Starševski čvek

Šli bi v Italijo, kakšen je režim na meji?

Default avatar
Te dni...malo v Trst, Gradež....da ni kakšnih omejitev, karantene tja/nazaj, a kdo kaj ve?
Default avatar
Plavalci je napisal/a:
Ni omejitev. S seboj vzemi hrano in pijačo, ker ne vem kako Italijani upoštevajo priporočila in predvsem zdravo pamet.
Default avatar
A eni berete samo tale forum? Skoz je po vseh medijih (spletni portali, TV, radio, tiskani časopisi), kako se odpirajo meje, kakšen je režim na mejah ...
Default avatar
Pa kar tam ostani. Da me zaradi takih in podobnih tepcev spet zaprejo v občino....
Default avatar
ribnmj6 je napisal/a:
Ti se pa zapri v svoj kevder, pa pejt' prej še zaloge obnovit'.
Slika
Default avatar
PanDemonio je napisal/a:
Italijani v Italiji zelo upoštevajo pravila (maske imajo vsi v trgovinah in se nadzoruje!), pri nas se pa že obnašajo popolnoma brezbrižno, po našem vzoru pač.
Default avatar
NYCI je napisal/a:
Ne razumeš. Boli mene za ene omejitve, če ne bi lovili ubežnikov in kasirali. In potem, ko bo spet to zaradi takih tepcev, boš tudi ti v kleti. Ali pa plačevala kazni.
Default avatar
ribnmj6 je napisal/a:
Če boš čez par tednov spet zaprta v svojo hišo, boš zaradi vseh, ki derejo na Hrvaško, kjer je vedno več okuženih, pa se delajo, da ni nič, da bodo izcuzali še zadnje evre iz naivnih Slovencev. V Italiji so v uporabi maske, zapovedane razdalje in vse ostalo, zato je virusa vse manj.
Default avatar
Jonc je napisal/a:

Ne igrajmo se.
Če bo v Sloveniji 15 ljudi na dan na novo pozitivnih (v 14 zaporednih dnevih),
bo Slovenija rdeča cona in nam bo 95% Evrope zaprlo mejo ,ne bo prehodov iz Slovenije ven: prepovedano!
Default avatar
Mlog je napisal/a:
Pa zaradi tistih v Bosni. Pa zaradi tistih v xy. Zaradi tistih, ki rinejo čez mejo, ja.
Default avatar
bili v soboto v šopingu, ukrepi isti kot pri nas, samo noben se jih ne drži, isto kot pri nas. Čez mejo greš kot prej.
Default avatar
Ob meji s Slovenijo sploh ni bilo neke krize, normalno število okuženih. S tem, da imajo trenutno več ukrepov v veljavi kot pri nas. Tako da prosim brez nepotrebne panike. Poleg tega se konkretno avtorica ne gre družit s celo 70-člansko rodbino, ampak bodo v glavnem sami zase.
Ne vem, kako je z lokali, javnimi WC, kako imajo urejeno na plažah.
Default avatar
nič ni je napisal/a:
Ne drži. V vseh trgovinah v Italiji so maske obvezne, ponekod zahtevajo celo še rokavice. Pri nas je maska v trgovini bolj redkost kot pravilo. Ta brezbrižnost se nam utegne maščevati.
Default avatar
Na Fernetičih zna biti kolona, par min. čakanja, saj je promet iz AC in lokalne ceste zožen v eno kolono mimo naših policajev.
Ukrepi v IT so- v trgovinah obvezne maske, obvezna uporaba razkužila, ponekje na vhodih tudi merijo temperaturo.
Default avatar
Le zakaj bi lazli po Italiji, Hrvaški, Avstriji... Vse kar potrebujemo dobimo v Sloveniji, cenovno za evro gor ali dol se pa tudi ne izplača, da ne omenjam tveganja za korono. V naši ulici je ena družina prav zaradi tega fasala korono potem pa jok in kako, da jim je žal.
Default avatar
Nori ste je napisal/a:
Če mi ti vrneš denar, ker smo že januarja plačali dopust, potem ostanem doma. Agencija noče o tem niti slišati, torej grem. Maske si nataknite nazaj na nos (ne pod nos), roke si razkužujte in umivajte, razdaljo upoštevajte, pa nehajte se grupirat na piknikih, kavicah in tako dalje, pa se okužba ne bo širila. Ne pa da se cela Slovenija obnaša, kot da ni bilo nič. Svoje zdravje obvarujete sami, nihče drug ga ne more namesto vas. Poleg tega pa ste vsi zahtevali umik vseh prepovedi, sploh tole med občinami vas je tako žulilo, da ste bili že čisto out. Življenje teče normalno naprej, kot ste hoteli. Kaj vam zdaj ni prav? Zdaj bi pa spet omejevali?
Default avatar
Sami poskrbite za svojo rit je napisal/a:
Tudi jaz sem plačala enotedenski dopust v Italiji januarja, niti slišati nočejo o kakem vračilu ali vsaj dobropisu za drugo leto. Mi smo se odločili, ker sva z možem v rizični skupini, da ni denar toliko vreden kot naše zdravje in bova pač pustila. Že par let dopustujemo v Italiji, ampak v primeru, da mi naredijo to, me ne vidijo nikili več. Arivederči!!!
Default avatar
tudi jaz plačala je napisal/a:
Pozanimajta se. V Italiji morajo hoteli vrniti vse rezervacije, opravljene pred 3. aprilom.
Zagrozita, da bosta šla na sodišče.

https://www.ecc-netitalia.it/it/news-e- ... oronavirus
Default avatar
tudi jaz plačala je napisal/a:
A dej ne pretiravaj. Jole še kihnil ni.
Default avatar
tudi jaz plačala je napisal/a:
Zdajle ti pišem čisto z juga Italije. Kot že zapisano zgoraj, so maske obvezne, dezinfekcija rok obvezna, razdalja med ljudmi povsod obvezna... in veš kaj- vsi se tega držijo. Zato verjemi, da smo tu veliko bolj varni kot v Sloveniji, kjer se pravil drži zelo malo ljudi, vsi pa kritizirajo. Če so meje zaprte, ni prav. Če so odprte, spet ni prav. Če so maske obvezne, ni prav. Ko niso več obvezne, spet ni prav. In tako v nedogled. Negativci, ki kritizirate, samo, da kritizirate. Mi se imamo pa lušno, pa še zaščiteni pred virusom smo.