Starševski čvek

Bi bile razočarane, če vam moški ob rojstvu otroka ne bi ničesar podaril?

Default avatar
Mamice ali novopečene mamice, ali bi bile razočarane, če vam moški ob rojstvu otroka ne bi ničesar podaril?

Vem, da se vas bo zdaj javila večina takih, ki niste dobile nič in se vam zdi to brezveze in nepotrebno, a vseeno.

Meni pa se zdi lepo, da moški ob takem dogodku ženi podari nekaj trajnega, posebnega za spomin.

(moj se na to ni spomnil in me še danes boli. Ali pa sem si sama kriva, kaj sem pa takega izbrala za očeta svojega otroka.)
Priponke

profimedia-0493783502.jpg
(82.04 KiB)

Default avatar
ostala brez je napisal/a:
Po mojem je za tvojim razočaranjem vse kaj drugega kot to, da ti ni nič podaril.

Marsikateri njen mož ni, pa ni bila nič razočarana, med njimi sem tudi sama.
Default avatar
Hmmm...... Kaj naj bi to bilo? Sklepam, da ciljaš na kak nakit, ker verjetno bi bila prav tako razočarana, če bi prišel v sobo s knjigo ali novim loncem. Priznaj.

Ne, meni ni nič podaril (v takem smislu, kot imaš ti v mislih). Še nikdar nisem slišala, da bi očetje tako obdarovali mame, zato mi to na kraj pameti ni prišlo. Posledično tudi za kakršnokoli razočaranje ni razloga.
Default avatar
Tole pa prvič slišim; res nekatere ženske pričakujete še kakšno drugo darilo, kot je že sam otrok in ustvarjena družinska vez?

Bolj poznam tradicijo, da se kaj trajnega pokloni otroku, ki to dejansko dobi za svoj 18 rojstni dan.
Default avatar
najbolj mi je cudno, da to prvic slišite... moj ata je to vedel ze davno let nazaj in je podaril mami nekaj v zahvalo in spomin na rojstvo otroka. ce gledam9 tako to no nek izletek za zensko, so bolecine, je napor, tudi tveganje.
enine dajo nic na to, drugi pa opazijo tudi partnerko in to kar je morala prestati, da je njun skupen otrok prisel na ta svet. in ti zahvalo pokazejo s kaksno pozornostjo. je pa to ze ullalaa let dolg obicaj, ce m9j fotr zanj ve, potem zagotovo je tradicija dolgotrajna.
Default avatar
Ne, ker mi neko zlato, darila za rojenega otroka niso nikoli pomenila nič, pa tudi tak tip ženske nisem, da bi to kopičila, cenila, želela imeti. Otrok je najlepše darilo, ga ne odtehta nobena zlatnina ali drugo darilo.

Sem pa pokasirala 20 let kasneje, ko sva se ločila - vse za nazaj. Ker sem bila pametna in nisem nabirala "takih daril" - sem bila skromna takrat. Kakšno razočaranje neki, je več koristi sedaj.
Default avatar
otrok je darilo ne pa zlatnina je napisal/a:
je ze res, da je otrok najlepsa stvar in darilo, in je darilo za oba.. tukaj oa govorimo o pozornisti partnerja do tebe... ocitno ne kapiras razlike.
Default avatar
Hm, tudi jaz nisem še nikoli pomislila, da bi mi moral kaj podariti ob rojstvu otroka. Mi ni in nisem bila razočarana. Ja ... če bi mi, bi bila gotovo čisto vesela.
Nisem razmišljala o tem nikli. Ampak je od takrat že 19 let OK mož in oče, tako da...
Default avatar
vi ste pa res za luno je napisal/a:
Zase lahko povem, da mi je (in mi še) izkazal več kot dovolj pozornosti po porodu, tako s pomočjo pri vseh opavilih, kot z razumevanjem. Saj verjetno veš, kakšne smo po porodu, neprespane, polne hormonov, nezadovoljne z "novo" postavo, naš videz je vse prej kot urejen, in tako dalje. Veš koliko mi je pomenilo, da mi je naprimer po napornem dnevu, ko je otrok končno zaspal, zmasiral razbolela stopala ali hrbet? Uf, je ni ogrlice, ki bi se s tem lahko kosala in meni bodo take stvari gotovo za vedno ostale v spominu, bolj od kosa nakita. Pa nimam nič proti tej ideji obdarovanja, sicer prvič slišim, ampak gotovo je tudi to lepo. Se mi pa zdi malo otročje, da bi zaradi tega, ker se mož kaj takega ni domislil, še leta travmirala.
Default avatar
Prav si uganila je napisal/a:
jaz ti povem kaksen je obicaj, vem pa tudi, da tak ki se tega ne bi spomnil, je tudi drugace skrt in samo isce razloge zakaj necesa ne bo naredol, vidi samo sebe. poznam takega iz lastne izkusnhe in je vse drugega kot pa spoštljiv, pozoren, da mu je mar za zensko njeno pocutje... nasprotno vidi samo sebe, zenska bu je sredstvo ai celo suznja, ki jo prisili da se odreka svojim zeljam, da on svoje tako zadovoljuje. tako da ne gre za verižico, ampak za tip cloveka, ki bo vedno tako ravnal in v vsaki stvari iskal izgovor i. opravicevanje svojega egoistocnega obnasanja. ga poznam takega in to niti slucajno niso ljubeci in ne spostljivi tipi... ziher se ga pa ni pozabil ulit s frendi, tist obicaj pa ziher tvoj pozna aneda.
Default avatar
Se darilo ob kreditu za 25 let? Sej je ‘hotla’ met otroka, ga je dobila. End of story. Brezevezen materializem.

So bile pa pri prvem porodu zdravstvene ovire, da bi lahko sla kupit stvari ki sta jih oba potrebovala. To pa smo jasno poskrbel, da nobenemu ji nic manjkalo
Default avatar
ne.to je preseravanje.ene pa imate problemov
Default avatar
vi ste pa res za luno je napisal/a:
No, če imaš ti takega ali si ga imela, si pač napačno izbrala. Jaz tega problema nimam. Ti lahko tudi jaz iz lastne izkušnje povem, da čeprav tega običaja pri nas ni, ni prav nič škrt in ne vidi samo sebe. To, kar ti praviš, je golo posploševanje, kot da bi jaz rekla, da ste nekatere tako pogoltne, da vsako priložnost izkoriščate za izgovor, zakaj bi moral vaš spet odpreti denarnico. Celo lastnega otroka navedete kot izgovor. Ulil s prijatelji se ga tudi ni, ampak je za mojo in njegovo družino pripravil piknik. No, tudi kak kozarec so spili, navsezadnje zakaj pa ne?
Default avatar
Jaz sem ravnokar spet rodila in vse kar sem rabila od mojega moža sem dobila - oporo med porodom in po njem, pozornost, skrb... to je to... itak ne štekam - zakaj bi morala dobiti recimo uhane? Kaj, a sem otroka rodila za moža in mu ga sedaj poklanjam on pa meni v zameno za trud nekaj drugega? Otoci so najini in darilo za oba... po tej logiki bi morale potem me nekaj kupit partnerjem, ko zanosimo, al kako?
Pri takem vprašanju se meni zastavi drugo vprašanje? Ali ste srečne v odnosu? Ker če bi bile, mislim, da ne bi travmirale in da je problem drugje, ne v tem, da oče ni kupil darila...
Default avatar
vi ste pa res za luno je napisal/a:
Ene pa imate težave s problemi :-))) Dol mi visi za običaj, ki očitno le ni tako znan, če ga vsi ne poznamo. Milijonkrat več je vredno to, da je bil ob vsakem otroku pri meni, mi pomagal (kolikor je pač lahko pri zdravstvenih težavah) že pred porodom, med samim porodom se je res izkazal (me je resnično pozitivno presenetil) tako, da se je res zavzel zame in potem tudi za otroka. Tudi kasneje je res enakovredno prevzel skrb za otroka (bil tudi na porodniški). Skratka - je super oče in partner - še vedno. Ni mi kupil nobene zlatnine ali ne vem česa za otroka (ker sem mu že na začetku zveze povedala, da ne dam nič na to in da me lahko razveseli s čim drugim, precej bolj enostavnim) in priznam, da mi niti na kraj pameti ni padlo, da bi pa "moral" kaj kupiti? Tako pričakovanje mi je skrajno otročje, to jokanje, ki ga zganja avtorica, pa še neumno po vrhu (po tolikih letih WTF?!?). Odrastite že enkrat. Imate otroka, ki sta si ga menda oba želela. Za trpljenje ob porodu potrebujete plačilo? A tega niste prej vedele? Kje pa živite? V nekem imaginarnem svetu? Zgleda, da res...Jao, ženske zblojene...

Sicer pa kdo že kupuje največ rož in zlatnine - tisti, ki ima slabo vest ali pa je nima, pa samo zamegljuje kakšno varanje.
Default avatar
Prvič slišim za to foro.
Spet eden, ki na Madžarskem ne bi bil zaželjen?
Default avatar
Kakor je meni znano, je otrok od obeh. Se pravi bi tudi ti morala njemu nekaj podariti. Kaj ni otrok dovolj veliko darilo za oba?
Eni res samo še gledate kaj boste kje dobili
Default avatar
Najlepše darilo je otrok, pozornost partnerja in seveda velika pomoč, ki jo nudi partner porodnici prve tedne, mesece po porodu. Velikokrat tega pleh pi**e niti ne opazijo, ker je edino merodajno darilo zanjo zlato, diamanti. denar... Pri nas ni te navade, da bi 'plačevali' za rojstvo otroka. Šopek rož, prisrčen sprejem mame z dojenčkom doma in velika mera potrpežljivosti, to ja.
Default avatar
To je veljalo nekoc, da je moski zenski nekaj podaril, ko mu je rodila otroka. Danes pa smo zenske in moski enakopravni. Same smo tako hotele, mar ne?