Starševski čvek

Vprašanje za zrele ženske

Default avatar
Že dlje časa ljubimkam s samskim moškim, ki mi je na začetku poznanstva povedal, da noče zveze. Tudi sama ravno ne iščem moža in mi tako ustreza. Vem tudi, da se ne dobiva samo z mano, pač vem. Zdaj je pa tako, da so se moja čustva do njega zelo poglobila, čutim pa tudi, da on ni čisto ravnodušen do mene, vendar se nekako zadržuje. Oba sva 50+.
Ni mi vseeno, da se dobiva še z drugimi. Razmišljam ali naj vztrajam, mogoče pa čas le prinese kaj lepega ali zaprem poglavje, bo pa bolelo, zelo. Vaša razmišljanja?
Priponke

Canva - Photo of Woman Sitting on Sofa.jpg
(108.36 KiB)

Default avatar
Nisi, on se manj.
Default avatar
Zrel odrasel človek deluje avtentično: nekaj čutiš: to na primeren način poveš, nekaj želiš: željo na glas izraziš, saj ljudje ne beremo misli. Mogoče izveš, da bi tudi on rad več. Če si pa zavrnjena, greš dalje, ta oseba ti ni mogla dati tistega, kar rabiš.
Default avatar
žalostna ena je napisal/a:
Ti si se zaljubila in zato si delaš iluzije, da se je tudi on. Pa se ni in se ne bo. Če si mu enkrat samo za seks, nikoli ne prideš dlje od tega, verjemi.
Default avatar
Glej s tega vidika, da je morda prej bil poročen, ima zelo slabo izkušno iz posledic tistega zakona in se je zato odločil, da se vezal ne bo nikoli več, niti morda živel s katerokoli pod isto streho. Torej b užival življenje še naprej tako, kot ga.

ti pišem kot zrela ženska, ki pa razmišlja enako kot ta gospod 50+ :). Ker ga ni razloga, da grem še enkrat v neko zabeleženo zvezo na papirju ali pa živet pod isto streho ponovno z nekom. ker si ne želim še enkrat iti skozi pekel ločitve ( pa če je poroka ali izvenzakonska zveza, ko enkrat živiš kupaj na istem naslovu je tako ali tako enako na koncu) in vsega ostalega, ki sodi zraven ( vključno z deljenjem premičnin in nepremičnin :) Samo jaz ne bom "stolčkala na večih stolčkih naenkrat" odslej naprej, kot ta tvoj "gospod"; je pač "ego moški oziroma alfa samec :))). Si boš morala najti drugegega, ker ta moški se vate ne bo "zaljubil", ker se noče morda niti ne more, ima te torej zgolj in le samo za občasnico :) Torej ker ne boš tega sprejela, ne morep preko tega in ker ti si si vanj pa zaljubila, ne goji nekih lažnih pričakovanj in si išči drugega.
Default avatar
ko imaš izkušnje si ne želiš ponovitev je napisal/a:
Nisem napisala, da bi šla pod skupno streho, niti si tega tudi jaz ne želim. Kar si želim je le to, da bi bila samo "midva" in hkrati živela vsak svoje življenje kot nama ustreza. Imava službe in dovolj še drugih dejavnosti in druženj, vnuke itd.
Default avatar
žalostna ena je napisal/a:
Nič hudega - on si tega več kot očitno ne želi. Če bi si, bi se ti to, kar si želiš ti in si tudi napisala kaj si želiš, tudi že dogajalo. Pa se ti ne..... Torej? Spremenila moškega pri 50+ pa ne boš - saj verjetno se tega zavedaš, ali pač ne vidiš "tega zidu" pred seboj ? :)
Default avatar
žalostna ena je napisal/a:
Meni se ne zdi nerealno - a gre samo tako, kot je napisala Tu tuuu. Poveš kaj bi - in vidiš kaj dobiš nazaj. Vedno je tvegano - a je edini način.
Vsi se pri tem malo zanašamo tudi na spremljajoče zaznave, ki jim nekateri pravijo intuicija. Če se ta strinja s tvojimi željami, so možnosti ponavadi nekaj boljše od 50%, kar ni slabo.
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
Hvala Rok za tvoj pogled. Seveda so dobrodošla mnenja tudi od moških.
Default avatar
ko imaš izkušnje si ne želiš ponovitev je napisal/a:
Pa še s tega vidika poglej: oba sta 50+ - torej čas, ko si veš da čas,, ko si srečal "ljubezen svojega življenja" in z njo delil vse in še več, imešl potomce, je mimo :) Tudi iz tega razloga imajo ljudje pri teh letih vso pravico razmišljati in delovati na intimnem in partnerskem odnosu drugače. In deliti svojo ljubezen in tudi sebe drugače. Pri 50+ ne moreš pričkovati, da se bo moški vate globoko zaljubil... O ne... :) Moški pri 50ih sicer doživlja svojo drugo seksualno puberteto. tega verjetno še nisi spoznala :). To je pa tudi vse :). Sprejela boš pa jasno samo tiste odgovore tukaj, ki ti bodo po godu :). Pa srečno !
Default avatar
ko imaš izkušnje si ne želiš ponovitev je napisal/a:
Hvala! Prav vsako mnenje mi da misliti. Seveda pa bom na koncu prisluhnila sebi in samo sebi.
Default avatar
žalostna ena je napisal/a:

Postavi se v njegovo kožo. Razmišlja podobno kot ti. Ne bi se več vezal, pa tudi drugim prilikam se ne bi odpovedal. Kar je logično, še sploh za moškega in njegov ego. Ti lahko sprejmeš ali ne. Pri 50+ imaš še vse pred seboj 😊...ni konec sveta.
Iskreno, saj če se odločiš narediti konec mu verjetno ne bo vseeno. Mu bo žal. Je pa vprašanje ali bi bil pripravljen samo na vezo s teboj ki praviš da skupno življenje ne pride v poštev, če prav razumem.
Ker ne gori voda in ne veš kaj storiti, pusti času čas. Saj se ne rabiš še odločati.
Čas bo pokazal in takrat boš vedela kaj ti je storiti. Karkoli že bo, boš imela svoje razloge in morebitmo trpljenje bi bilo precej skrajšano. Pazi na zdravje!
Lp
Default avatar
Če si zrela ženska, potem menda veš, kaj hočeš. In od tega ne odstopaš.
On ti je lepo povedal kaj hoče in to tudi počne. Torej daj še ti, to je vsa umetnost. Spremeniti drugih se ne da (in jaz ne vidim smisla), spremeniš lahko samo samo sebe in svoja dejanja.
Da se za to, da nimaš tistega, kar si želiš, izgovarjaš na druge, je izguba časa.
Default avatar
žalostna ena je napisal/a:
A nisi v teh letih, ko se ne izgublja več časa za dejanja, ki ne vodijo nikamor, ko veš kaj hočeš, ko poveš na glas kaj si misliš, kaj hočeš, česa nočeš, ko veš kakšne bodo posledice tvojih dejanj.
Default avatar
Noben ni rad rezerva.
On ima drugo puberteto, zamenjal ali videval se bo z več ženskami (očitno ima to možnost) tam pri 60+ si bo pa zaželel mogoče nekaj stabilnega. Lahko čakaš samo potem moraš sprejet( če bo izbral tebe) , da si pač izbira po sili prilike. Jaz sem recimo preveč ponosna da bi bila zavestno rezerva. Če si sposobna čez to zavedanje potem naredi, če nisi pa se raje ne pojdi tega.
Default avatar
Zrelaaa je napisal/a:

Se strinjam.
Zrel človek nima fukfrenda ali fukfrendice, ampak resno in stabilno zvezo, ki ga izpolnjuje. Ti in tvoj fukach sta daleč od zrelosti.
Default avatar
Zakaj jaz dobim pri teh letih od moškega ljubezen, vso pozornost, predanost in zvestobo? Zato, ker se cenim.
Default avatar
Stvar samozavesti je napisal/a:
torej nič ne veš.
Default avatar
žalostna ena je napisal/a:

Kaj pa, če bi se ti prav tako dobivala še s kom drugim? Bi ga to motilo? Kako bi reagiral?
Default avatar
Da te nekaj vprašam je napisal/a:
Ni mi do tega. Zagotovo pa tudi vem, da mu ne bi bilo čisto vseeno.