Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Vpliv virusa na finance

Vpliv virusa na finance

Opažam pri sebi, pa tudi pri kolegih, s katerimi sem v stikih:
– finančno stanje se izboljšuje 🙁
Pač poraba je dokaj drastično padla – manj hoje v trgovine, določene so sploh zaprte, nič izletov, kosil zunaj, kavic…
Tako da tisti, ki kljub virusu še delamo, imamo kot kaže celo finančne “koristi” od tega,
Kake so vaše osebne izkušnje, mnenja ?

No ko zacne cuzlar javnega denarja razpredat o financah…sploh ne dvomim da se drzavni polhi se dodatno redite

Res je. Sm tud jst ta mesc kr pršparala, pač ni shoppingov, ni kosil uzun, pijačk…ampak že študiram kaj vse bom ko bo vse spet v normali 😉

Zdaj se sami cakam modrovanje kako javna uprava s svojimi placami drzi porabo in s tem standard v sloveniji.
…vsi v javno upravo za narodov blagor…


Oprosti, a (za raziko od tebe) še nikdar v življenju prejel javnega denarja (kljub otroku še otroškega dodatka nikdar). A, da trosiš tvoje domneve okoli kot dejstva, je kot kaže pač v tvoji naravi 🙂

Ja logično, da imamo več, če ne zapravljamo. Cel čas smo doma, nic gostilne, nobene brezvezne voznje z avtom okrog, brezveznega sopinga… se komu na kavo ko pridem moram kaj s sabo prnest in zdej teh stroskov ni.


Oprosti, a (za raziko od tebe) še nikdar v življenju prejel javnega denarja (kljub otroku še otroškega dodatka nikdar). A, da trosiš tvoje domneve okoli kot dejstva, je kot kaže pač v tvoji naravi 🙂
[/quote]

Delas v drzavni firmi pa ne prejemas drzavnega denarja…tvoja logika je neverjetna

Delas v drzavni firmi pa ne prejemas drzavnega denarja…tvoja logika je neverjetna
[/quote]

In od kod ti “vedenje” o mojem delu v državni firmi ??? No, kakorkoli – zopet “brca mimo” – pri tebi sicer že skoraj stalnica 🙂

Če ne drugo je fajn, ko greš tankat pa litri rastejo skupaj z €. :))

Počakaj par mesecev.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Hja, glede na to da je moj dohodek vezan izključno na opravljeno delo, bom morala v aprilu že poseči po prihrankih. Tako da pač ja, sem brez dohodka in ko se situacija umiri, bo potrebno konkretno delati, vsaj po 16 ur.

Verjetno ne bo treba čakati par mesecev, ker bo recesija hitro udarila.

Mi je moj ravno včeraj rekel, da zadnjih 14 dni kar imamo izredne razmere je porabil samo okoli 500 s kartico. Od tega je šlo 400 EUR za gorivo, za sto EUR pa je pojedel sendvičev in spil kavic na črpalki, ker zaenkrat podjetje se dela in je veliko na cesti …
Tako, da je sva prišla do istega zakljucka

Glede na to da nekateri so zaradi teh ukrepov že izgubili službo, nekateri še bodo… se resnosti situacije ne zavedajo tisti z varnimi ju službicami…. zato paniko zganjajo okoli korone a po drugi strani bereš v drugih temah kako so oni veselo cel dan zunaj in jih sedaj skrbi puščavski pesek….. (ne korona;)..
Ker ima slo že v običajnih časih kljub malo prebivalcev kar dosti ljudi pod in malo nad pragom revščine, se bo seveda to še povečalo po teh izpadih rednih dohodkov. Tistim tavarnim se seveda ne bo kaj dosti poznalo, mnogim pa se bo.
Država pa bo seveda pomoč spet nudila napačnim.
In v bodoče ne bo v bolnišnicah nič kaj boljša pripravljenost z samo opremo, saj denarja za njo ne bo..

Verjetno ne bo treba čakati par mesecev, ker bo recesija hitro udarila.
[/quote]

Tudi sam mislim nanjo, samo čez par mesecev se bo že malo poznalo.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Tisti, ki zivite iz meseca v mesec, za delnice se niste slisali, kaj sele da bi se s fiancnimi trgi sele obremenjevali, sicer pa ste navajeni zapravljati za lari fari, ste z uvedbo karantene najbrz res na prvi pogled na boljsem. Seveda, ce bi razmisliti malo sire, kaj se trenutno odvija in kaksne bodo dolgorocne posledice, bi bili manj manj gotovi v tem prepricanju. Ravno tako, ce bi ta nenadni visek denarja izkoristili za nakup marsicesa kar lahko se vedno storite, da si okrepite imunski sistem ali zagotovite osebno zascitno opremo. Ce bi bili malo bolj mentalno sposobni, bi ta cas in denar tudi izkoristili za to, da si priskrbite alternativna “zdravila” s katerimi si lahko izboljsate potek bolezni ob morebitni okuzbi, ki se vam v naslednjih dveh letih vec kot obeta. Ravno tako bi ta cas in denar lahko izkoristili za nakup marsikatere malenkosti, ki bo v naslednjem letu ali dveh postala bistveno drazja in tezje dostopna ze zaradi sesutja globalne verige proizvodnje in trgovanja. Kje je tu se razmisljanje o postopnih posledicah za vasa zaenkrat se morebiti sigurna delovna mesta ali biznis.

Ker pa je jasno, da je vse to visja matematika za veliko vecino ucenih in inteligentnih, kaj sele siroke mnozice blejavcev, vas razumem, da se le veselite zaradi par neporabljenih ficnikov, ki vam sedaj ostanejo v zepih. Sorry za cinizem. Ampak casi krize pokazejo pasivnost, nesposobnost in intelektualno bedo velike vecine ljudi. Da o psihofizicni zanemarjenost in kompromisiranih imunskih sistemih zaradi nezdravega ignorantskega stila zivljenja niti ne govorim. Ampak kaj vec lahko pricakujemo, ce ze silni strokovnjaki iz Oxforda zatrjujejo, da gre zgolj za le se eno gripo.

Tud jaz sem ful manj zapravila.
Slabost korone na finance se bo pa še pokazala

Porabila sva več: za zalogo hrane, maske in razkužila, saj tega sicer ne kupujeva. Položnice in prispevke je bilo tudi treba poravnati, prihodkov pa trenutno nimava. Tako da, pri nas smo že v recesiji.

Zaradi higiene bo najbolje da naslednji dve leti uporabljate le brezgotovinsko plačevanje, za vsak slučaj pa zaradi možnosti okužb v roku pol leta vso gotovino položite na bančni račun ker bo kasneje morda ukinjena. Izvor gotovine bo verjetno preverjan kasneje ko bo čas za to. Zlato pa le obdržite, ima visoko specifično gostoto.

New Report

Close