Starševski čvek

Kava pošpricana z razkužilom

Default avatar
kaj bodo ti bedasti ukrepi naredili, to ni normalno.
na koncu,izgleda,da bomo kot je Trump se spraševal, res s kavo v gostilni zaužili tudi razkužilo.
kje je tukaj inspekcija in kje je tukaj varovanje zdravja, pa se resno vprašam.
kar naenkrat je zaradi te korone postalo dovoljeno,da se zraven hrane in pijače šprica z razkužili - zdajle na tv pri poročilih ob 13 ih - na cca13.04 minute - posnetek natakarja, ki je na mizo postregel dve kavi in ob tem,da sta kavi tam, sprica pred gosti pi stolih, da tisto razkužilo vse leti tudi po pijači, ki jo bodo gosti zaužili...
če je to normalno in zdravo potem jaz res ne vem... jaz take kave ne pijem, pa da mi jo dajo zastonj...
kar je preveč je pa preveč... mirno bi se usedla na stol brez razkuževanja in splila kavo, brez vsakega razkuževanja, tako, pa da mi jo postrežejo pošpricano z razkužilom, pa no way.
Če je to zdravstveno varno in vzdržno se tudi vprašam.
Default avatar
Načeloma bi morali mize razkužiti po odhodu gosta in pred prihodom nobenega ali preden novim postrežeš kavo. Ne sočasno s kavo.
tudi drugače je normalno, da se mizo pobriše po vsakem gostu in pride novi na čisto mizo, a žal se to pri nas ni povsod prakticiralo. Ponekod pa se vendarle je.
Strežba z masko in rokavicami tudi ne b smela biti problem.
ampak v Sloveniji je vse problem. Pa naj imajo zaprto. Bo še večji problem potem, ko bodo v bankrotu.
Najbolj smešno mi pa je ker vem za par lastnikov kafičev, ki so ves čas karantene na črno stregli stalnim gostom. Ponavadi v času malice. Zdaj pa se širokoustijo, da ne bodo odprli, ker da je to too much, kar se od njih zahteva.
Default avatar
Tole razkuževanje miz in stolov po lokalih je enaka NEUMNOST kot razkuževanje blokov.
Default avatar
Seveda je neumnost. Namreč če vzamem za primer podančice, ki so vsako leto znova in znova v razpasu, ljudje vzamejo le tablete. Nobenih drugih ukrepov ne upoštevajo (pa jih je konkretno kar za 6 tednov čiščenja, pranja, razkuževanja upošteva,t ob stalnem umivanju rok). Potem so uši dost pogosta ponavljajoča se zadeva-ljudje spet samo operejo lase z primernim šamponom. Zakaj tu hinavijo, ko so navodila jasna kako postopat v teh primerih? Kajti teh ponavljajočih okužb se ljudstvo ne reši ravno zaradi neupoštevanja ukrepov. Ampak ne, korone se bojijo, živa bitja ki jih malo po malo glodajo pa jih ne skrbijo... ccccc.
Eto še malo iz zdravstvenih voda o skrbi za splošno zdravje, zato korona obsesije ne podpiram.
Default avatar
Zartrose je napisal/a:
To ni čisto povsod tako kot trdiš. Pri nas smo brez nadloge zdržali celoten vrtec obeh in še dobršen del šolanja. Lani (večja 7.r, mlajša 3.r) pa je mlajša ,,prinesla,, domov uši. V času obvestil da je ta nadloga v šoli sem obema ves čas pregledovala glavi (vsa leta), a lani sem kljub temu očitmno nekaj spregledala. Takoj, ko sem zvečer na njenem lasiču opazila otoček gnid, sem ji glavo namazala z oljem in glavo zavila ter naslednje jutro zjutraj (šla po šampon) vzela dopust in preobrnila okoli 2 hiši (mojo in mojih staršev, kjer se občasno pazita). Tudi glave smo oprali vsi. In še isti teden na iniciativo nekaterih nas staršev še cela šola na isti dan. Pa smo se jih rešili. drugače ne gre. Letos nadloge na šoli ni bilo
Default avatar
ni treba pretiravat je napisal/a:
nič ne pretiravam, tako je jasno vidno na posnetku, poglej si ga... na mizi sta že postrezeni kavi, gosta stojita zraven mize,, natakar pa šprica stol z razkužilom in tisto frči vse naokoli, tudi po kavi... eni pač očitno počno to sočasno s hrano in pijačo, kar je za moje pojme nedopustno...
in meni je to veliko bolj zaskrbljujoče kot pa korona...
me ne bi nič motilo, če bi normalno prišel pobrisati natakar mizo kot v starih časih, zdaj pa povsod to špricanje pa mi je bolj zaskrbljujoče... ne vem zakaj je treba razkuževat stole no,
Default avatar
usi je napisal/a:
Govorim na splošno iz zdravstvenih voda, kjer se okužbe znotraj vrtcev in šol morajo prijaviti.. seveda so izjeme povsod, človek ki skrbi za splošno zdravje, skrbi zanj povsod.
Mi je recimo zanimivo, ima veliko otrok podančice in se svetuje, da naj tudi starši vzamejo tablete in upoštevajo vsa navodila okoli tega, večina pa jih zamahne z roko češ jih nimamo. Pa vendar, če jih otrok ima oni si pa rok ne umivajo, jih v večini primerov imajo. Iz laboratorijev pride celo slika, da ima odrasel moški podančice v mehurju, kar pomeni, da je okužba že obsežna.
Default avatar
po novem je napisal/a:
Pa saj je jasno, da razkužuje po tem, ko so gosti že odšli od mize, skodelice so od prejšnjih gostov. Tista druga dva pa čakata na mizo.
Default avatar
Zartrose je napisal/a:
za tole drži, tega hudiča se ne rešiš kar tako..Otroci stalno dajejo roke v usta, na wc si v šoli sami brišejo rit in ne dobro, potem si ne umijejo rok dobro itd.. V glavnem pri podančicah moraš imeti doma tak režim kot zdaj proti koroni. Mi smo ga imeli in smo se jih rešili, trkam, že par let mir. Po pravici povedano, se bolj bojim ponovnih podančic kot korone.
Default avatar
po novem je napisal/a:
seveda in to se povsod okrog razprši, sploh na soncu se to odlično vidi..Meni tudi ni do take kave.
Default avatar
po novem je napisal/a:
ja, tudi iz tega razloga mene ne bo v kafičih na prostem. Ker tudi drugače sicer ne pretiravam z razkuževanjem, pa vse OK ( brez okužbe). Sem očitno v skupini srečnežev. Redno pa umivam roke, ko vstopim v domovanje takoj, predvsem ko pridem z nakupa hrane - najprej čevlje z nog ko pridem domov, pustim zunaj pred vrati hiše oziroma odnesem na teraso ko je sonce in narobe obrnem podplate gor, potem grem umit roke, zložim robo iz prtljažnika - kar se da umit pod vodo umijem, zložim v hladilnik in shrambo, platnene vreče za nakupe tudi dam ven na sonce, plastičnih ne uporabljam. Operem tudi na tedenski ravni. Potem pa slečem oblačila, dam na obešalnik na sonce in si dobro umijem roke, pa preoblečem v domača oblačila. Za šoping imam samo en set oblačil :) ključe, plačilne kartice, telefon in ostale drobnarije pa steriliziram v UV sterilizatorju za telefon. Pri meni ta rutina deluje. In praktično jaz ne špricam površin doma, niti si ne razkužujem rok doma z agresivnimi čistili. Predno se vedem v avto in primem za volan, pa si roke razkužim, med nakupovanjem pa še vedno uporabljam rokavice.

In potrebo po kavi -če je že taka nuja sedaj, bi se raje v Mcaffe driveIn po kavo - ampak si jo doma naredim za seboj, ko gem v službo po opravkih v avto - imam mapino z 19 bari pritiska za kufe in je odlična - dosti boljša, kot po kafičih, pa še začinjena ni z aerosolom razkužil. na teraso pa povabim na čvek in tudi na domačo kavo tazdrave.
Default avatar
mmad je napisal/a:
Jap, zato mi ni čisto jasno zakaj se folk boji korone a pri tej zalegi le odmahne z roko češ oni pa jih že nimajo. Hja, glede na določene simptome težko da jih ne bi imeli...
Default avatar
ne maram kave z dodatki je napisal/a:
Kaj bi še ti sploh razkuževala poleg vsega tega?
Default avatar
ne maram kave z dodatki je napisal/a:

... in praviš, da ti sicer ne pretiravaš z razkuževanjem??? Ajoooooooj 😄😄😄😄😄😄😄
Default avatar
OMG WTF je napisal/a:
Mind your own business. Jebiga - znam preživert še brez tako "tapotrebenega za vas nekatere" v tem trenutku kafetanja po kafičih. Nimaš me kaj obsojat. Jaz tudi tebe ne. Kapiš?

Pa koji "caruq" kje jaz pišem, da pretirano razkužujem - nimam niti litra razkužila doma ali v avtu - sonce in uv žarki delajo čudeže. Tudi ena splošna zdravnica razkužuje zasebne maske doma tako, da jih obesi na štrik na sonce, pa jih ponovno uporabi zasebno. Še enkrat: nisem v ogroženih skupinah, pa ne bom tukaj tebi zdaj z razlaganjem, ker ti ne dolgujem ničesar - zagotovo pa vem,kaj deluje. Pri meni. Ugrizni se torej v svojo rit, če se lahko .
Default avatar
ne maram kave z dodatki je napisal/a:
Dejmo povzeti tole. Torej, debilne ukrepe za frizerje imamo, debilne ukrepe za gostince imamo, debilne ukrepe za zobarje imamo. Ti si pa pripravila še debilizem za gospodinjstva. Ukrepi so sledeči:
 • Ko vstopiš v stanovanje, sezuj čevlje in jih nesi na balkon ter jih sončni z podplati navzgor.
   Pod tekočo vodo operi in posuši vso embalažo mleka, jogurtov, sokov, salame, sira.
    Za v trgovino uporabljaj samo eno oblačilo, ki ga vsakokrat po uporabi dva dni luftaš na balkonu.
     Ključe, plačilne kartice in telefon steriliziraj v UV sterilizatorju za telefon.
      Pred uporabo avtomobila si razkuži roke.
       Za v trgovino uporabljaj rokavice, ki jih po vsakem obisku zavržeš.
      Če takili kot si ti sedijo v tistih birokratskih pisarnah, mi postane jasno, kdo piše te debilizme za zobarje, za frizerje, za gostince, za šole, za......
      Default avatar
      NYCI je napisal/a:
      My sentiments iksektli. Hvala za tole :-))
      Default avatar
      ne maram kave z dodatki je napisal/a:

      Jesusfuckingchrist.. ob takih ceremonijah bi šla jaz v trgovino glih samo ene 3x na leto. :)))
      Še dobro, da ne pretiravaš.. me prav zanima, kak zapis bi bil potem.
      Rule 34
      Default avatar
      NYCI je napisal/a:
      Jih poznam vsaj dva ducata, ki počnejo natanko to. Folk je preplašen. To hočejo, ker je bolj vodljiv.
      Resnica je kot poezija. Večina je ne mara.
      Default avatar
      NYCI je napisal/a:
      A ti je odleglo? ( sarkazem off)


      Razpiši in razpištoli se, kolikor hočeš- očitno ti "korona cajt" seka :)

      In kaj ti ima it za v nos, če delam tako, kot delam? A po tvoje, če bi bilo napisano, da pa dom polivam z razkužilom, te pa ne bi motilo? A kaj teče od ograje v tvojem bloku, pa od kljuk morda? A se zato vtikaš v moj način, ker ni enak tvojemu, a vseeno deluje?

      In za kateri "karuc" se imaš ti pravico tako hohštaplešrko vtikat v moje napisano in pametovat? Ker je bilo napisano, da dam čevlje pa obleko na UV žarke razčistit in si umijem roke, ko pridem iz nakupa futra? LOL again.

      Kje je napisano, da operem vse tvoje dodano našteto in zgoraj boldano? Do not bullshity me.

      Patrhetic... So pathetic U R..... Pa uživaj v kavici na terasi, poškropljeni z razkužilom !