Koronavirus

Doma imam bolno mati, ki jo virus lahko pokoplje, jaz moram pa v službo, med ljudi

Default avatar
Mati je nedolgo nazaj zbolela za pljučno boleznijo. Zdaj so jo iz preventivnih razlogov (virus) poslali domov. Problem pa je v tem, ker moram jaz kljub temu v službo, torej med ljudi, in sem izpostavljena virusu. Ta teden delam popoldne, da ne bo kdo mislil, da nakladam.

Na udaru pa so poleg starejših tudi pljučni bolniki. Mati je eno in drugo. Virus jo lahko zaradi šibkosti in oslabljenega imunskega sistema sesuje. Lahko jo tudi pokoplje!

Kaj naj storim? Delodajalec mi ne odobri dopusta. Ali lahko koristim bolniško zaradi tega? Prosim za nasvete.
Priponke

o-SAD-WOMAN-facebook.jpg
(49.41 KiB)

Default avatar
prosi delodajalca,da te iz varnostnih razlogov pusti doma - ima več možnih načinov... če ne daj svoj dopust ali neplačani dopust...
ali če imaš možnost se preseliti kam za čas kritičnosti, kjer ni ogrožene osebe zraven.
Vsekakor je zdravje in življenje mame na prvem mestu
Default avatar
Ostani doma je napisal/a:
Jaz sem lani k očetu, ki je bil po paliativnem obsevanju, na morfiju in je bil v zelo, zelo slabem stanju (rak v zadnjem stadiju), hodila izključno z masko in rokavicami za enkratno uporabo. V drugi sobi smo v strogi izolaciji namreč imeli še enega bolnika z gripo in vročino med 39 in 40. Tudi k njemu sem hodila z masko in rokavicami.
Smo zgurali brez prenosa gripe.

Bolniške pa žal zaradi nege in varstva matere ne moreš dobiti.
Default avatar
Kaj naj naredim je napisal/a:
Seveda lahko koristiš bolniško. Zase. Poklič zdravnika, da te je zagrabil hrbet in ti odpre bolniško. Še bolje, reci, da te daje huda anksioznost zaradi nastale situacije, da imaš hude napade panike in boš doma v nedogled, oz. vsaj dokler ne gre ta reč mimo. Lej, situacija je resna. Treba si je dobesedno rešit življenje, zato ne izbiraj sredstev.
Default avatar
Pokličeš zdravnika, opiše simptome Corona okužbe in si doma. Prvo je življenje, ko je.be delodajalca. Moje mišljenje.
_______________________________________________
https://greenbalkan.org/

Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami.
_______________________________________________
Default avatar
Srečko5 je napisal/a:
Točno tako. Če delodajalec v težkih trenutkih ne pokaže lojalnosti do delavca, tudi obratno ni potrebno.

Država nam je dala možnost, da si preventivno zaradi suma na korono doma. Izkoristite to možnost!
Default avatar
Poglej, prosi, da te dajo na čakanje, redni ali izredni dopust. Če ti ne odobrijo pojdi na bolniško zase. Sem delodajalka ampak, trenutno je res taka situacija, da je potrebno imeti razumevanje. Tudi jaz sem edini zaposleni, ki ima podoben primer rekla, da ostane doma, kljub temu, da sem za delo ostala sama in, da se sploh še nisem mogla posvetiti temu kaj je najbolje za podjetje... No, zdaj smo pa tako ali tako morali zapreti.
Res je težko, za vse ampak življenja so najpomembnejša.
Default avatar
Groza. Groza. Imamo tudi mi situacijo. Ampak ... je vsaj sefica razumevajoca. Lahko bi se zmenili za izredni neplacan dopust (in sami placate davek, ki je breme delodajalca, po dogovoru z njim), lahko bi vam odobril redni dopust (ceprav pise, da vam ga noce), lahko se zmenite za delo od doma (ce gre), lahko predlagate, da se prekine delovno razmerje za ta cas (ja, vem, vsi potrebujemo denar, ampak to je pac posebna okoliscina, ni nihce zelel, da pride do tega) in potem npr. S 1. 5. nadaljujete delovno razmerje. Ce pa imate zdravnika, ki razume stisko cloveka (tega bo vedno vec, ker se bo vedno vec ljudi enostavno "zlomilo", ker smo porinjeni v stisko) pa ga prosite za odprtje bolniske, kot je ze nekdo zgoraj napisal. Zdravje je na prvem mestu. Objem!
Default avatar
Srečko5 je napisal/a:
+1