Starševski čvek

Na Goriškem kar trije dobili Michelinove zvezdice, Hiša Franko 2!!

Default avatar
Ali se na Goriškem res tako dobro je? Ena zvezdica gre v Vipavo, drugo v Novo Gorico in kar dve za Hišo Franko iz Kobarida. Se tam res tako dobro je? Nisem bila na Goriškem že 10 let, mogoče bi tam unovčila bone?
Default avatar
mene pa zanima nekaj je napisal/a:
Ne vem , katere gostilne so dobile Mišelina ( razen hiše Franko). Na vipavskem, goriškem smo večkrat jedli. Določene gostilne so bile res zelo dobre. V hiši Franko še nismo bili.
Default avatar
mene pa zanima nekaj je napisal/a:
In vi boste šli v Hišo Franko na bone? Phahah, ta je pa dobra.
Default avatar
hiša franko in boni je napisal/a:
Bon za 200€ bo ravno dovolj za malico in čašo vina 😁😁😁
Default avatar
hiša franko in boni je napisal/a:
A misliš, da ne jemljejo? Ali, da bo bonov premalo? Cene so tam kar visoke.
Default avatar
a misliš da ne je napisal/a:
https://www.hisafranko.com/sobe
Default avatar
Bmk, pri takih in podobnih zvezdičarjih greš lačen domov in s prazno denarnico, taka kulinarika pa me ne zanima.
czas zaorać socjalizm
Default avatar
Pikulet je napisal/a:
Jah q, eni si želodec ob tem napolnijo z alkoholom, namesto z vsebino krožnika, ki naj bi jo bilo za tiste, ki se hodijo v gostilno na polno nakrmit, pač premalo. Tudi to je bistvo michelinanja - da tankajo zraven :)
Default avatar
Pikulet je napisal/a:
Ja, ni to za socialce. So zadeve, ki si jih lahko privoščijo samo sposobni, uspešni in premožni ljudje. Komunisti pa to niste. Če bi bilo po vaše, bi vsi morali jesti iz istega kotla v ljudski menzi.
Default avatar
Drži se ti ričeta je napisal/a:
Mah, po eni strani je pa to za kvazi preseratorje. Poznam enega, ki že cca. dve leti na službene stroške visi velikokrat v Vili Podvin ( pri Štefelinu), svoje žene pa nikoli ni hotel tja peljat, pa ga je prosila. Pa ni taka žena, da bi se jo v javnosti sramoval, nikakor.
Samo toliko, o sposobnih, uspešnih in premožnih, ki lahko jedo v slovenskih Mišelinka gostilnah na službene stroške:) Ni pravilo, samo velikokrat je tako. Ker normalen , pošteno premožen in pameten nepreseratorski Slovenec gre na take zadeve morda 2x letno ali 2x za vedno, pa ima dovolj.
Default avatar
Pikulet je napisal/a:
Čestitam vsem dobitnikom zvezdic. Hja, biseri niso za svinje. V take restavracije se ne greš nažirat ampak razvajat brbončice in dušo. Želodec greš lahko za nekaj Evrov zvrhano napolnit v McDonald's in še zvezdic imajo 50... v zastavi.
Default avatar
gre z roko v roki je napisal/a:
Možno, da je to fora, ja. :)
czas zaorać socjalizm
Default avatar
Drži se ti ričeta je napisal/a:
Ričeta ne jem. Komunist pa tudi ravno nisem, to s skupnim kotlom je bil nateg za množice, že med vojno so se komunisti mastili (navadni borci pa stradali), po vojni je pa narod reševala ameriška pomoč v hrani, komunisti pa so se nalivali z viskijem.
czas zaorać socjalizm
Default avatar
primorc en je napisal/a:
Obstaja tudi še kaj drugega kot McDonald's in ti zvezdićarji z 'mikroprocijami'.
czas zaorać socjalizm
Default avatar
Pikulet je napisal/a:
Američani so že vedeli, kateri paketi so za rajo, kateri pa za komunistično elito. Ameriški kapitalisti so financirali Jugoslovanski socializem kot milijarder Soros novolevičarje. Ne razumeš ti teh zapletenih razmerij, ko se nasprotja neustavljivo privlačijo. Za take preproste, kot si ti, so napisali črnobelo zgodovino, kot je v pravljicah, in to je za vas dovolj.
Default avatar
mene pa zanima nekaj je napisal/a:
zate je zelje in krompir in jaz se poserem na te tvoje plakete od katerih nima nič, to je za pop tv da te pumpa, da slak vleče plačo drgač bi moral jit na tromostovje klobuček držat pa fehtat
Default avatar
mene pa zanima nekaj je napisal/a:
Na goriškem so gonilo dobrih restavracij Italijani, ki so sposobni plačati ceno, ki je večina domačinov ne more.
Default avatar
Večinoma se tukajle bunite pametni, ki v taki restavraciji še niste jedli. Pojdi, poskusi in potem kritiziraj. Meni je všeč, ker imaš marsikdaj priložnost pokusit kombinacije, za katere si sploh ne predstavljaš, da lahko pašejo skup. Hrana je ponavadi odlična, lačen pa še nikoli nisem odšel, večerja ali kosilo z nekaj hodi popolnoma zadostuje. Razen seveda, če si pravi slovenski holcar in rabiš 3 kile restanega krompirja in pol kile mesa. Zaradi takih se pa ne čudim, da so popularne restavracije, kot ena picerija pri nas, kjer ti na mizo prinese porcijo takih dimenzij, da ti kar slabo rata. In folk se potem prenažira samo zato, ker je poceni, niti ni prav posebej dobro.
Default avatar
Poznam le Zemono, kamor rada zaidem vsaj enkrat letno, ne glede na lastnika. Ni oštarija, kamor bi se šel ornk najest po nedeljskem izletu ali pohodu. Greš z namenom pocrkljat se, sprobat nekaj novega, stopit iz vsakdana.
V druge podobne restavracije me niti ne vleče. Najraje imam solidne gostilne z lokalno hrano, ki je pripravljena na inovativen način, a še vedno tako, da veš kaj ješ in v količinah, da ni le okrašen krožnik. Se najdejo po Sloveniji.
Sicer pa naj bi bila gostinska ponudba čim bolj raznolika. V otrokovih najstniških letih so bili zakon ogromni dunajci s pomfrijem in pice.