Starševski čvek

Razlika med depilatorji

Default avatar

depil21

Pozdravljeni,
prosim za nasvete, predloge mnenja glede depilatorjev, saj se sama ne vem odločiti.
Iščem depilator, ki ima tudi brivno glavo, saj bo bolj brivnik v uporabi. Cene so zelo različne, sem gledala Philipsov depilator z raznimi nastavki(mokro ali suho depilacijo, lahko je brezžična uporaba, nastavek za obraz, občutljive predele, prirezovalnik za bikini, napenjalnik za kožo,...) za okoli 60€, a ima tudi Philips čisto preprostega za 30€ z jeklenimi pincetami in le z nastavkom za britje.
potem pa je tu še tretji Braun depilator za 70€ tudi le z priloženo brivno glavo vendar ima več pincet kot Philips (40 ima) tudi za mokro ali suho uporabo in opisuje se kot da je depilacija bolj nežna.

Zanima me vaše mnenje, izkušnje z depilatorji. Ali imajo vsi ti neki našteti elementi, nežno britje, več pincet itd kakšen res vpliv, da je depilacija manj boleča, ali pa so enaki vsi, ne glede na ceno?
Upam da razumete, kaj želim, in upam da bo kdo odgovoril
LP
Default avatar

Neon_Cube

nežnih depilatorjev NI-. vsi imajo pincete, torej vsi pulijo dlake. prisegam na IPL laser. to pa je nežno, malo toplo na koži , samo na oči je treba res pazit-. to je nežno odstranjevanje dlak.
Default avatar

podepilirana

Za kaj pa rabiš brivnik? Jaz te glave nisem še v življenju uporabila, pa imam epilator že več kot 30 let.

Imam starejšo varianto tegale:

https://www.mimovrste.com/osebna-nega/p ... -depilator

Ta dodatni mali epilator je super, ker je baterijski, ga vzamem s seboj na dopust za popravke, z njim si obdelam mednožje in pazduhe.
Default avatar

depil21

podepilirana je napisal/a:
Kako pa ste zadovoljni z tem? Sem namreč gledala takega vendar brez tega malega depilatorčka.. Tega sem navedla za ceno 30€

Vem pa da so depilacije boleče, sama si depiliram noge z voskom, saj me strojček malo preveč boli, ampak za tiste kratke dlake bi potrebovala nekaj, brivno glavo pa iščem za predele kjer se enostavno sama po depilirati ne morem, a britvice pa mi puščajo pikice.
Ja laserje hvalijo vsi, mi je pa zaenkrat malo preveč velika investicija
Default avatar

viharni jezdec

Jah, kup takega, ki je še porivač zraven, sicer je brez veze, ne?😁
Default avatar

Meni se po vseh vraščajo

Imam debele črne dlake. Vsi ti epilatorji mi povzročajo vraščanje. Mednožje in pazduhe pa preveč bolijo in mi iz izpuljenega mesta prične teči kri. Pol pa imam okrvavljene pazduhe in hlačke
Default avatar

depil21

A potem je nekaj v teh nastavki za intimni predel in obraz, pa za napenjanje kože?
Braun silk epil 7 je za 80€ Philips z vsemi temi nastavki pa 60€
Torej se mi bolj splača kupiti takega, ki ima te nastavke zraven? Joj ne vem, zato sprašujem najboljšo rešitev.

Jaz imam tudi močne, črne, že ko si obrvi pulim mi na vsake toliko priteče kri, bikini linija tudi, pazduhe pa si brijem, nisem probala depilacije nikoli.
Default avatar

podepilirana

depil21 je napisal/a:
Imam normalne dlake in sem zelo zadovoljna. Ta mali je fajn, ker precej manj boli (obdela manjši predel). Imam pa tudi IPL, s katerim postopno trajno odstranjujem, ampak ti za domačo uporabo so res zamudni, jaz pa nisem ravno ultra pridna. Pod pazduho sem jih že praktično eliminirala, pa bikini predel (tisto, kar je zunaj kopalk), mednožje pa zaenkrat preveč boli ...
Epiliram se že 30 let. Teh zadev za nategovanje kože ne poznam, jaz to počnem kar "ročno". Fino bi bilo, če bi človek lahko za takšna opravila montiral dodatno roko :)
Default avatar

depil21

IPL ne vem kolikor pride v poštev, če poraščenost v večji meri povzročajo hormoni, se še glede tega nisem pozanimala.
Torej ni neke velike razlike med aparati razen cene.
Sedaj mi ne rastejo tako gosto dlake, ker se skoraj tako rekoč celo zimo nisem pobrila, mogoče enih 3x.. Sedaj pa še z voskom da depiliram, raste bolj počasi in redkeje(kako dolgo ne vem).