Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

dopust malo drugače

Default avatar
Glede na situacijo dopustovanja letos smo se letos odločili, da bomo šli z avtodomom naokoli. Smo štirje (otroka sta 5 in 8)...
Lepo bi prosil za kakšno informacijo, nasvet, opozorilo, na kaj moramo bit pozorni...
Če bo situacija stabilna, bi šli po Sloveniji in po Hrvaški.
Hvala
Priponke

nestcampers.jpg
(159.69 KiB)

Default avatar
Odvisno je kako velik naj bo camper...a želite več ali manj udobja...Mi smo nekaj let najemali, zdaj imamo svojega in ti povem, da boljših počitnic ni.
Default avatar
letosdrugače je napisal/a:
Pomembno je, da imaš seveda vse sabo, če boste najemali se pozanimaj vse okoli goriva, kaj vse imaš, če sploh kaj opreme v camperju. Prej si seveda začtajte pot, ki jo seveda vmes lahko spremenite/prilagodite, ker ravno to je čar camperja, da si čisto svoboden. Pa seveda kje lahko parkirate, ker kar povosd v Sloveniji ne moreš parkirat in kampirat.
Default avatar
Mene pa zanima kakšen je overall strošek takega dopusta? Se pravi gorivo, hrana vemo kako je, če ješ zunaj ali si sam kuhaš...Verjetno pride dražje?
Default avatar
letosdrugače je napisal/a:
Nimam izkušnje z avtodomi, smo prikoličarji. Vsaj za nas velja, da je potrebno imeti s seboj vse, od žlice do posteljnine. Velikokrat pa opazujem, in se navdušujem nad avtodomarji, kako jim uspe spraviti vso ropotijo v tako malo prostora.

Po moje je fajn, če imate s seboj kakšen dodaten mini hladilnik.

Kot opazujem so pogradi res ozki. Če se otrok veliko preobrača potem poskrbite, da boste imeli ograjco, da ne pade dol.

Držim pesti, da bo vreme lepo, ko boste odšli na izlet ali dopust.
Default avatar
Nujno potrebuješ stiskalnik za česen :)

Najprej razmisli, ali je to res sploh dobra ideja ali si samo zapadla v romantično predstavo o avtodomu. Ker je najem res drag, je ta varianta smiselna, če potem res vsako noč ali vsaj vsako drugo noč prespiš drugje. Otroka sta še majhna in če niste vajeni takega dopusta, je za razmislit, če ne bi raje šli z avtom in spali po apartmajih/hotelih ... Marsikje imajo varianto lesenih hišic (glamping) v povezavi z nekakšno turistično kmetijo, mislim, da zna biti to otrokom zanimivo za dva, tri dni. Pa potem dva, tri dni toplice za kopanje in mogoče še skok na morje. Vse to bi lahko obredli z avtom in mislim, da bi bilo tudi ceneje.

Pri najemu pa pazite predvsem na to, da ima avtodom štiri tritočkovne pasove oziroma isofix. Ni samoumevno.
Default avatar
tudi jaz sem že razmišljal podobno...ne vem, če mi je letos gušt, da bi šel v hotel na dopust, kjer bojo še vedno omejitve...v bazenih, v menzi,...zato se z ženo tudi odločava, ali bi najela avtodom in se odpravili po Sloveniji in Avstriji. ne vem še, ali bomo te famozne bone lahko izkoristili v naših kampih...za najem avtodoma to ne bo možno, če prav razumem, čeprav je to tudi pomoč turizmu...a očitno naša vlada gleda bolj ozkosmerno...
Default avatar
najemi avtodomov niso najbolj poceni...pazite, da boste prenočevali res v kampih, da ne bo kakšnih neprijetnih nočnih obiskov
Default avatar
letosdrugače je napisal/a:
Če se boste držali le Slo in Hr, vas pride precej ceneje, če greste s svojim avtom. Lahko kampirate v šotoru ali si poiščete sobe oz. apartmaje. Avtodom ima svoj čar, je pa kar drag najem. Tudi popolnoma povsod ne morete z njim. Če bi šli na daljši roadtrip bi vam ga priporočala, za take majhne razdalje pa boste bolje skozi prišli z avtom.
Default avatar
Nasvetek je napisal/a:
Niti ni tako drago...če gledaš cene so tam tam kot mobilne hiške v top sezoni, s tem, da se lahko premikaš...res je, da je tukaj še gorivo....ampak mislim, da poraba ni tako huda... jest pa moraš v vsakem primeru..

je izkušnja, mi ga že nekaj let najemamo....in lahko povem, da ni boljših počitnic...smo že prevozili bivšo Yugo... pa Italijo... otroci so bili takrat še majhni, ko smo začeli..
Poglej tole... ni sicer luksuz apartma...je pa ful doživejte...sploh za otroke.

https://www.hisanakolesih.com/sl/car_details/28
Default avatar
S fantom sva že pred korono rekla, da greva letos na tak raziskovalni dopust, ampka z anju, ki sva še študenta, je tole kar orng strošek...ali obstaja kaj manjšega za dva....nisva pa nič zahtevna...do zdaj sva veliko šotorila po Evropi?
Default avatar
Res je, žal tudi naši dopisi na ministrstva niso pomagali, vavčerji se ne bodo mogli koristiti za najeme avtodomov, se bodo pa lahko v avtokampih!

Ta odločitev nas zelo žalosti, v podjetju Nest Campers se namreč zadnja 2 mesece trudimo povezovati slovensko gospodarstvo in ga z našo iniciativo vzpodbujati, da se ponovno postavi na noge.

Povezali smo preko 130 ponudnikov, ki bodo našim gostom ponujali dodatne popuste in/ali darilca, v brošuri je tudi neverjetno veliko lokalnih, skritih kotičkov Slovenije.

Več o tem pa tukaj:
https://www.nestcampers.com/sl/blog/ve% ... enem-mestu

Potovanje z avtodomom je resnično čudovita izkušnja in upamo, da jo boste kmalu doživeli tudi vi! :)
Default avatar
V Sloveniji je poleg uradnih (in malo dražjih) avtokampov tudi MREŽA POSTAJALIŠČ ZA AVTODOME (PZA), novost zadnjih nekaj let. Trenutno jih je že več 160!

Več o kampiranju v Sloveniji pa tukaj:
https://www.nestcampers.com/sl/blog/kam ... ate-vedeti

Notri najdete vse, kar morate vedeti o kampiranju v Sloveniji!
Default avatar
samozadva je napisal/a:
Naša dva sta kupila nek "šotor" ki si ga montiral na streho avta, kot neka spalnica. Vem, ker sem videla stopničke..Bila sta kar zadovoljna eno poletje.
Default avatar
Pozdravljeni.
Avtodomi so že na voljo za najem in poletni termini so že skoraj polni..
Izberete lahko med več kot 30 različnimi modeli: https://www.hisanakolesih.com/sl/car_park

V času karantene se nismo ustavili in smo ustvarili mrežo partnerskih kampov, kjer naši gostje prejmejo celo do 20% popusta.
Preverite, do kje vse sega naša mreža kampov: https://www.hisanakolesih.com/sl/post/1 ... kih_kampov

Za rezervacijo avtodomov pa nam pišite na naslov: [email protected].

Lep pozdrav,
ekipa Hiše na kolesih
Default avatar
Pri najemu Hiše na kolesih dodatna oprema ni vključena v ceno, ravno zaradi tega, ker si marsikdo raje s sabo vzame svojo posteljnino, kuhinjske pripomočke, žar, itd...

Je pa na voljo za najem: https://www.hisanakolesih.com/sl/equipment
Počitnice si lahko popestrite tudi z najemom skiroja, SUPa, kolesa, viseče mreže, žara...
Default avatar
Midva s fantom sva ravno lani odšla na izlet do Toskane in naprej do Francije z bivalnikom Cuckoo od Nest Campers, za slabe tri tedne:
https://www.nestcampers.com/sl/bivalnik-cuckoo

So res super udobni, ekonomični in premišljeno zasnovani!

Pa dobra stvar kampiranja v Italiji je, da imajo area di sosta, ki so zastonj prenočišča.

Pa priporočam aplikacijo park4night, za iskanje overnight parkirišč.
Default avatar
samozadva je napisal/a:
Tudi midva sva gledala za letos nekaj poceni na kolesih.
https://www.nestcampers.com/sl/bivalnik-cuckoo - Ravno našel link za tale kamperček. Rabil bi pa samo za spanje tko da bom napisal če je še kaj prosto.
Default avatar
resluškan _dopust je napisal/a:
Saj je super dopust, tudi mi smo že cel Balkan obredli z njim. Vendar ga samo za Hrvaško in Slovenijo ne bi rentala, žal.
Default avatar
Koliko pa so zasedeni kaj te camperji, koliko v naprej je treba narediti rezervacijo? Ali kdo kaj ve?

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net