Katera znamka instant kave je najbolša? Je kdo probal z njo narediti t.i. Dalgona kavo, ki je zdaj na spetu?
Katera instant kava je najbolša, kar ste jih pili? Jaz namreč do zdaj nisem nikoli pila instant kav oz. so mi bile v glavnem ne preveč dobre. Eno dobro bi rabila.
Dalgona kava je pa ta. Kaj se vam zdi, boste sprobali?
Dalgono pijem že peti teden karantene 🙂 Ampak z veliko manj sladkorja (1/4 žlice sladkorja na žlico kave). Lahko probaš Nescafe, je dobra, čeprav jaz jo delam kar z brezkofeinsko Cafe Gold iz Hoferja. Naredim jo pa kar na zalogo in jo imam v stekleni posodici v hladilniku, se mi je ne da vsak dan posebej stepati.
Sem probala tole dalgono, ampak mi je po tistem receptu prišla ful premočna. Imam rada fejst močno kavo, ampak tista ni bila za pit. Tako da, kot je že napisala predhodnica je treba malo sprobat, prilagodit sestavine, potem je pa super. Ni ravno višek kulinarike 🙂 je pa zanimiva popestritev. Meni je všeč. Sploh zdaj za poletne dni bo super.
Glede instant kave.. jaz kupujem nescafe, ampak jo uporabljam samo kadar se mi zalušta kave z mlekom (po turški z mlekom mi je slabo), pa za kakšna peciva s kavo. Čez pravo turško je ni 🙂
1 velika žlica instant ječmenove kave, 1 velika žlica sladkorja, 1 velika žlica zelo vroče vode. Dam v skodelico in mešam z ročnim mešalnikom 3-4 minute in naredi se točno takšna krema, kot na posnetkih. Nato dan v skodelico vroče mleko, gor pa nadevam to kremo.
Če ne bi bilo za otroke, bi pa vzela instant kavo s kofeinom. Lahko tudi stepaš z metlico na roke, ampak mene začnejo boleti.
To imamo kot posladek, zato je ta količina za 2 manjši skodelici, drugače je verjetno ta količina mišljena za 1 osebo (za kapučino skodelico).
hvala za natančno navodilo, bom poskusila tudi jaz to narediti. sama sem že poskusila stepati žlico ječmenove kave, žlico kapučina v prahu in žlico sladkorja (pa 2 žl. vroče vode), ampak mi ni uspelo.
stepeno mleko je tudi meni super, ampak mi uspe samo iz trajnega mleka, iz svežega pa nikakor ne uspe penica. (kupujem dlje časa sveže mleko iz Hoferja)
Sem jo danes naredila prvič.
Zmešala sem 2 žlici vroče vode+3 žličke cukra in počakala, da se je čisto stopil (imam rjav cuker in dlje traja).
Potem sem zraven dodala še 4 žličke instant kave Jacobs, vzela mešalnik in zmešala (ni treba mešati dolgo, da dobiš čvrsto kremo).
Nato sem vzela 2 visoka steklena kozarca in na dno vsakega kozarca dala 2 žlici ledu, gor zlila 1,5 dl mrzlega mleka, povrhu pa 2 zvrhani žlici goste kavne kreme.
Obvezno je treba pred pitjem vsebino kozarca dobro premešati, ker je sama kavna krema, čeprav vsebuje kar dosti cukra, precej grenkega okusa.
Pride zelo dobra ledena kava, ki super ohladi.