Starševski čvek

z boni plačaš več

Default avatar
kaj pa tole?
Default avatar
torej bo 4 članska družina za nočitev z zajtrkom plačala 1.150 eur gotovine in dodatno vnovčila za 500 eur bonov, za polpenzion pa 1.140 eur gotovine... brez bonov.
PA KDO JE TU NOR?
Default avatar
višja cena c je napisal/a:
na instagram profil vlade in jim napiši, da vidijo, kaj spodbujajo pri turističnih ponudnikih, kako nepošteno in intrigirano obravnavajo potrošnike, zato ker je vlada določila,da velja bom samo za storitev nočitve z zajtrkom.
napiši jim da vedo, kakšne intrige in oškodovanja naroda spodbuja vlada in če bodo takšne prakse pri ponudnikih kaznovali. Saj je to očitno nepoštena praksa. Pošlji direkt vladi na ig, imajo račun na ig, bi jaz, pa nimam dostopa do tega fb-ja, če imaš ti in imaš dovoljenje za posredovanje, stori to, ali naj stori lastnik tega posta na fb.
Default avatar
posreduj to je napisal/a:
to je povzetek oddaje včeraj na planet tv

https://siol.net/novice/slovenija/zlora ... nal-526401
Default avatar
Najbolj pa mi je všeč pri teh termah, da so mobilne hiške preimenovali kar v VILE....hahahah...kakšen bruh....
Default avatar
Dvig cen storitev je bil pričakovan, tako se dela pri nas, obenem pa slovenceljčki javkate nad cenami na Hrvaškem, češ kako jih dvigujejo.
Zdaj pa lahko vidite, da so naši turistični delavci in tudi vlada 3x večji lopovi in ste vsi šokirani. Hrvaška ne samo, da ni dvignila cen v hotelih, oni tudi na avtocestah in trajektih ne bodo dvignili tarif na "sezonske", bodo kar lepo ostale na "izvensezonskih". Goste je treba privabiti in ne odbijati.
Toliko o lopovih.
Default avatar
terme Vivat imajo podobno politiko

https://www.24ur.com/novice/korona/draz ... stijo.html

polpenzion brez bona za tričlansko družino 330 EUR za tri noči
nočitev z zajtrkom, plačilo z boni za 3nočitve 411,75 EUR
doplačilo za polpenzion, če plačajo nočitev z zajtrkom z boni (450 EUR) je 135 EUR


zakaj bi slovenci morali podpirati slovenski turizem? za tako NATEGOVANJE?????
Default avatar
Neučakana je napisal/a:
Evo ti še primer iz Hrvaške : hiška rezervirana februarja za junijski termin 900 Eur; zaradi znane situacije akontacija ni bila plačana; sedaj smo se odločili, da bi vseeno šli isti termin se je cena dvignila na 1400 Eur. Pa razumi te bedake....seveda nas ne bodo videli.
Default avatar
Neučakana je napisal/a:
zdaj so prazni in še tisto malo slovencev bo raje šlo drugam, kjer so pošteni v slo, ali pa če takih ne bo, pa raje šli v tujino, ali pa ostali doma. ta denar je bil namenjen za pomoč hotelirstvu in turizmu, da bi se spodbudilo povpraševanje, če pa so se hotelirji odločili da nočejo da gostje to koristijo in jih z raznoraznimi intrigami odganjajo, potem gospov pač ne bo, in bodo še brez tega denarja od vavčerjev ostali, v najslabšem primeru bo ostal denar v blagajni, oni pa z manjšim prometom in škodo, očitno imajo tako zaprti že dovolj gostov, da se gredo take prakse, jaz bi podjetjem, ki se gredo take prepovedala prositi za kakršnokoli državno pomoč zaradi te krize. Pa se naj sami znajdejo.
Default avatar
višja cena je napisal/a:
takšnim , ki tako delujejo nategunsko v zvezi z državno pomočjo, jaz kot država ne bi namenila pravice niti do drugih - ne samo do koriščenje te pomoči, ampak niti do drugih - kot so čakanje na delo, polovični del. čas... to je za tržno inšpekcijo - in je kriminalno ravnanje, z namenom okoriščanja za isto storitev...
tu mora država jasno postaviti politiko takoj odgovora na tako ravnanje.
Default avatar
V času konjukture so imeli vsi tujci prednost pred domačimi gosti, zdaj, ko ni tujcev, bi radi domače še bolj skubili. To je vse, kar znajo naši genialni gospodarstveniki, ki blebetajo, kako oni hranijo celo državo. Mene ne bodo videli v njihovih turističnih nategovalnicah.
Default avatar
ne ti meni o Hrvaški je napisal/a:
To nima veze, tiste nastanitve ti pač na boš plačal/a, medtem ko te vavčerje, ki nam jih bo razdelila vlada, PA V VSAKEM PRIMERU BOŠ.

Dajte že razumet, da ta denar nekdo vplačuje, no. To je naš denar, ni priletel z neba.
Default avatar
Še tistikrat ko gre vlada vsaj malo na roko ljudem in navsezadnje turizmu (ki je zjamran tako da ti slabo pride), ti ponudniki takoj najdejo priliko kako izkoristit državo in še gosta. Barabe prve klase. Če bi se za kvaliteto ponudbe in dostojno ceno tistega kar dobiš tako trudili kot za izigravanje, ne bi potrebovali nobenih vaučarjev, za reševanje njihovih riti, bi gostje v vrsti čakali da gredo njim v goste.
Drugače pa sama ciganija, kamorkoli greš.
Default avatar
Neučakana je napisal/a:
Ti si prva začela o Hrvaški, zato je bila moja replika namenja temu. Lahko pa potegneš svoje besede nazaj in začneva govoriti o vaučerjih.
Default avatar
ne ti meni o Hrvaški je napisal/a:
Seveda sem jaz začela o Hrvaški, saj menda vem, kaj pišem :-)
Ravno to sem izpostavila, razlike v miselnosti turističnih delavcev in vlad. In tema ni namenjena podražitvam rednih cen o čemer pišeš ti, ampak podražitvam v primeru koriščenja bonov, katere smo financirali MI. Torej gre za dvakratni nateg. Najprej vlada odloči, komu bo namenila naš denar, potem nas pa ponudniki želijo še enkrat nategniti z doplačili.

Me pa zanima v katerem hotelu na Hrvaškem so tako močno dvignili redne cene, če ni skrivnost?
Default avatar
Neučakana je napisal/a:

Še enkrat : ti si začela s Hrvati in jaz samo odgovarjam na to. Ne bom delal reklame, dejstvo je, da so nekateri Hrvati dvignili ceno za več kot 50%...narobe svet.

Se pa se seveda strinjam, da bi morali biti cene za cash, kartico ali vaučerje enake. S takimi akcijami bodo ponudniki si naredili slabo uslugo. Terme Olimje imajo naprimer sedaj višjo ceno za nočitev z zajtrkom kot za polpenzion.
Default avatar
Jaz bi napisal: Crkne naj pes..........
Default avatar
ne ti meni o Hrvaški je napisal/a:
OK, se mi je zdelo, da ne boš našel tega "tvojega" hrčko-lopovskega hotela :D :D
Default avatar
Neučakana je napisal/a:
Ti trdiš nekaj, jaz nekaj drugega in noben ne želi dati dokazov, tako da posmehovanje in zmerjanje ni na mestu.

ps: ne le začenjaš, tudi kar nadaljuješ o hrvaški.....ne moreš nehati, kajne?
Default avatar
pa saj je vlada jasno povedala, da je namen bonov, da človek zraven zapravi še vsaj 1x toliko. Kaj se zdaj bunite. Tak je plan ze ves čas.