Starševski čvek

prevelike bučke

Default avatar
ene par bučk mi je ušlo, zrasle so skoraj pol metra. Kaj naj z njimi, so sploh še užitne? kaj vse delate iz bučk (sploh za tiste, ki bučk ne marajo preveč)?
Default avatar
Bučkabučasta je napisal/a:
Take velikanke so za juho, za zmiksat. Pa prej poskusi, če niso že grenke. Če so še ok, jih lahko tudi zmiksane zamrzneš lepo po porcijah.
Default avatar
Bučkabučasta je napisal/a:
Pita z bučkami in sirom 🤤
Default avatar
Semena ven, narezat in skuhat kompot za ozimnico. Super je tudi juha, omaka, štrudelj, pita, solata ali v skrinjo z njimi.
Default avatar
olupim, semena ven na sredini z zlico, narezem na kocke in v skrinjo, pozimi so za kremne juhice
Default avatar
Prereži jo po dolgem na pol, izdolbi, "čolniček" napolni z nadevom (prepraži mleto meso in čebulo na olivnem olju), posipaj s sirom in speci v pečici.
Default avatar
Pri nas morajo biti sicer olupljene( neka kaprica) ker moj ne mara kumar...
Tavelike na kolutke in " opohas" po dunajsko. Dobre( meni osebno se boljse) so tudi mrzle.

Drugo olupis , izdolbes ven sredino, nadevas z mletim mesom( kot za lasagno poprazenim z cebulico in korenjckom , vmes lahko tudi por mladi ce ga ze imas, ter svezimi zelisci. Potem pa cez mali besamela in mozarello. In zapeces v pecici.

Olupis, izdolbes naribas na ( kot za kumare) poprazis da izgubijo vodo, dodas malo drobtin in jajce ter sveza zelisca + parmezan ali grana padano oblikujes polpete in speces na peki papirju v pecici.

Fritata- pri nas takle cas ostane kaksen krompir ki ga ne spravim vec v promet zaradi kifelcarja.
Postopek kot pri polpetih, namesto drobtin das kuhan olupljen krompir( jaz naredim kar prazenega) vmes vmesam poprazene bucke( dobro vmes naredi drobnjak in mladi petrsilj) dodas jajca in vlijem v tortni pekac ter specem. Ravno tako dobro tudi hladno.

Vse nasteto imas lahko za glavno jed.


Jaz namenona pustim kaksno buco da uide🙂