Najdi forum

Spostovani,

stara sem 26 let, ne pijem alkohola, splosno zdrava, zadnje pol leta s sledecimi simptomi:
– neznosni glavoboli v temporalnem delu glave
– rahlo omoticnost
– voznja je postala nemogoca, saj se mi zdi, da se pritisk v desnem usesu nekako ne more uravnati – posledicno me prime panicni napad in disorientacija, kar se konca z jokom
– vrtoglavica na sovoznikovem sedezu, v kolikor ta oseba zelo pospesi, da o avtocesti ne govorim..
– zamenjala sem tri ocala, ker mi v desnem ocesu nekaj mi pasalo. Astigmatizem. Drugace imam oci po mnenju oftalmologov zdrave.

Od novembra do februarja sem bila za specialiste anksiozni bolnik s panicnini napadi, predvsem za nevrologe. Nakar se me je ena nevrologinja usmilila in poslala na MR z sumom na MS, ampak sem dobila drug presenetljiv podatek:

“s sekretom napolnjene mastoidne celule desno”. Ct srednjega usesa ne kaze drugih posebnosti. Sem ponovno na zacetku..

Rada bi omenila, da sem oktobra poskusila na zabavi kokain in spid, ki pa je bila (po mojem mnenju) usodna za vse tezave, saj sem se drug dan, ko seveda nisem spala, konkretno skregala s svojim fantom, kar me je “mehcalo ze med voznjo”, potem je slo pa samo se na slabse..

P. S. : 3 leta sem delala na polno in bila dosegljiva 24/7 – fizicno in psihicno naporno delo, z ogromno sekirancije in kregrancije. Edina stvar, ki me ne tukaj resevala, je bil fitnes in naporni treningi. Ce nisem sla trenirat, mi je nekaj manjkalo. Tudi, ce sem imela deljen delovni cas. Dejansko drugega casa zase nisem imela. Septembra 2019 sem pa koncno dobila bolj mirni sluzbo, torej se mi je zdelo, da se mi bo zivljenje postavilo pocasi nazaj na tirnice. Treningi so postali nemogoci, samo spala bi se. Ampak se je potem novembra vse skupaj sesulo, zgornji tekst. Jaz nevem kam naj se grem. Preden sem sla na bolnisko, sem imela brain fog, hoja po hodniku je bila obcutljiva, saj sem imela obcutek, da bom padla, na zacetku tudi veliko obcutka presinkope. Nisem bila vec zbrana, glava me je hudo bolela, jokala sem med delovnim casom. Ni bilo to vec to.

Mi lahko poveste kaj vec o tem? Lepo prosim. Ali lahko to kaze na burnout? Ce ja, lahko to preproste krvne preiskave pokazejo? Prosim, prosim za odgovor.

Spoštovani,

Ali lahko vaši znaki kažejo na burnout? Ja, lahko. Opisujete zgodbo s tipičnimi znaki hude izgorelosti. Predlagam vam ukrepanje po korakih:

1. Najprej opravite načrtovane medicinske preiskave s ciljem, da se izključi možnost telesnega izvora simptomov.

2. Obiščite specialista psihiatra in povejte svojo zgodbo. Namen tega obiska je, da psihiater oceni ali vam lahko začasno z zdravili pomaga ublažiti simptome in izboljšati kvaliteto življenja.

3. Obiščite psihoterapevta. Tam boste dokončno potrdili ali gre za izgorelost. Ugotovili boste kaj točno pomeni vaše psihofizično stanje. Kakšni so zunanji vzroki za to stanje in kakšni notranji psihološki. Kako je vaša zgodba povezana z otroštvom. Izkaže se, da je to potrebno, da klient lahko naredi načrt rehabilitacije po izgorelosti. Hkrati pa se odloči pri sebi nekoliko spremeniti sitem vrednot, da ne bi kasneje ponovno padel v isto luknjo.

Pomembno je, da veste, da po eni strani izgorelost je boleča, neprijetna, zapletena in dolgotrajna, po drugi strani pa vemo za kaj gre, kako je do tega prišlo in kako splezati ven. Dobra novica je tudi, da ljudje, ki ‘predelajo’ izgorelost, kasneje lahko živijo bolj kvalitetno kot kdajkoli prej. Živijo bolj umirjeno, uravnoteženo in zadovoljno. Pa so kljub temu lahko uspešni. Za več podrobnosti o izgorelosti vas vabim, da pobrskate po drugih vprašanjih na tem forumu, po naši spletni strani http://www.revitacenter.si, po spletni strani Andreje Pšeničny, pa mogoče po knjigi Tine Bončine Izgorolest…. Če se odločite, pa ste seveda dobrodošli tudi na pogovor.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

Pozdravljena Izgubljena,
iz srca vam priporočam, da sledite napotkom,katere ste tukaj dobili.
Obisk psih. je nujno potreben. Tam boste dobila zdravila v kolikor jih potrebujete, nato pa toplo priporočam psih. terapijo ( samoplacnisko), da se hitreje začnete zdravit. Ta terapija vam bo zelo hitro pomagala.
Govorim iz lastnih izkušenj in verjemite mi, da vas popolnoma razumem. Samo glavo gor in poiskat pomoč.
Vse dobro,
Vrtnica

,

New Report

Close