Starševski čvek

Mladi so vedno bolj in bolj leni, to je dejstvo!

Default avatar
Vi kar opevajte vaše sončke, ampak realnost je povsem drugačna. Sedaj se boste našli, da ljudem ni več potrebno toliko fizično delat, ampak to ni res. Takrat pač ljudje niso imeli na razpolago sredstev in možnosti za študij. Bili so veliko bolj motivirani/disciplinirani/kulturni kot današnja mladina.

Dejstvo je, da so mladi vedno bolj in bolj leni, že zaradi tehnologije. Že moja generacija (50), je bolj lena kot generacija mojega očeta (85). Včasih so ljudje garali po cele dneve na poljih, rudniku, od jutra do večera 14 ur na dan, pa se ni noben nič pritoževal. Kje boste danes našli mlade, da bodo toliko delali? Dajte nehat nabijat.

Danes bi vsi samo še mešali meglo. Zaradi tega tudi toliko protestov, ki v resnici nimajo nič skupnega s tistim Floydom. Ljudje so začeli krasti po trgovinah, ker se jim ne ljubi več delat.

Danes mladi niso več tako naivni kot smo bili mi, da smo pridno garali za šefa. Danes vsak mlad hoče biti bogat in pomemben ter imeti pravice. Hkrati pa za to ne bi nič delali. Diši pa jim visenje na Facebooku in Instagramu in ostalih medijih.
Priponke

steinar-engeland-GwVmBgpP-PQ-unsplash.jpg
(54.36 KiB)

Default avatar
Problem je v resnici v tem, da se ti staraš.
Default avatar
dajte nehat že enkrat nabijat je napisal/a:
Res je multinično blesavo, večinski del srednje generacije ste v celoti zavozili in ste taki kot opisuješ, imate polno rit za nič, posledično mladi nimajo ničesar. Tako da se ti ne piše ravno dobro, ker bodo maldi v prihodnosti živeli, ne ti namesto njih. Dojelo zarukano in čoknjeno kot si, seveda ne boš, dokler te ne doleti, tudi če bi še tisočkart odprlo enako blesavo temo.
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:
In kako ti, kot srednja generacija, prispevaš k boljši in kvalitetnejši družbi? Z spammanjem po MONU? Tele zarukano primitivno jedno kr etensko gl upo eno us rano čok njeno!!
Default avatar
viharni pesdec je napisal/a:
Res je, kar pravi, vse po liniji najmanjšega odpora. Poleg tega pa še nesramni, arogantni, nepismeni in nespoštljivi kot si ti pisec.
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:
Res je. Vse so imeli pri riti, danes bi se pa spravljali na mlade, katerim so zavozili prihodnost. Goveda zarukana.
Default avatar
Ostal/a si zadaj.. Danes so pomembnejsa znanja iz tehnologije.. In nujno potrebna..Kot pa znanje uporabe krampa za prezivetje.. In spelji se s takim mnenjem v prazgodovino in tam ostani.
Default avatar
Govoris v prazno je napisal/a:
Aja, d rkanje po facebooku je znanje :D
Default avatar
Ves da.. Za starejse sploh.. Marsikeri ga niti ne zna uporabljat.. Nekateri niti racunalnika ne znajo 😄
Default avatar
Pri nas na firmi sploh ne jemljemo več mlajših od 30, ker smo ugotovili, da so sami buzerantje in lenuhi. Mladi znajo samo še drsat po tistem ploščku 5x10cm in to je vse. To jih hipnotizira za ves da. Če hočete, da bo kaj iz njih, jim prepovejte tist plošček!!!
Default avatar
Lahko bi rekli, da so ravno povojne generacije tiste, ki se jim ne ljubi delat, zato so po letu 1990 načrtno uničevale gospodarstvo, pošiljale mnoga velika podjetja v stečaj, jih razprodajale tujcem in domačim tajkunom za provizije; povojne generacije so se naguzile v javni sektor in ga prenapihnile; povojne generacije so si raje kot resno delo izmišljujevale neke svetovalne espeje, inženiringe, oglaševalske in druge firme za prodajanje megle. Uničile so stanovanjski fond, da so lahko za drobiž pokupile družbena stanovanja, špekulirajo z nepremičninami in nabijajo cene, da si tamladi niti najema ne morejo privoščit, hkrati pa jamrajo o nizkih penzijah, čeprav so si nagreble premoženja za naslednjih sto let, če bi jim bilo dano doživeti jih.
Default avatar
Lenuhi po letu 1945 je napisal/a:
Yuga oz. po letu 1945 je leglo lenuhov in vsako leto je le slabše.
Default avatar
vaši sončki je napisal/a:
Ti, bivši sonček...a čik pavze in kofetki so pa ok? Za večjo storilnost bi vam bilo treba prepovedat!
Default avatar
Mi smo pač drugače vzgojeni. Iz tega se dela big deal. Zakaj bi delali več kot je potrebno? Za sistem, ki so si ga nekateri izmislili, da si lahko polnijo žepe in bančne račune.
Boste morali sužnje uvažati iz drugih dežel, da bodo delali za drobiž za idejo, ki je vam pomembna.
Default avatar
aja kakšne tehnologije je napisal/a:
Miljarder je ustanovitelj fb-ja. Prek fb se nudijo zaposlitve in delo.
Default avatar
pritoževanje nad mladino je najbolj zanesljiv pokazatelj staranja. bolj kot si star, več imaš za šinfat preko mladih...

časi se spreminjajo. stara sem 45 let in pač sprejemam to, da se vse spreminja. mladi danes odraščajo v drugačnih časih, kot smo mi, ampak tudi mi smo odraščali v čisto drugačnih časih kot naši starši, in tako dalje....

jaz bolj vidim pri mladih to, da živijo v bolj negotovih časih, kot smo mi živeli. da so pod večjim pritiskom sovrstnikov, socialnih omrežij. da se vsaka njihova napaka evidentira in dokumentira in nikoli ne bo pozabljena. da lahko vsako bedarijo, ki si jo neumen objavil pri 17ih nekje na internetu delodajalec/mediji/kdorkoli še po 15+ letih najde in ti jo očita.

ne zavidam jim ravno njihove prihodnosti.
Default avatar
pritoževanje nad mladino je napisal/a:
Saj mi mladi ne zanikamo, da smo lenuhi. Pa koga sploh briga. Kdo bi delal, kot vi starci za neke oderuške delodajalce? In ti, ki govorijo, da smo mi mladi leni imajo čisto prav. Boli nas, poznam vsaj 30 kolegov in frendov, ki smo istega mnenja. Kako čimbolj na izi dobit keš.

Sploh pa, tvoj predzadnji odstavek lepo pove, da se staraš.
Default avatar
Mladi niso neumni, da bi se pustili izkoriščat, kot se stara pohlevna brezvretenčarska generacija v preteklosti.
Default avatar
Če delaš pod minimalcem, pohlevno delaš petke in svetke, nabijaš nadure zastonj, nisi priden, ampak zabit.
Default avatar
Našli smo boomerja