Starševski čvek

ali obstaja javni prevoz na slo obalo blizu plaže

Default avatar
Ima kateri prevoznik postajališče v bližini katerekoli slovenske plaže?
Default avatar
Na voznem redu ti piše, kam pelje, koliko, kje so postajališča. V KP je iz glavne postaje malo za hodit, v Portorožu je ( vsaj bila) postaja čez cesto od plaže. Malo poglej, obstajajo tudi zemljevidi.
Default avatar
sledi prijava je napisal/a:
Sorry, če bi človek rad zastonj, pač ni stranka.
Ja, lepo bi bilo, če bi bila taka storitev zastonj. In da prevoznik "časti":
- obroke za vozilo
- gorivo in vse drugo (olje, gume ....)
. da šofer voz brezplačno okoli (po možnosti še čet vikend), namesto da bi bil z družino
Bilo bi dobro, če bi se zavedali, da "nekaj takega, kot zastonj kosilo, pač NE OBSTAJA"
Default avatar
mentalna_sirota je napisal/a:
Seveda je stranka, vse potnike se enako obravnava. Od 1. julija so upokojenci, vojni veterani, starejši nad 65 let upravičeni do brezplačnega prevoza. Hvala bogu, da ti nisi kakšen šef, bi bilo diskriminacij še pa još.
Default avatar
zakaj ste nevoščljivi upokojencem je napisal/a:
Kakšna diskriminacija ?? Kot sem ti že zgoraj lepo razložil. če bi bil šef, ki ima s storitvijo pač stroške (sem jih lepo predstavil), pa bi se "javili" junaki, prepričani, da jim ta storitev pripada "free", bi moral svojo dejavnost pač ugasniti. Ker načeloma delam za to, da pokrijem stroške in kaj malega zaslužim. Če pa mi ostanejo le stroški brez zaslužka - hvala za tak "biznis". Pa "diskriminacija" gor ali dol.
(Če je v tem primeru kdo diskriminiran, smo to tisti, ki bi morali to storitev plačevati)
Default avatar
mentalna_sirota je napisal/a:
Ne pizdakaj in se spravi delat. Ko oddelaš 40 let delovne dobe, potem lapaj in se furaj s taxijem okoli.
Default avatar
Upokojenci so upravičeni do javnega brezplačnega prevoza, pa če to raznim mentalnim sirotam paše ali ne!
Default avatar
mentalna_sirota je napisal/a:
Si ti bolan? Nihče se ni nič "javil" , država je to možnost dala upravičencem. In vsak lahko koristi prevoz, ki ga želi, če je prevozniku prav ali ne. V nasprotnem se lahko podajo prijave in upam, da se tudi bodo. Za svoj odnos bodo odgovarjali.
Default avatar
tako to je je napisal/a:
Ok, samo eno vprašanje - kdo plača gorivo za te "brezplačne" prevoze ! Ali ga Petrol tudi "podari"?

Pa mimogrede - osebno ne bi imel nič proti, če bi bilo vse zastonj - za vse - prevozi, v trgovinah .... Ampak me zaradi takih "idej" zmerjajo z "komunajzarjem" :-)
Default avatar
Pa vi veste, kaj je javni prevoz? Ker Rozmanbus in podobni to ni.

Javni linijski prevoz je prevoz potnikov v cestnem prometu med avtobusnimi postajami in avtobusnimi postajališči na določeni liniji, po vnaprej določenem voznem redu, splošnih prevoznih pogojih in ceniku. Opravlja se lahko kot potniški, hitri ali direktni linijski prevoz.

(2) Javni linijski prevoz potnikov v cestnem prometu se lahko opravlja samo z avtobusi in mora biti dostopen vsem potnikom ne glede na to, da je lahko predmet posebne rezervacije.

(3) Vozni red mora prevoznik pred začetkom uveljavitve objaviti na avtobusnih postajah in avtobusnih postajališčih, na katerih so po voznem redu predvideni postanki. Splošne prevozne pogoje mora prevoznik objaviti na krajevno običajen način. Splošni prevozni pogoji morajo biti prilagojeni invalidom in njihovi uporabi.

(4) Javni linijski prevoz potnikov v cestnem prometu se na posamezni liniji lahko opravlja po istem voznem redu tudi z dodatnimi vozili za prevoz potnikov.

(5) Izvajalec javnega linijskega prevoza lahko na določenih linijah in v določenih obdobjih zaradi manjšega števila potnikov opravi prevoze z vozili, ki imajo poleg voznikovega sedeža najmanj osem sedežev.

(6) Prevoznik mora opravljati prevoze v skladu z registriranim voznim redom, cenikom, splošnimi prevoznimi pogoji in koncesijsko pogodbo.

(7) Voznik prevoznika mora v mejah razpoložljivih mest v vozilu skladno s predpisi o prevoznih pogodbah v cestnem prometu, voznim redom in splošnimi prevoznimi pogoji sprejeti v prevoz vsako osebo in njeno osebno prtljago ter voziti po voznem redu in ustavljati izključno na avtobusnih postajah in avtobusnih postajališčih, ki so določena z voznim redom.

(8) Za uporabo pripomočkov za premagovanje gibalne in senzorne oviranosti (psi vodniki, drugi psi pomočniki in invalidski vozički) izvajalec javne službe linijskega prevoza potnikov ne sme zaračunavati dodatnih stroškov.

https://zakonodaja.com/zakon/zpcp-2/45-clen-opredelitev
Default avatar
no-ja je napisal/a:
Povedano vse!