Starševski čvek

Umazane skrivnosti Kitajske

Default avatar

umazane skrivnosti Kitajske

Noče biti konec s temi skrivnostmi Kitajske. Od predelanega "gutter oil", ki je dejansko narejen iz kanalizacijskih pomij, do tega, da jedo žive živali (ob čemur se vsakemu normalnemu človek obrača želodec), pa vse do netopirjeve juhe (netopir prenaša 60 virusov), so tu še bolj umazane skrivnosti Kitajske.

Potrošnja zahteva svoj davek! Poglejte kako nevarne snovi uporabljajo pri računalnikih in telefonih (izpostavljenost poškoduje živčni sistem, da ne morejo več normalno hoditi in premikati rok).... itd.

To ni normalno, kar se sedaj dogaja s svetom. To ne more tako iti naprej.

Default avatar

potrošnja

Zahodnjaki se radi delamo, da smo čisti in z viška gledamo na druge - daleč od oči, daleč od srca, a smo vsi del iste enačbe.
Default avatar

ti pa imaš domišljijo

umazane skrivnosti Kitajske je napisal/a:
Saj sta bedna, ampak to, kar ti pišeš, pa večinoma ni res. Ne tožita novinarja. O njima ni pisal novinar, temveč je hotela članek napisati novinarka. Pa še to za posebno edicijo Reporter Magazin, ne za redno izdajo Reporterja. Torej sploh ni šlo za neki resen raziskovalni članek, ampak za članek, primeren za lifestyle revijo,v kateri so večinoma reklame in »babje teme«. Članek je bil natisnjen, a ni izšel. Prepoved sta dala še preden sta videla članek. Na sodišču se je z njima za poravnavo pogajal urednik. Niso se zdilali in gresta v tožbo. Ostalo pa ne vem od kod si pobral.
Default avatar

prehranjevalna veriga

umazane skrivnosti Kitajske je napisal/a:
V prispevku prikažejo sežigalnico "nevarnih odpadkov", kjer vodja govori, kako sežigajo vse bolnišnične odpadke, pa pri operacijah odstranjene dele človeških teles, organe. Potem vidiš v prispevku podgane, kako si iščejo hrano v teh škatlah... In potem te podgane verjeno tudi polovijo in jedo... Začaran krog. Tako velik narod je težko prehranit, kaj šele zdravo prehranit.
Default avatar

Kabina Sogovšek

Kemis, Lafarge, Cinkarna Celje, Salonit Anhovo … Imamo tudi mi svoje strupene "skrivnosti". Da ne govorimo o tem, kakšno meso se prodaja tukaj.
Default avatar

To so rekli tujci

Itak ravno zadnjič so tujci, rekli, da smo Slovenci in higiena, bruh. Ko gremo na avtobus, vlak, bolnico, šolo, trgovino, nic roke ne razkozujemo, sedeže z robčki ne očistimo,. Kljuke, vrtamo po nosu, slatamo se po obrazu ..otroci pobirajo hrano, ko jim pade na tla..ampak so rekli mogoče smo tako robustni pred virusi, ker jih pojemo ogromno, hehe.
Default avatar

BTDT

To so rekli tujci je napisal/a:
Hahahaha! Če ne bi bil na Kitajskem, bi še verjel. Meni so ostale v spominu hlače z razporkom za otroke. Ni mi bilo čisto jasno v čem je vic tega razporka, dokler nisem na ulici videl v živo - otrok počepne kar na pločniku, se pokaka, mama ga obriše in gresta naprej. Kakec s papirčki pač ostane tam, na pločniku in nihče ne reagira... njim je to normalnost vsakdana. :))))
Default avatar

wtfd

BTDT je napisal/a:
no tudi jaz se spomnim teh otroških hlač z razporkom iz Kitajske, ampak nisem pa videla, da bi se otroci podelali kar vsevprek. Je bilo pa praktično, da se mu ni treba celega slačit.

Imajo pa tam ogromno javnih wc-jev in vsi hodijo tja, wc-ji na štrbunk, no to pa je druga pesem, svinjarija ponavadi taka, da te mine vse skupaj. Stopiš noter in po tleh urin in dr.ek..naše običajne wc-je imajo le v malo boljših restavracijah, hotelih..
Celo tako je na teh wc-jih, da se sploh moški, ne zapirajo vrat, meni je rekel, mož, ko je hodil na wc na moško stran, da so imeli moški, ki so opravljali potrebo, večina kar odprta vrata, ker so vraževerni, če so vrata zaprta itd..
V glavnem, meni je bilo tole z wc-ji nočna mora, glede ostalega pa navdušena nad kitajsko, na srečo sva jo imela možnost obiskati.
Default avatar

BTDT

wtfd je napisal/a:
Jep… packarija tretjega sveta. Čim greš ven iz urbanih centrov, je slika povsem drugačna.
Sorodnica je študirala tam... živela v stolpnici. Vodo iz pipe so imeli le do 14-tega nadstropja. Vreče s smetmi so postavljali kar pred vrata stanovanja in jih je nekdo odnesel pred stolpnico - na kup. Vsake toliko je prišel tovornjak in so jih odpeljali. Podgane povsod...
Default avatar

in kaj si pa ti

BTDT je napisal/a:
In kaj se imaš ti pa za nekega čistuna, tud ti narediš veliko toksičnih odpadkov iz tvoje riti.
Default avatar

BTDT

in kaj si pa ti je napisal/a:

:))))))))))))))))))) ...edino, moj drek ne konča na ulici. Moje smeti tudi ne.
In zdaj?
Default avatar

to so iz antičnih časov

wtfd je napisal/a:
Mal pobrskajte za temi javnimi wc ji na kitajskem, baje so še iz antičnih časov, skupinski, voda pa s fekalijami teče čez wc.... Nekaj na ta način.
Default avatar

a veste kaj je najbolj smešno

A veste, kaj je še najbolj smešno pri vsem tem? Evropejci ne bi delali. O ne ne. Ne za minimalca. Ne v težkih pogojih. Vprašajte se, če jeste karkoli od paradižnika. Pa preberite si kakšno knjigo.

Default avatar

najhujši primer

Slika
Default avatar

Danes brez

Slovencev pac ne mores primerjat z Kitajsko oz ostalo Azijo, no! Pa tudi v Evropi najdes tako svinjarijo, da je Slovenija pravi biser napram njim. Je pa res, da se najdejo umes taki svinarji, da bi ga sam pocu, ko za njim prides na wc! Zanimivo mi je pa to, da Fate, ki v Avstriji/ Svici... pucajo javne wc-je tam spedenajo v nulo, pri nas je pa kr vse dobro!? Ocitno je v vsem spet denar. Ce si spodobno placan in te je strah, da bi sluzbo izgubil delas dobro, ce ne, se ti j..e. Zanimivo. Ampak ta drugi mora tud kdaj na javni wc in pol glih taki ta najbolj pizd...o.
Default avatar

Ne pasjih

BTDT je napisal/a:
A veš koliko človeških drekov je posod. Imam psa in hodim veliki, gmajna,, mestto, hribih in tisočkrat videl kako ljudje serjejo in mali manj scijejo.
Default avatar

BTDT

Ne pasjih je napisal/a:
Dokler je to v naravi, ki to absorbira ni panike, ko je to v naseljih z večjo gostoto prebivalstva pa rade izbruhnejo epidemije...
Default avatar

DXQ

najhujši primer je napisal/a:
Jaz sem se leta 2014 moral posrati v nekaj podobnega na glavni zelezniski postaji milijonskega mesta kaksne 3 ure stran on Wuhan-a. Res pa, da kanal (tisto ozko na sliki) ni bil niti priblizno tako zafilan in da sem bil v druzbi mnogih drugih sralcev, lol. Kanal je bil relativno prazen. Skozi pa je pocasi curljala voda. Ampak kvecjemu kak cm globoka. Pa tudi papir se ni notri metalo.
Default avatar

A pol

DXQ je napisal/a:
si nisi niti riti obrisal,ali si dal papir kar v žep ,lol
Default avatar

Marko

BTDT je napisal/a:
Podobno kot pri nas s psmi, ki jih je že skoraj tolk kot kitajcev. :)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345