Starševski čvek

virus Italija

Default avatar
A mogoče lahko kdo, ki razume italijansko in je seveda o tem kaj prebral, povedal zakaj je v Italiji tako velika (večja kot drugod) smrtnost pri okuženih s korono?
Default avatar
infocovid je napisal/a:
Ker so Kitajci lagali s podatki. V Italiji imamo zdaj prvič možnost videti, kako poguben je dejansko ta virus. Dokler ima država par primerov, se jim lahko posveti. Ko okuženost uide izpod nadzora, pa so številke takšne kot jih vidiš. Pri nas bo enako oziroma še mnogo slabše, ker se niti ne trudijo, da bi ukrepali preventivno.
Default avatar
ni skrivnost je napisal/a:
Da v italiji kar štejejo smrtne žrtve in okužene, čeprav sploh testa zdaj ne naredijo. tako pri številnih umrlih sploh še ni potrjeno, da so umrli dejansko zaradi tega.

verjamete pa tud vse no. podatki iz ita niso logični- da število obolelih zdaj narašča hitreje ko so nehali delati viruse, kot prej, ko so jih bolj množično delali - in to v stotinah hitreje. Ni logike. Tu nekdo zelo manipulira s podatki, zakaj je tako se je pa tudi za vprašati. In prebrano včeraj - ta virus je bil narejen v labu na kitajskem in je znanstvenikom ušel - namenoma morebiti?
in tudi to prebrano,da je kitajska ze konec lanskega leta krepko cenzurirala podatke, ko so opozarjali na čudno nevarno pljučnico. le zakaj, so želeli da se izbruh čimbolj razširi, so take želje tudi sedaj v ita?
V prid temu so tudi manipulativni posnetki o ljudeh, ki kao kar ležijo mrtvi po hodnikih - a imaš ti kak dokaz, da so mrtvi? nimaš...
isto tudi ni logično, da so kazali posnetje kako po tri kao mrtve otroke dajejo v vreče, zdaj pa pisarijo da za otroke virus sploh ni nevaren in smrten, kako to ne gre skupaj s posnetki, na katerih so domnevno otroci množično umirali.

Ljudje virus je, nekdo ga je dal ven z namenom, da nas množično manipulira in kar slepo vsega tudi ni treba verjeti - nimamo nobenih uradnih podatkov niti o smrtnih žrtvah, niti o obolelih ne. tako,da zganjanje panike za vsako cifro, ki sploh ni nujno resnična ni na mestu.
je na mestu odgovornost in previdnost, ampak vsem cifram, ki so več kot očitno tudi napihnjene pa ni treba verjeti. Ker nekdo ima od tega zelo korist - določene industrije zagotovo, pa kitajci, če so s tem hoteli pokazati kakšna velesila da so, da lahko okužijo in na noge spravijo ves svet. Več kot očitno jim je to v neko korist zato so vedno, ko se je povedalo,da se okužba umirja zagnali novo paniko z kao drugačnim štetjem, ko to ni več vžgalo, pa so okužbo očitno raznesli in taktiko ponovili še po tujini.
Default avatar
drugače prebrano je napisal/a:
Nasa je ravno objavila, da ima kitajska nulo onesnaženost, ker jim ne dela industrija. Torej v dveh mesecih se je ozračje popravilo. Vprašanje kaj je v ozadju. P
Default avatar
Kitajska je zakon zdaj je napisal/a:
Seveda tovarne so zaprli zaradi zraka in predvsem ljudi dali v karantene tudi,daj no.
Default avatar
Enistepates je napisal/a:
ne vemo kaj vse je lahko zadaj, vsekakor marsikaj je in tudi kitajci so virus in okužbe vsaj v začetku skrivali - to so baje ugotovili raziskovalci iz Kanade, da so že konec lanskega leta cenzurirali forume in aplikacije glede info o bolezni. Torej niso delali prav nič v smeri zajezitve, ampak ravno nasprotno očitno. Zakaj? je vprašanje... in zakaj so potem taktiko spremenili, ko je stvar prišla v javnost - pa še to čudno in zelo dvomljivo, vsaj kar zadeva spreminjajočih se podatkov in merjenj.
Vi vse slepo verjamete.
če ne druga njihova industrija mask bo uiber zaslužila, če so baje glavni proizvajalci.
Default avatar
Kitajska je zakon zdaj je napisal/a:
V bistvu bo smrtnost zaradi korone manjša kot zaradi onesnaženosti zraka. Če ne bodo na koncu celo pogruntali, da je korona pomagala toliko in tolikim, da so preživeli. Vse je mogoče.
Sicer pa, kar sem jaz potegnila od te korone: NIKOMUR (od medijev) več ne verjamem. Nič.
Default avatar
Enistepates je napisal/a:
Zaradi virusa, so zaprli veliko tovarn industrijskih in zaradi tega, ker tovarne ne delajo, se jim je popravil ozračje. Kaj ti ni jasno. In da imaš obljavljeno na Nasini strani. Ko bodo ljudje začeli delati spet se jim bo spet pokvarilo ozračje. Nasa je samo objavila posnetek, kako ima zdaj Kitajska dobro ozračje.
Default avatar
Tudi starost je nevarnejša od Corone, če ta info lahko kaj pomaga pri umirjanju panike ...
Default avatar
drugače prebrano je napisal/a:
tisti posnetek, kako otroke zlagajo v vrečo je bil star par let. otroci so umrli zaradi CO2, ki je nekje uhajal. baje.

nehajte povsod gledat teorije zarote. od tega hudiča nima nihče koristi, razen par proizvajalcev mask in razkužil

italija ima dosti starejšo populacijo, kot pa kitajska. torej več ljudi, ki so ranljiva skupina. pa bedaki niso od začetka pazili na možen izbruh in je bila eno od hujših žarišč ravno bolnišnica, kjer so sami dohtarji okužili paciente, ki so že pred tem bili kritični zaradi drugih obolenj.

ta virus ni nedolžen. pri nas ga uradno ni, ker se gre država noja, ki tišči glavo v pesek. ne testiramo. nimamo virusa. nimamo problema.
ko bo zadeva eksplodirala, čez kak mesec in bodo bolnišnice preokupirane, bo pa sranje.
Default avatar


Kitajska in Indija sta popravili ozračje že lansko leto in sta pripomogli k bolj zelenem svetu. Kitajska in Indija sta državi, ki sta najbolj poskrbeli, da je svet bolj zelen. In vi tako grdo o Kitajski. In njihovih prebivalcih. In o Indiji, ki pravite, da so sami reveži, ki ne vedo kam sami s seboj.

je pa res, da zdaj zaradi Sarsa je vse še boljše.
Default avatar
drugače prebrano je napisal/a:
Takele kot si ti, je treba dat na ignore in potem pritisnit delete. Ker razen sr.... ne prispevaš nič k debati. To, kar si napisalo, že dolgo vemo.
Default avatar
menda tisti posnetek je napisal/a:
Jaz ne verjamem v teorijo zarote, komentiram pa samo tisto kar preberem - in če pišejo, da so kitajci cenzurirali sami info o bolezni na začetku, potem mi to da misliti, da nekdo je imel nek interes, da se virus razširi, ni žele, da bi ljudje pravočasno zvedeli in se zaščitili. Tudi zdravnik, ki je opozarjal je bil likvidiran.
Jaz verjamem,da virus je, kot sem napisala previdnost je potrebna, ampak vsakim tem številkam za katere nimamo dokazov in samo ustvarjajo naraščajočo paniko, pa tudi ne verjamem.
Kot rečeno ni logično,da nekdo dela manj testiranj, okužba pa ob tem narašča 300 in več procentov hitreje kot prej ko je vse sistematično testiral. To bi ti moralo vzbuditi skepso po čisti logiki.
Default avatar
ignore in delete je napisal/a:
Glede na očitke, kaj pa tvoj komentar prispeva k debati, popolnoma nič, razen osebnega napada in žalitve sočloveka, ki ti ni ničesar hotel. To je odraz tebe, tvoje nasilne nastrojenosti. Pa še nihče te ni prisilil,da me komentiraš, čisto svobodno, bi me lahko ignoriral, ampak ne moreš očitno brez da bi, izlil svojo dozo zlobe, nasilja na nekoga.
Default avatar
drugače prebrano je napisal/a:
Več zdravnikov je umrlo, ki so opozorili. Jaz tudi mislim, da ni vse tako kot še piše. Medij itak piše po nareku, zdravniki, novinarji, ki so opozorili so mrtvi.
Default avatar
Torej, spet je debata skrenila s poti:). Odgovor sem dobil samo od "ni skrivnost". A mogoče še kdo, ki spremlja italjanske medije ve, kdo v Italiji umira, ne vem npr. nekaj sem slišal, da naj bi bila neka bolnica okužena. Če je to res, potem je seveda bolj razumljivo zakaj je v Italiji večja smrtnost kot drugod.
Default avatar
infocovid je napisal/a:
Umrli so ljudje, ki so bili žal z težkimi kroničnimi boleznimi stari od sesdeset do devetdeset. V večini primerov moški.
Default avatar
Kitajskim številkam bo treba prišteti vse, ki so umrli po domovih, zaradi sekundarnih zapletov in na podeželju, kjer ni ustreznega nadzora.
Realna umrljivost je trenutno 3,4% od potrjenih primerov.
Default avatar
Zato, ker je Italija stara družba, ta virus pa kosi ravno med starejšo populacijo. Ni ravno veliki misterij. Če bi pri nas kdo prinesel virus v dom za ostarele ali na onkološki oddelek, bi tudi preštevali smrti v stotinah v enem tednu. Smrtnost nad 80 let mislim, da je 15 - odstotna, pri hudih bolnikih kar 50. Smrti pri sicer zdravih ljudeh pod 60 ni. Potek bolezni zelo blag - to velja za Italijo. V kakšni Indiji ali Iranu bodo zaradi slabih higienskih in zdravstvenih pogojev podatki sigurno slabši.
Default avatar
ofđdrga je napisal/a:
Hvala