Koronavirus

Ambulante ne delajo, vrtci pa bodo?

Default avatar
Ko berem nekatere komentarje glede odpiranje vrtcev in zobozdravnikov ipd. se sprašujem, kakšne predstave imajo ljudje o delu in bivanju otrok v vrtcih. Pri zobozdravnikih se jih veliko zaveda, da je treba poskrbeti za zadostno zaščito, ko govorimo o vrtcih, pa o tem nihče ne razmišlja? V vrtcih otroci kašljajo in kihajo drug v drugega in v vzgojiteljice z manj kot pol metra razdalje in seveda ne izvajajo nobene higiene kašlja (kako neki bi to počel dvoletnik?).

Kako si torej predstavljate, da naj bi se otroci držali vseh teh pravil - socialne distance, bodo imeli maske?? Ali sploh razmišljate o tem? Boste vsi poslali otroke v vrtce, kljub temu, da ambulante še danes ne delajo, ker je prenevarno, kljub temu, da imajo tam zaščito za zdravnike in ne sprejemajo niti zdravih pacientov na specialistične preglede?
Default avatar
Vladi ni jasno nič. Niti to, da morajo sprostiti vse zdravstvo, preden začnejo vrtci in šole. Vrtci in šole, ljudje, morajo biti zadnji na spisku.
Default avatar
Mama Mici je napisal/a:
Ko ti bo jasno, da je korona le farsa, da se lahko krade, ti bo vse jasno.
Default avatar
kdaj jim bo to jasno Robi ....mislim,da jim ne bo nikoli...ko vidiš kako hodijo okol v maskah te prime na kozlanje
Default avatar
Mama Mici je napisal/a:
OK, ti ne razumeš zakaj ambulante ne delajo. Ni res, da ambulante ne delajo zato, ker bi bilo prenevarno. Ne, to NI RES.

Ambulante ne delajo zato, ker imajo zdravniki in sestre sedaj spremenjen način dela in so v pripravljenosti doma. Zdravstveni sistem ima te zadeve tako urejene. Teden doma, teden v službi. To je zato, da se kao spočijejo če potem udari epidemija. Vsi zdravstveni sistemi tako obratujejo kadar države pričakujejo poslabšanje razmer.
Default avatar
Mama Mici je napisal/a:
Bemti a boste enkrat mame pustile kihajoče, kašljajoče in smrkave mulce doma! Že ves čas jih vlačite v vrtce in prvo triado šol, da okužujejo vse ostale. Ker noben ata noče ostat doma, ve hodite na bolniške odsotnosti, delodajalci pa vas grdo gledajo, ker ste kar naprej na bolniški. Naj gre enkrat še ata!
Če bodo vrtci pametni, bodo smrkavega otroka nagnali domov, tako da ga bodo izolirali do vašega prihoda. In vas kaznovali, če ne boste takoj prišli ponj.Ker res ne vidim razloga, da bi zaradi vaše nemarnosti ostali otroci zbolevali. Enako velja za vas. Gripa se ne bi širila to zimo, če ne bi hodili okrog gripozni, smrkavi in kašljajoči. Ker ste kao nepogrešljivi, kar se sedaj, ko vas 2 meseca ni bilo, lepo vidi. Pametni delodajalci bodo krepko premislili koga rabijo in če vas ne bodo rabili, boste lahko doma čuvali svoje otroke. Pa bo takoj manj navala na vrtce.
Default avatar
zakaj je tolko zabitih je napisal/a:
ja in? Ko bodo začeli delati vrtci in šole, mora biti navaden način dela tudi v zdravstvenih domovih. Nič en teden doma en teden v službi. Če se zaženejo vrtci in šole se torej več ne pričakuje poslabšanje razmer in morajo tudi zdravstvene ustanove delati tako kot vsi ostali. Če je kdo zabit, si to sama. Saj očitno ne razumeš, kaj je avtorica napisala. Ne morejo vrtci delat, otrok zboli in potem ti rečejo, da boš morala počakat en teden na pregled, ker oni delajo v izrednih razmerah. Halo!!!
Default avatar
enaka cena vrtca je napisal/a:
Naj ti povem čisto resnično štorijo. Oba otroka iste družine z rumenim izcedkom iz nosa, kašljata, mati brezposelna, oče nekaj šljaka na črno (in ne zato, ker ne bi mogel dobiti službe, ne ljubi se mu delat redno in se mu nikoli ni, jih dobro poznam). Jih pripelje v vrtec, ker ona mora nujno na en opravek. Doma ta oče, ki večinoma lenari. So ji rekli, da sta otroka že na pogled bolna in ju ne more pustiti v vrtcu. Ona pa vik in krik, da šikanirajo brezposelne in ne vem kaj še, cel halo, potem se obrne in gre, otroka pusti tam. Vodstvo klicalo očeta (ja, je doma, ampak ne more po mulce, ravno nekaj dela). Otroke so imeli izolirano. Kličejo CSD glede zanemarjanja (ja, da jih poznajo, ampak kaj pa naj oni naredijo, so že bili pri njih bla bla bla). Čez dve uri se vrne mati vsa besna, da kaj so klicali moža. V roki vreča iz Daichmana. Da bodo klicali inšpekcijo, ker šikanirajo njene otroke. Vzgojiteljica je na ukaz ravnateljice slikala otroka, ko sta bila tam, oba pordela s povišano tel. temp. in izcedkom iz nosu. Ker baba je res klicala inšpekcijo in tisti sliki sta bili glavni dokaz, da so v vrtcu govorili resnico. Ko je ženšče to izvedelo, je zagnalo še hujši vik in krik in lansiralo ministrstvo za šolstvo, kako so proti njeni volji slikali otroka. Ministrstvo je še enkrat poslalo tokrat drugega inšpektorja, ki je ugotovil, da je vrtec prekoračil pooblastila in da ne bi smeli fotografirat. Na vprašanje, kako bi pa potem lahko dokazali, da sta bila otroka bolna, ni imel pametnega odgovora. Naj pač zapišejo v zapisnik itd. Ravnateljica je dobila opomin. Je vprašala, kaj naj naredijo, če starši spet pripeljejo bolne otroke v vrtec. In je rekel inšpektor neuradno, itak da ni zapisal v zapisnik, da naj ne komplicirajo, da so te zadeve občutljive, posebej pri brezposelnih. ???Babše se je visoko držalo, otroka sta pa v vrtcu na petek in svetek in to čisto do konca delovnega časa. Tudi ko sta bolna.

In zdaj povejte, kaj naj naredi vrtec, da zaščiti druge otroke, če starša ne briga in bolnega otroka pusti v vrtcu.
Default avatar
enaka cena vrtca je napisal/a:
zakaj se jeziš na mame, ker očetje ne grejo na bolniško?
Default avatar
Specialistične ambulante že delajo.
Default avatar
Ne vem sicer, katere mame ti tu napadaš? V Vsakem primeru se vidi, da si ravni ti eden tistih, ki ne veš kako funkcionirajo vrtci. Vrtec nima možnosti, da zavrne otroka, tudi čer ima ta visoko vročino, kaj šele, če ima "samo" znake prehlada, ker nima zakonske podlage za tako dejanje. Lahko le prosi starša oz. mu priporoči, da naj takega otroka odpelje domov. Ravno zato, je toliko bolnih otrok v vrtcih, ker to omogoča zakon. In tako bo tudi zdaj, razen če bodo napisali kak nov zakon v kar pa dvomim.
Default avatar
Ne, ne delajo še vse specialistične ambulante, vsaj ne tiste v javnih ustanovah.
Default avatar
mikimiskamala je napisal/a:
Kaj naj naredi vrtec?
1. Vrtec naj na naslednjem sestanku zahteva prisotnost vseh staršev in takrat jasno pove: "draga in spoštovana gospa Mojca Novak Salahavihović, vi ne smete več okuženih otrok voziti v vrtec kot takrat, ko ste naredili to, pa smo potem klicali sem, pa ste šli sem, pa smo klicali tja, pa ste naredili to, pa smo klicali sem. Ostali otroci se bodo zaradi vas okužili in bodo potem okužili še starše". Meni je lepo slišati, če kak brezposelen šmugla svojo fruljo namesto da bi svojo ekološko bombico držal proč od otrok.

2. Vrtec naj enkrat končno pokliče medije. Lejte, vedno, vedno, VEDNO, moraš biti pripravljen v tem usranem in brezbrižnem javnem sektorju naredit štalo. Pokliče naj v medije in pove enkrat še stališče vrtca: "od brezposelne kuzle in driske od moža smo dobili na polno okužene otroke in CSD se spreneveda"
Default avatar
mikimiskamala je napisal/a:

Hvala, da ste s primerom prikazali v čem je problem. Očitno se tega večina ljudi ne zaveda. In ne predstavljajo si, da tudi zdaj ne bo nič drugače in da pristojni ne bodo odreagirali, dokler ne bo prepozno. Tako kot se je zgodilo v domovih za starejše občane. Kaj pa potem? Ponovno zaprtje vsega ali celo policijske ure?
Default avatar
kar ostro s takimi je napisal/a:
Uh, to bi šele bil hudič. Izpostavljanje točno določene osebe pred vsemi, šikaniranje najranljivejše skupine ljudi. Že vidim naslove v cajtngih, ko bi ta mati poklicala vse časopise možne: VRTEC IZPOSTAVIL BREZPOSELNO MATER DVEH OTROK, KI JE SEDAJ PREDMET ŠIKANIRANJA STARŠEV, STARŠI OBRAČUNAVAJO Z GOSPO, KI JO JE IZPOSTAVILA RAVNATELJICA VRTCA, KAJ SI DOVOLIJO V VRTCU!!, MATI DVEH OTROK PSIHIČNO ZBOLELA ZARADI MALTRETIRANJA, KI JE POSLEDICA IZPOSTAVLJANJA RAVNATELJICE, VRTEC, KI OBRAČUNAVA Z RANLJIVIMI SKUPINAMI....

Ravnatelji naj ne bi umazano perilo prali po medijih. Čisto vedno potem blatijo uradno osebo, ki da je šikanirala fizično osebo in da kljub temu, da ni povedala imena in priimka, zdaj vsi vedo, kdo je to. Otroka sta izpostavljena, družina šikanirana bla bla bla. Vrtci in šole si tega ne morejo privoščiti. V vsakem primeru so oni krivi.
Default avatar
Naj otrokom ob prihodu v vrtec in solo izmerijo temperaturo, meni se to ne zdi problematicno.

In se strinjam, ambulante naj tudi zacnejo delati normalno, pac z zascitnih varnostnih ukrepov.
Default avatar
mikimiskamala je napisal/a:
Ne. Hudič je v detajlih. V medije ne daš nje osebno, ampak daš CSD: Brezskrbni staršikljub brezposelnosti raje po nakupih čeprav so otroci bolani, CSD in država gleda proč in rečejo da "smo neki že probali, pa ne moremo več nič".

Na roditeljskem sestanku izpostaviš da morajo bolni otroci ostati doma. Potem rečeš "smo recimo imeli primer, ko je neka mati pripeljala evidentno bolna otroka v vrtec in je bilo to veliko trpinčenje za otroka sama, kot za vse ostale, ki jih moramo potem izolirati. Če vam je mar do svojih otrok potem se pobrigajte za njih." Potem imaš dva svenarija. Če je tista kuzla od driske od matere tam, potem bo skočila v luft, če je pa ni rečeš, "dobro tistega starša, ki mu ščitimo anonimnost, sedaj ni tukaj, zato to ni tako pomembno, ostlai imate tudi službe, in še nekako razumemo".

Ko bo pa kuzla driskasta čla v medije se bodo pa še ostlai starši oglasili ali pa javno obvestilo:"brezposelen starš, ki bolnega otroka privede v vrtec je kriv zanemarjanja iz lastne lenobe!"
Default avatar
Mama Mici je napisal/a:
Pa vi še kar verjamete v ta virus? Ni vam pomoči. Imeli so čas, da v dveh mesecih pokradejo kar se pokrasti da, zdaj je pa itak vseeno, počasi bodi vse sprostili. Če bodo ugotovili, da se da še kaj pokrast, bomi vajo ponivili soet oktobra. Ampak takrat ne bomo tako tiho kot smo bili do sedaj. Takrat bomo šli vsi na ceste in še kam drugam, vse je laž in manipulacije.
Default avatar
mikimiskamala je napisal/a:
CSD bi moral ukrepati in zagroziti , da bodo dali otroke v rejništvo! Inšpektor je pa usrana reva.Takih inšpektorjev ne potrebujemo!
Default avatar
enaka cena vrtca je napisal/a:
Butara, če ne veš, ker očitno nimaš otrok, se mora vsak otrok, ki vstopi v vrtec prekužiti z določenimi virusi. Ponavadi so vsi otroci v vrtcih šmrkavi, ker skoz prebolevajo viruse, s tem si gradijo imunski sistem. In tudi ni potrebe, da za vsak prehlad otrok ostane doma. Doma ostane, če ima vročino, vneto grlo, ušesa, bruha ali je slaboten. Če otroku malo iz noska teče , pa sigurno ne. Pa brez skrbi, če je otrok bolan, ga ne vzamejo v vrtec, prav tako če zboli v vrtcu, ga moraš pridt iskat.
Našim razen zamašenega noska in kašlja ni bilo nikoli nič. Skoz zdravi, skoz v vrtcu in šoli, razen letos, ko smo februarja predelovali koronco, tako vsi šolarji kot vrtčkevski otroci,pa še ni bilotesterjev. J...vas korona