Koronavirus

Ves čas imam občutek, kot da imam smrkav nos - je to korona virus?

Default avatar
Zadnjih nekaj dni imam vseskozi tak občutek, kot da imam smrkav nos. Zdaj berem te simptome in nekateri navajajo točno to.
Na testiranje dvomim, da bi me vzeli.

Sem bila pa sicer celo zimo zdrava, zato me tole čudi. Kaj menite, je to korona virus?

Samo počutje pa je zaenkrat tako tako, niti slabo niti prav dobro.
Default avatar
če te bo nenadoma začela boleti glava, pa boš dobila suh dražeč kašelj, vsesplošna urujenost, potem naj te že malo bolj skrbi. Do takrat pa...
Default avatar
Tudi men se zdi , da ga imam.Če grem ven grem samo na vikend mal v vrt delat in na sonček.Mislim ,da imam tut mal alergije. Pa zdej je takšno vreme, da se lahko hitro prhladiš. Zjutraj hladno, popoldan toplo, sonce, vetrček....
Kroži pa posnetek na you tubu od Slovenke, ki se je okužla v italiji , posnet pa je kašelj pri koronavirusu...res grozljivo.
Default avatar
Vreme za prhladit je napisal/a:
Daš prosim link? Ali kopirš sem?
Default avatar
Pa se je začelo. Panika je naredila svoje. Zdaj boste vsak zlomnjen las že imeli za korono. Ne, nimaš virusa, ker napada pljuča, ne nosu. Smrkav nos je znak prehlada ali gripe, ne korone.
Default avatar
Pa smo tam je napisal/a:
Pravzaprav je lahko znak korone prav to. Simptomi so praskanje v grlu, občutek polnega nosu, glavobol, suh kašelj, slabo počutje, bolečine v mišicah, nekateri imajo celo. Simptomi so lahko blagi, kot pri prehladu, lahko pa jih sploh ni (veliko potrjenih primerov, kaj šele tistih, ki sploh niso vedeli, da so bili okuženi, glede na to, da niso šli k zdravniku). Če virus ostane v grlu, je tako. Če pa gre v pljuča, se pa začnejo prave težave.
Default avatar
Pa smo tam je napisal/a:
Ni nujno, da virus napade pljuča. V osnovi gre za virus, ki povzroča okužbo dihal, pri lažjih primerih (več kot 80%), so to zgornja dihala, če gre na pljuča pa je že hudo. In ravno zato je tako hinavski, ker ga prenašajo ljudje, ki zaradi blagih simptomov ali odsotnosti le_teh sploh ne vedo, da so kužni.
Default avatar
delam od doma je napisal/a:
Konec min.tedna me je NORO bolela glava...potem pa me je v soboto začelo praskati po grlu, suh kašelj...in izguba glasu...
Kaj naj...testirali vem da me ne bodo...in kako naj vem kaj mi je...
Default avatar
Jaz tudi ne vem je napisal/a:
Pa saj že toliko trobijo o tem. Pokliči osebnega zdravnika, najbrž ti bo svetoval samo izolacijo in pa čakaj. Najverjetneje bo to to in ne bo hujšega, tudi če korono imaš, pazi pa, da je ne preneseš še na koga, sicer se pa simptomi, če gre za hujšo obliko prebolevanje, poslabšajo po enem tednu.
Default avatar
Ni nujno je napisal/a:
Tudi to ni čisto za ziher. Lahko napade tudi druge bolj šibke organe v telesu - poleg bolečin v sklepih lahko še jetra, ledvici ( bolečine za znoret).... Sploh ni nujno, da pljuča napade...
Default avatar
Samo nos ni nič drugega kot seneni nahod. Mene noro baše.
Default avatar
delam od doma je napisal/a:
Ravno zdaj so povedali, da je corono težko na daljavo potrditi. Več ali manj imajo v tem času ljudje druge težave z dihali, ki pa ni ta virus. Smotano je to, če zbolimo mislimo da imamo corono, jo nimamo in s tem nismo imuni mislili pa bomo da smo.
Default avatar
Pa smo tam je napisal/a:
Kot sem napovedal. Siri se virus Panika, ne pa corona. In samo se slabse bo, dokler se ljudje na situacijo ne privadijo, potem pa no sirjenje upadlo. Nocebo efekt je k.urba v takih razmerah, ki so jih ustvarili.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
delam od doma je napisal/a:
Te tudi kaj napenja?