Forum.Over.Net

Koronavirus

Upokojenci zaradi izolacije finančno niso nič na slabšem, zakaj dodatek?

Default avatar

Upokojenci so najbolj na udaru

V naši firmi je preko pogodbe zaposlenih veliko upokojencev, katerih pokojnina niti 400 e ne doseže. Preko pogodbe delajo do 60 ur na mesec. Ker se večina njih mora voziti z osebnimi avtomobili iz različnih odljudenih krajev, ki z našim krajem niso povezano z avtobusi, niti vlaki, za prevoz pa ne dobijo povrnjeno jim ta majhen mesečni prihodek pomeni komaj za reg. in vzdrževanje svojih starih abvtomobilov, katere pa tako ali tako nujno potrebujejo, ker imajo prvo najbližjo trgovino, lekarno, zdr. dom.....tako oddaljeno. Tisti, ki so še malo bolj pri močeh se celo s kolesom pripeljejo ne glede na vreme iz gorskih predelov in se vozijo eni 1,5 ure, drugi po 3 ure v vsako smer pešačijo. Zato, da sploh PREŽIVIJO.Ampak malokdo od njih je še tako fizično močan zato potrebujejo vozilo. In zdaj so izgubili še teh par mizernih evrčkov.
Torej utihnite vsi negativci, saj resnično nimate najmanjšega pojma kako se morajo nekateri ljudje celo življenje mučiti za golo preživetje, medtem, ko se večini mladim ne ljubi delat in rajši molzejo nas delovne in pridne ter odgovorne ljudi za socialne podpore in nad. za brezposelnost ali pa svoje tastare.
S.P-jevci, hja, le kateri od njih pa bi se šel s.p., če mu ne bi prinašal dobička? Nobeden. In zadnje leto so posli tekli čudovito, bi pa le morali kaj denarja dajati na stran za morebitne hude čase kajne? Če ne bi dajal na stran bi tudi meni trda predla, a sem mislil malo v naprej in ne samo za sproti imet se fajn. Delodajalci.,.velja enako za njih. Dobiček naj bi se ne dajal samo v lastne žepe ampak tudi v rezervne fonde za primere hujših časov kajne? Tudi kmetje so sedaj na udaru, saj ne morejo prodajat na tržnicah, kot so prej itd.
Poleg teh najbolj nujnih se pomaga in olajša razmere prav vsem, če ste sploh razumeli kaj nam govorijo.
Default avatar

dtćoša

Poznam upokojenko je napisal/a:
Za take primere je Rdeči križ, Karitas in CSD. Denar EU je namenjen pa ohranitvi gospodarstva. To je čista zloraba teh sredstev v politične namene.
Default avatar

inšpekcija ruls

Upokojenci so najbolj na udaru je napisal/a:
Kaj ti bluziš? Kje je ta firma, ki zaposluje upokojence in z njimi sklepa podjemne pogodbe. Ali pa goljufa in priglaša to kot prostovoljstvo, v resnici je pa firma. Tovrstno delo ima torej vse elemente delovnega razmerja in bi bilo treba tako firmo kaznovat. 3 ure hodijo peš na delo? Pa kaj pretiravate. Tale krizni dodatek je le in edino prilizovanje vlade upokojencem to 280.000. Med njimi so redki, ki so oddelali 40 let ( to so tisti, ki jim je zaradi janševe zakonodaje bil znižan odmerni odstotek) ostali pa so ali invalidi ( ti verjetno težko delajo 60 ur na mesec) ali pa ženske, ki so bile gospodinje in torej v pokojninsko blagajno niso prispevale NIČ!
Povej no, zakaj si zmišljuješ zgodbe in katera firma zaposluje starce in kako? Inšpekcija ruls!
Default avatar

izjeme niso pravila

Poznam upokojenko je napisal/a:
Če z atom v vsem svojem življenju nista uspela priti do drugega kot do enega gašperčka, potem sta bila ali delomrzneža ali pijanca ali pa oboje.Vdovska pokojnina je res nizka, ampak zato mora poskrbeti najprej CSD, potem pa še ostali, le zakaj nima dodatka? Če vse to veste, jim pomagajte do ustreznih pomoči, ki so na razpolago, ne pa da jih gledate. Kurjava... najemnina, ..... kje so pa bili prej, preden so postali upokojenci? Po Jazbinšku se je raztalalo nebroj stanovanj, kje so bili pa tile? Ne na izjemah graditi pravil!
Default avatar

cfsf

Ghhvb je napisal/a:
res je, ogromno se jih bo še mal okoristilo na ta račun, sej nima kej zgubit. Zaprl bo pa čez pol leta v vsakem primeru.
Default avatar

haha ha

cocorona je napisal/a:
upokojenci dobijo dodatek zato, da bodo potem hodili v tergovine kaj kupit in bodo dobli virus in vmerli v velikem številu
Default avatar

sej ne morem verjet

haha ha je napisal/a:

kok ste pokvarjen in nevoščljiv folk.
Default avatar

Teta Meta

Računica ne potegne. Grem stavit, da bodo ob regres poleti. Drugo vprašanje pa je, če bo čez en mesec sploh še za penzije kaj ostalo.Tudi evropskih pomoči bo zmanjkalo.
Default avatar

Ja delat boš sla

Teta Meta je napisal/a:
Pokojnino so si zaslužili.
Ti socialna rit pa boš dvignila svojo pič__ko in šla pucat sekret
Ker zate bo zmanjkalo.
Default avatar

Na tržnico po korono

Namen korone je naravna evtanazija ostarelih, zato jim ljudje privoščite vsaj ta enkratni dodatek. Vsi bomo enkrat stari zoprni prdci, ki so radi pogumni preko spleta in grdo govorijo (!)

Drugače pa je ta dodatek samo metanje peska v oči in totalno nelogično. Stari NISO bili finančno prizadeti zaradi korone, zato je res samo bonbonček od Janezka.
Default avatar

Fino dekle

Na tržnico po korono je napisal/a:
Bom jaz lepo napisala.
Boš prijel/a metlo in šla delat.
Da ne posegaš po našem kruhu, kateri delamo.
Res zate bo zmanjkalo.
Default avatar

tipično slovensko

cocorona je napisal/a:
Zato, da si ti fouš. Rit foušljiva.

Res Slovenci narod zavisti, bog ne daj da bi kdo kaj dobil. Če meni crkne krava, naj še sosedu.
Default avatar

regres bo 2x

Teta Meta je napisal/a:
Regres bo mimogrede letos 2x. Je bilo že rečeno. Ta pomoč aprila in potem regres julija in do konca decembra še 1x. Si kaj fouš?
Default avatar

oneManoneWoman

cocorona je napisal/a:
v težjem položaju so tisti upokojenci, ki ne živijo v paru. da so sami.
Default avatar

60 ur lahko delajo

inšpekcija ruls je napisal/a:
60 ur na mesec lahko dela upokojenec brez problema. Je po zakonu dovoljeno. Če je pa podjetje družinsko, pa še 40 ur kot družinski član. Pa se lahko ti na trepalnice postaviš.
Default avatar

Grda resnica

Upokojenci so delali cel life za tisto mizerno penzijo. Prav je da se pomaga tudi njim
Vidim pri tašči, delat začela zelo mlada, cel life gura najprej malo plačo pol pa malo penzijo. Ona ima saj nas paji pomagamo, veliko jih je ki so sami in v as tud komaj za kruh napraskajo
Zdrave socialce je treba ko bo konec korone na delo pognati, ne pa da doma sedijo zdravi in močni in živijo od državne joske leta in leta
Default avatar

Bena

Upokojenci, ki imajo penzijo pod 500 EUR že niso celo življenje delali za njo. Med temi so mnogi taki, ki nimajo niti enega dneva delovne dobe (npr. vdovske pokojnine), drugi pa imajo precej manj kot 40 let delovne dobe, saj če bi je imeli 40 let, bi imeli najmanj 500 EUR penzije. Poleg tega so te generacije, ki so sedaj v penziji, v večini bile delovno aktivne še v socializmu, ko je vsak lahko imel službo, prišel do stanovanja ali lahko gradil hišo. Zato so tisti, ki sedaj životarijo, res v delovno aktivnih letih morali biti ultra nesposobni ali leni, razen če jih res ni onemogočila kakšna bolezen ali poškodba.
Default avatar

ohrani dostojanstvo

In se ne spravljaj nad sibkejse in nemocne. Delovno aktivni lahko celo pofusate, starejse pa le pusti pri miru. Slabe vrednote so ti predali, da se starejsim v usta gledas. Da te ni sram avtor-ica. Zakaj rabijo? Da si kupijo kaj mleka in konzerv pa kake vitamine na zalogo, da ne bodo rabili ves cas skakat po trgovinah in si povecevati moznost okuzbe. Ok??!!! Ali jim se tega ne privoscis? Na bruhanje mi gre ob taksnih ljudeh,ki so se ogrozenim skupinam za drobtinice fovs. Na bruhanje.
Default avatar

ortiqšw

ohrani dostojanstvo je napisal/a:
Nihče ne pravi, da se upokojencem ne sme pomagat, ampak ne iz naslova kriznega dodatka, ker upokojenci niso v ničemer prizadeti! Kupovanje na zalogo pač v ničemer ne povečuje njihovih izdatkov, zato ne s takimi butastimi, no. Imajo možnost varstvenega dodatka, izredne socialne pomoči, Rdečega kriza, Karitasa. Konec koncev se jim lahko zagotovi osnovna hrana iz blagovnih rezerv. Ta dodatek pa naj namenijo tistim, ki dejansko polnijo proračun in si želimo, da ga polnijo tudi po tej krizi. TO JE POANTA DODATKA. In s tem, ko se ta denar namenja upokojencem, ga zmanjka za druge. To je denar za reševanje gospodarstva, ne kupovanje glasov volivcev.
Default avatar

Teta Meta

Jaz nisem nikomur fouš in vse ostalo tudi ne kar ste tukaj napletle, vključno s tem , da bom mogla začet delat in poskrbet za svojo rit. Post sem pisala zjutraj pred službo ob kavici. Sem pa zdajle na petnajst minutni pavzi in najbrž tudi edini danes med dvanajst urnim delavnikom v zdravstvu. Tako da glejte , da me slučajno ne boste rabile .
Upokojencem pa privoščim...samo vsem obljubam naših političnih sanjačev ne nasedam.