
Na fb ima 4 prijatelje, Zuckenberga, neki dve gostilni iz Hrvaške in mene. Ja res! Ko odprem fb se vsuje kup sporočil, skos je izgleda aktiven, podnevi in ponoči in si ne upam več online.
Resno, kako se ga losat? Če se se le da, ga bi odpravila na kar se da taki osebi razumljiv način.
Priponke

profimedia-0211304393.jpg
(103.63 KiB)

Default avatar
saj je šele četrtek, čas za zgodbice je šele jutri.
Default avatar
podaljšan vikend je napisal/a:
Zgleda se ji ta teden vleče :))
Default avatar
Zgleda da je tip psihic. Direktno mu povej, naj ooodjebe. Če nima prijateljev ne bo upal prit sam. Nekdo naj bo skos pri tebi, po kakem tednu bo pozabil in najdel drugo za zajebavat.
Default avatar
🤣kaj vse dela zamračen um.
Default avatar
Dobra zgodbica :))

In možu je kar ustrezalo, da žena hodi z nekom na večerje in da vam plačuje položnice.
Default avatar
A mož je kar mirno sprejel, da te tip nadleguje? On bi moral naredit mir, če je dedec, ne pa tako pasivno čakat, kaj bo. Totalna mevža je tale tvoj mož. Ker sem že imela problem z zalezovalcem, lahko povem da edino čisti ignor pomaga. Zagrozi s policijo, potem pa na ignor. Bo treba imeti več odločnosti, če se ga želiš rešiti?
Default avatar
sem mislila, da mož ne ve zanj, je bilo zanimivo.... Potem se je cela zgodbica podrla...
Default avatar
Imaš problem in nisi osamljena. Moja seka ima hujšo zadevo, bil tudi poskus posilstva. De bi la se ne more nikak rešit. Dobil prepoved približevanja že tretjič. V pondeljek so ga spet pelali na postajo. Daj prijavo, dovolj imaš za sum na zalezovanje, reci da se počutiš ogroženo in da te je strah za otroke in zahtevaj prepoved približevanja. Če jo bo kršil ga bodo takoj odpelal stran. Za vsako stvar samo kliči policijo. Tale de bil ko pride do sodišča bo sedel vsaj 3 leta. Policija, nič drugo.
Default avatar
Noela je napisal/a:
Razlaga France Lojzetu:
" sumil sem, da me žena vara. Včeraj grem v službo, čez eno uro pridem nenapovedano domov in najdem ženo z ljubimcem. Zagrabim stol, da ga mahnem, pa mi žena pravi: nehaj Francelj a veš, zadnjič ko je crknil pralni stroj?
pravim : ja in?
Ljubimec je dal za popravilo.
Pomislim, pa ga hočem spet mahnit, pa žena zavpije: a veš, motorni čoln, ki sem ga dobila lani, ljubimec ga je kupil.
spet pomislim, pa ga hočem zadet, pa spet zavpije žena: pa nov hišni kino, tudi to je kupil ljubimec.
Ja pa kaj si naredil potem? končno vpraša Lojze.

Jah, nič pokril sem ga z odejo, da se ne bi prehladil.
Default avatar
Neznana karma je napisal/a:
Ne more bit čisto tak ko si napisala. Ti je posodil al si ga izkoriščala za keš? Tip hoče keš nazaj, ti pa cvikaš ker ste keš zapičkarili. Tole je dost bolj verjetno. Jaz bi ti tud težil in vsak tu na forumu! Fajn je spremenit zgodbo v svojo korist in iskat nasvet kak zjebat tipa. Poznamo mi takšne praasice.
Default avatar
Glede denarja in poloznic mi ni jasno zakaj ti daje? Al ima nizko samozavest in se ti hoce dokazat, da je denarno sposoben al je bedak, kao dobricina.
Al si se mu ti predstavljala kot samska oseba...

Tvojega moza poslji na en moski pogovor z njim. Al bosta postala kolega al bo odsel za vedno.

Lahko je tudi bolan, psiho v podnu, te zalezuje...
Default avatar
Neznana karma je napisal/a:
Uh, še dobro, da na položnicah te informacije ni! Predstavljaj si, kaj bi bilo, če bi na vsaki položnici pisal tvoj točen naslov!
Default avatar
takšen mož je napisal/a:
Ojoj :))))
Default avatar
Šnelca_ je napisal/a:
Ahahaha a ti bi od svojega moza pricakovala da bi sel na en moski pogovor z psihicem ki se slini nate in vajine otroke????

Picka, pa kaj si ti ja nori!!!
Default avatar
Miki misko je napisal/a:
Ja glej, mene je en zalezoval in mi ni dal miru en cas v mojem kraju.
Za mano je hodil, me stiskal ob zid po ulicah, vlekel v avto, enkrat prisel skozi okno v sobo poleti...
Ko se je moj pokazal pred njim brez besed je obstal. Pol mu je rekel ali ti po mosko razlozim, da je zasedena ali te usujem kot pickho.
Ceprav moj ni bil agresiven, ampak skuliran. Ce bi pa rabilo bi se kot lev boril.
Default avatar
Šnelca_ je napisal/a:
Bognedaj da sem imela obleceno oblekco...je znoru.
Samo zaradi tega kretena si takrat nisrm vec upala bolj zenstveno ven hodit. Na oblekce sem lahko pozabila.
Takoj ko sem ga videla, sem sprintala stran.
Default avatar
Šnelca_ je napisal/a:
Ja, sam ti (kao) nisi sprejemala od njega daril, nisi hodila z njim na večerje, nisi dajala položnic, da jih je plačeval in nisi sprejemala denarja od njega.
Default avatar
Šnelca_ je napisal/a:
Denar je dajal, ker je izgleda mislil da bova imela kaj več, da bo ljubezen kupil al kaj vem. Nikoli ni imel prijateljev, niti ženske. Na fb ima 4. Ko sva se videla drugič, je prišla njim mama in se mi je zasmilil, že ko sem poslušala pogovor kako ga komandira. To ja, to ne, tisto boš, tja boš šel, prinesel boš to, nazaj boš takrat in delala je z njim kot z otrokom. Mesec za tem mu je mama umrla in bila sem mu edina tolažba. Hodila sva ven jest in pit kavo, nič drugega. Takoj je začel ponujat denar in nisem nikol vzela! Pijačo sem plačala sama, večerjo pa kakor kdaj. Mož je vedel od začetka čisto vse in je bil še en prijatelj. Tako sva hodila 1 leto, enkrat ali dvakrat na mesec, dokler se ni preselil iz 200km oddaljenega kraja v kraj 30km stran od mene. Denar mi je začel tiščat v torbico, govoril če ne bom vzela, da bo pustil na mizi in se je odpeljal. Denar sem itak vzela, nebom gostilni pustila 100eur napitnine. Takih dogodkov je bilo več in vedno bolj pogosto. Na koncu je hodil dvakrat tedensko zaradi družbe in se ponujal, da plača položnice. Nisem ga prosila niti za cent. Ker ni imel podatkov o trr za glasbeno, je šel osebno k njim tja in plačal za naprej celo leto in za dodaten tečaj. Ni niti povedal, dobila sem klic po kakem tednu, če uskladijo ure za kateri drug dan, ker otrok 2x ni šel. Denar sem mu hotela vrniti, na koncu še stornirat plačilo in na nič ni pristal. Vse je govoril, da dela zame. Mož ga je obravnaval kot druga dva prijatelja ki ju imam, dokler ni šlo vse skup predaleč. Losala se ga bi itak, ker v meni več ne vidi sam prijateljice. Zadnje čase je govoril o družini, kako je nikoli ne bo imel, kako sem jaz srečna, kako je moj mož srečen, vprašal me je če bi še imela več otrok, ciljal je na naju. Mislim da se tukaj prijateljstvo v dobri veri konča. Zdaj me pa nevem, okrog išče in misli da sem njegova. Mož ga bi nalomil, tako je rekel, po tem kar sem doživela pa ga ne spustim nikamor, mu bo še kaj naredil. Mož govori in verjamem, da se ga bi lotil s pestmi, za tega pa nevem kdaj bo nož potegnil.