Starševski čvek

Zakaj se ne prekužimo prostovoljno?

Default avatar
Čisto enostavno vprašanje.
Default avatar
Ker si ne upamo tvegati, ker ne vemo ali ta teorija v tem primeru sploh deluje in ker ne vemo če zadeva pri posameznih skupinah pušča kakšne dolgoročne posledice.
Default avatar
Tisti, ki to hočete, se z enim okuženim zaprite v veliko hišo in počakajte na učinke. Zraven pa prek notarja oddajte dokument, da nočete, da bi vam kdorkoli zdravniško pomagal. Samo ne hodite ven ...
Default avatar
Čakam tudi odgovor tistih, ki pravijo, da je vse skupaj le nateg in nedolžen virus, da se združijo in svetu dokažejo svoje trditve!

#skupaj za vas
Default avatar
enostavno vprašanje je napisal/a:
1. Se bomo s cepivom
2. Ker je respiratorjev premalo
3. Ker traja tam 3 tedne, da zboliš in preboliš, na respiratorju si do 6tednov
4. Ker kljub temu, da bi se sam prostovoljno javil, se tisti, ki bi jih potencialno lahko okužil niso
5. Karantena bi vseeno veljala za prostovoljce in neprostovoljne, ki bi morali biti ločeni.
Default avatar
Podpora prekuženosti je napisal/a:
Brihta, delaš neumne primerjave... zaradi naštetih zadev nobeno zdravstvo ne kolapsira, niti ni nič "dovoljeno", le države (vlade) nimajo možnosti preprečiti posameznih dogodkov, medtem ko na prehitro širjenje virusa lahko vplivajo.
Ampak ti še vedno ne razumeš, čemu karantene in omejitve, kajne? Boš ti zgradilo bolnice in sčaralo ventilatorje pa še zdravstveno osebje zraven?
Default avatar
enostavno vprašanje je napisal/a:
Čisto preprosto: Nihče ne pozna dejanske smrtnosti, niti posledic.
De omnibus disputandum..
Default avatar
Podpora prekuženosti je napisal/a:
z tiste smrti jim dol visi. Smrt od korone je več vredna kot ostale smrti... ampak pazi to-veliko teh smrti je povzročene od človeškega faktorja, tu pa dvoličijo, ker je virus nalezljiv (kar je čisto običajno dejstvo za vsak virus) in jih je prpa stisnila (tu nimajo sindroma boga kot tam ko vozijo za ritjo itd z miselnostjo-nihče mi nič ne more, meni se ne bo nič zgodilo)..
Default avatar
Do prekuzenosti ne more priti, ker je cel svet v karantenah. Virus ne more slabeti. Lahko se mutira zaradi tega, do zdaj ni, ker smo vsi doma ali zaviti v plastiko. Da, svinjarija je velika. Mediji in politika je ljudi na kolena spravila kot v vojni nasprotnik, oni zdaj z virusom. To je najboljša strategija do zdaj.
Default avatar
Stepni_Volk je napisal/a:
Vsi od skoraj tristo tisoč pozdravljenih, nima nobenih posledic tudi prvi ljudje z okuzbo..šest mesecev nazaj. Na svetu imaš precej ljudi, ki lažejo ves. O virusu kroni, so začeli pisati dejstva, ki so čista laž. Bi moral vedeti, kako so šle ameriške volitve, same laži od obeh kandidatov. Tudi pri nas. Jaz zdajle napišem nekaj o kroni in trideset procentov, mi bo od prve verjelo.
Default avatar
enostavno vprašanje je napisal/a:
Ker so ljudje slabiči. 90 procentov njih. Jaz vsaj upam, da molijo za ljudi,ki so prostovoljci za cepivo. Da ne molijo samo za smrt soseda. Jaz.. virus mene ne okužiti, jaz sem doma, nič ne pijem, nič ne kadim, pusti me prosim, prosim. Daj naj drugi umrejo. Svet je pokvarjen zaradi teh ljudi. Zelo pokvarjen.
Default avatar
da zdravstvo zmore je napisal/a:
Ti pa si zmeden.

Nima vpliva na lakoto,nizke pokojnine,plače,bolezni,ropanja,...?

A simap oprane možgane ali se sam iz sebe norčuješ?Ni mi jasno.
Default avatar
Zartrose je napisal/a:
Uau.
Kje spiš, da te ne ukradejo?
Default avatar
enostavno vprašanje je napisal/a:
Jaz ne grem delat samomora, hočem še živet, sem šele na "polovici" živkjenja in šle sedaj mi je luštno - imam avtoimune bolezni drugače in sem iz tega razloga kar rizična oseba gede okube s Covid19. Torej..... Ti pa si pošlji "rusko ruleto" v glavo, kolikor si hočeš, pa se pojdi okužit.
Default avatar
Linijnio je napisal/a:
Vprašaj Islandce, kolikokrat je ta virus mutiral v kratkem obdobju in s treh različnih žarišč Anglije, Ita in Aut.
Ne, nič ni treba vprašat, ker so že sami zapisali, le prebrati bi bilo treba, če bi se sploh znalo poiskati ustrezne izsledke. Anede.
Ko že trdiš, da ni mutiral.
Default avatar
Opažam trend, da so tisti, ki so najbolj "zarotniško" glasni v drugih temah, netipično tiho?

Zakaj?

Zakaj se ne javite?
Default avatar
Zate možganar je napisal/a:
Verjamem, da tega ne boš vzela kot dobro novico, ker pač nočeš in hočeš verjeti v apokalipso: sodelavka z avtoimuno boleznijo preboleva korono oziroma zdaj je verjetno res že mimo, zbolela je med prvimi, in pravi, da ni bilo nič hudega.
Aja, ni se okužila v službi.
Default avatar
Zgleda, da eni ne razumete enostavnega vprašanja ali pa je vprašanje nepopolno zastavljeno.

Ne sprašujem o odrekih vlade, temveč zakaj se "prostovoljno" ne javimo in prekužimo? Sploh tisti, ki pravite, da virusi ne obstajajo in če že obstajajo, so le ena majhna nedolžna nadloga.
Default avatar
enostavno vprašanje je napisal/a:
Zaradi zelo enostavne matematke. Če ne bi storili nič, bi imeli v Sloveniji v obdobju treh mesecev 1 do 1.2 milijona bolnikov. Od teh bi jih 100 tisoč potrebovalo bolnišnično zdravljenje, 50 tisoč bi jih pristalo na intenzivni negi, 25 tisoč pa umrlo.

Ker teh številk naš zdravstveni sistem ne prenese, smo se odločili, da to obdobje treh mesecev raztegnemo na leto ali več.

Okuženih bo enako, v bolnišnicah in na intenzivni negi jih bo enako, samo preživelo jih bo malo več. Zdravnikom se ne bo potrebno tako pogosto odločati koga poslati na intenzivno in koga ne.

Je pa tak pristop z narodno gospodarskega stališča slabši. Gospodarstvo je dlje časa blokirano, meje dlje časa zaprte, imunost množice počasneje raste, pojavljajo se vedno novi lokalni izbruhi, bolni osemdeset in devetdeset letniki še vedno vlečejo penzije in obremenjujejo zdravstveni sistem ....
Default avatar
Tega si enostavno ne moremo privoščiti.
Glej Ameriko, Nizozemsko, Švedsko in še koga, ki so se to šli. Ne zmorejo, niso kos, niti niso ustrezno pripravljeni, v resnici nimajo ničesar, s čimer bi ga obvladali, razen karantene, ki je že preizkušen instrument.

Virus in njegovo delovanje je tako različno, hitro mutira, je popolnoma različen od kraja do kraja okužbe, da mu je težko slediti. Ni šans, dokler se ne umiri sam, ker se ne bo več mogel širiti.

Drugi vzrok je v neprecenljivi nacionalni katastrofi, kjer je niti jedrske vojne ne bi dosegale.