Starševski čvek

Moja je oboževalka čebule in česna .. prosim pomagajte

Default avatar
S punco sva skupaj 3 mesece in kar naenkrat se je izkazalo da obožuje čebulo in česen.
Skupaj preživljava karanteno in v zadnjem tednu se mi meša kako jih ogabno smrdi iz ust.

Ne vem kaj naj storim, ker ko omenim da je česen res smrdeč poslušam kako je naravni antibiotik in še mene sili da naj ga jem ampak ne prenesem vonja.

Punca sicer ne ve ampak ko zaspi jay moram obvezno na balkon in v spalnici odpreti okna ker tako grozno smrdi izdihan zrak.

Kaj bi jih lahko ponudil da poje oz popije da vsaj malo neutraliziram vonj ker čegumiji ne pomagajo in ni neka ljubiteljica pranja zob, le včasih si jih zjutraj opere.
Priponke

woman-in-purple-eating-3811663.jpg
(79.68 KiB)

Default avatar
Zobna nitka in pranje zob. Če pa iz želodca smrdi, pa nič ne pomaga:))) enkrat je v dvigalu en tip rignil po česnu, skoraj me je kap:(
Default avatar
če ji iz tamale tudi smrdi po čebuli in česnu, pol nimaš kaj - zamenjat. Duh........
Zdaj pa razmisli:
A si se vprašal morda, kako tebi smrdi kdaj po pivu iz ust, pa iz "pipce direkt" tudi priteče kdaj tabela pijača, ki greni po piru po tistem, ko ga skonzumiraš ali ko ješ kaj pekočega, drugega grenkega, začinjeno svinjino morda? Ej, zveza je kompromis tudi kar se vonjav tiče. Res je da smo to, kar jemo/konzumirampo. Ampak: zagotovo imaš tudi ti kakšno hibo, da včasih zasmradiš vajin spalni prostor :) Če te pa tako moti, boš pa punco zamenu, e ne?
Default avatar
Ni frrvod pince da se nazera s tem.
Dobr ve kako to smrdi.
Rec ji da ni govora da bos tonprenasu.
Naj si nitka zobe pa pere ker ni fer da ti smrdi .
Ce ne bo jebala pojej vsaj nekaj cebule bo takoj lazje.
Takoj zjutri ji povej da ona tega ne voha,teb je pa fizicno slabo. Pojta iz spalnice si umijta zobe. Spalnice ne zluftat. Potem cez kake 15 min ,naj gŕe povohat smrad.
No lahko da njej nov smrdel sl pa se bo lagsla.
Uglavnem mora se zavedat da teb smrdi in naj zmanjsa uzivanje tega.
Default avatar
Če ješ to surovo, ni šans, da se znebiš vonja. Umivanje zob in meta - pa kaj še. Edina stvar, ki nekako znevtralizira vonj, je peteršilj, pa še to ne popolnoma.
Default avatar
Moj mož že od začetka zakona jedel česen. In to kar precej v enem obroku.
Tudi prdel je obupno z aromo po česnu. Mešalo se mi je. Avtor tega ne omenja,
a se sigurno dogaja.
Default avatar
Večji problem vidim v tem, da - kot omenjaš - si ne umiva redno zob. Če je že zdaj nemarna, bo vse samo še huje. Pa verjetno pomanjkanje higiene ni omejeno le na ustno higieno.
Tudi jaz sem ljubiteljica česna in čebule. Vonj ni tako izrazit, če te dobrote vsaj malo pokuhaš ali prepražiš. Zobe umivam vsaj dve minuti, zjutraj in zvečer, znitkam, zvečer ostrgam tudi jezik (bolj pravilno bi bilo zjutraj). Uporabljam natur ustno vodo. Po obroku si usta vsaj splaknem. Vonj prekrije tudi žvečenje peteršilja.
Stuširam se zjutraj in zvečer, tudi pidžamo redno preoblačim. Ponoči je okno vsaj malo odprto. Sem in tja, a res redko, slišim, da občasno to ne pomaga. Ob stresu je izločanje večje. Ampak po 3 skupnih desetletjih se občasno to tolerira ;).
Default avatar
Mene ne bi motilo ce je cesen ali cebulo ali panceto s tem...

Da nekomu smrdi iz ust zaradi tega, pa ne poznam ravno.

Bolj me moti da si ne umiva zob, se ne tusira, ne skrbi za intimno oz osebno higieno. To je motece....
Default avatar
Česen se ne vonja samo iz ust, česen hlapi skozi pore kože, zato prostor še bolj smrdi ko se v njemu zadržujejo ljudje, ki preveč česna jejo. Strokec v omakico za malo dodatnega okusa je okej ampak res samo strokec, ampak kaj ko ljudje uporabijo vsak dan preveč strokcev.. enako kot ko ogromno količino rjave čebule pražijo v veliko olja.. ma ni drugega kot da smrdi.. je treba znat s sestavinami, tako s količino kot sorto sestavine (namesto olja uporabiš malo masla recimo)....
Default avatar
Anon2020 je napisal/a:
Če bi bil dec, bi se o tem na 4 oči lepo pogovoril s punco, ne pa da tu na forumu cviliš
Default avatar
Poslusaj moj nasvet!
Povej ji, tako, kot si nam tukaj. Brez ovinkarjenja.
Mojmu bivsemu je kar naprej iz ust smrdelo, bolj iz zelodca. No, kmalo me je minilo do njega.
Default avatar
Oprosti, ampak svaka ti cast da to prenasas. Cesnoljubec, ki je po vrhu se umazanec, ziva gorza. Ne vem koliko si vzdrzljiv glede tega, ampak mislim, da normalen clovek tega dolgorocno ne more prenasat/zdrzat. Iskreno ti svetujem, da se iskreno pogovoris z njo, cimprej. Morda se niti ne zaveda kako grozljivo je to. Zunaj je veliko punc, ki so zmerne pri tovrstnih jedeh in precej bol ciste.Srecno!
Default avatar
Zartrose je napisal/a:
prav, prav, ti kar pazi, da ne bi pomotoma preveč uživala... Jaz, Strokec pa imam raje oljčno olje. Če si me vzame dama, se ponudim tudi gospodu in smo vsi srečni.
Default avatar
Strokec je napisal/a:
No upam da veš da oljčno olje ni namenjeno za praženje ampak le za hladno uporabo.....
Default avatar
Zartrose je napisal/a:
V Sloveniji morda res ne, salo je bolje. Poglej malo iz svoje kuhinje, na Mediteran... Oljčno olje ni za cvrtje, za to, da na njem na hitro prepražiš česen ali čebulo, pa skoraj ni bolj okusne in zdrave variante. Če kaj, zna prav termično obdelano maslo povzročati prebavne težave.
Default avatar
Strokec je napisal/a:
Olčno olje spremeni sestavo če se ga uporablja za praženje(nisem govorila o cvrtju).. poglej zdravstvene knjigice ne samo kuharske...
masla so pa različna, glih tako kot olja, uporabi se pa zelo majhna količina, ne pa kot večina praži ogromno količino rjave čebule na veliko olja.. ni čudno da smrdi.
Default avatar
Zartrose je napisal/a:
Vsaka sestavina spremeni sestavo s termično obdelavo, ne samo (oljčno) olje. To še ni argument, da se ga ne bi uporabljalo. Znanstvenih knjigic je pa kolikor hočeš, za vsak industrijski interes se najde kakšna. Raje pogledam v zgodovino, od Starih Grkov dalje. In statistiko: na Mediteranu še danes živijo povprečno najstarejši in najbolj zdravi ljudje. In oljčnega olja ne uporabljajo samo za solate in bruschette, tudi za kakšno paello ali testenine aglio e olio, pri slednjih je že samo ime več kot zgovorno...
Default avatar
Strokec je napisal/a:
Oukej.... ampak ti ne živiš na mediteranu, za daljše življenje je pa še kaj drugega potrebno kot le tvoje oljčno... tam je folk bolj flegma, tu pa preveč v hitenju za materialnimi stvarmi.. geni, odnos do splošnega zdravja in telesa itd itn........
Moj prvi post se je drugače nanašal na smrad, ki je tema tema, pa sem dala predlog kako ta smrad spremenit v nekaj dišečega, ker dan nazaj so pa o smradu pražene čebule pisali..
Default avatar
Jaz pa za vse uporabljam oljčno olje. Tudi za pomfrit ali pri peki v pečici. Ni ga boljšega. Tudi v Grčiji uporabljajo oljčno olje za vse, pa niso nič bolj bolani kot mi tukaj. Ker je moj mož Grk lahko to iz prve roke potrdim. Tast in njegovi bratje imajo pridelovalico olja in dobimo enkrat letno par kanistrov tak da imam olja za celo leto.

Glede česna in čebule pa jbg. Eni pač radi jemo ti dve stvari. Midva s partnerjem če že jema obadva česen in je problem rešen. Seveda ponavadi takrat ko vema da nikamor ne grema.
Default avatar
Cigarete, žveplanje telesa (uživanje čebule, česna, pora, peteršilja, čemaža, hrena, drobnjaka,....), ja prav ste prebrale-i, žveplanje.

Vse te rastline vsebujejo žveplo in so skrajno škodljive za telo in okolico.

Saj že smrad pove, česa naj ne uživamo!


Za par si vzemi tako, ki uživa ananas.