Starševski čvek

Prideš v službo in greš na porodniško

Default avatar
Lani poleti smo vzeli v službo mlado mamico, ker je šel sodelavec v pokoj. Jaz sem najbolj glasno navijala, da damo priložnost ženski, ker zadnje čase zaposlujemo samo moške. Žal mi je, kolikor imam las na glavi. Ženska se je tri mesece uvajala, vsi smo pomagali, sodelavec je odšel v pokoj, ona pa čez en teden pride da je noseča in da bo delala po 4 ure. Zdaj je seveda več na bolniški kot v službi, sploh ne vem več kdaj ima rok. Gre za specifično delo, potrebno je precej uvajanja, veselila sem se mlade, sveže moči. Zdaj bo potrebno spet nekoga dobiti, ga naučiti in bo leto okoli, medtem pa drugi delamo kolikor znamo. Naslednjič si bom raje nogo odgriznila, kot da zagovarjam ženske. Če bi vzeli moškega, bi bili zdaj že iz najhujšega.
Priponke

51214-office-gossip-1200.1200w.tn.jpg
(51.19 KiB)

Default avatar
Še to, ima že enega otroka, ampak smo se takoj pogovarjali o 8 urnem delavniku, ker rabimo celega delavca.
Default avatar
Mlade ženske imajo otroke. To bi lahko vedeli sami. Ni treba biti nič jezni na to žensko. Ona pač ne živi za službo, ampak za sebe in svojo družino, služba pa ji je vir prihodkov. In dam ji povsem prav. Drugič pa izberite moškega in upajte, da ne zboli, da ne najde čez pol leta bolje karierne priložnosti, da se ne ponesreči na motorju, da ne gre v bolje plačano službo, da se ne izkaže za nesposobneža, da ne bo sodoben oče, ki bi šel na porodniški dopust (žena pa predhodno v služb), itd..
Default avatar
Škodo je naredila vsem nam, ki bi z veseljem delale, pa delodajalci zaradi takih ne marajo žensk :(
Default avatar
Groza. Ženska ženski volkulja. Nikoli nisem razumela takih kot si ti avtorica. Kaj pa če ni namerno? Ste vi vsi brez družin? Vsi tempirate otroke glede na delo, ki ga imate? Vsi dajete tujo firmo pred svojo druzino? A res?
Za sodelavce in direktorje ni nikoli primeren čas za za nosečnost in porodniško. Vedno najdete nekaj ...

Tisti mamici pa privoščim bolj človeške sodelavce.
Default avatar
Handcream je napisal/a:
Daj še enkrat preberi kaj si napisala.
Delodajalci ne marajo žensk, ki niso sposobne. Jaz
Sem svojemu na razgovoru povedala, da nameravam imet družino, pač, ko bo “bog” dal in da se ne držim nazaj. In so me vseeno vzeli, in to izmed 60 kandidati. Kdo bi si mislil, a? In ko sem zanosila so bili vsi veseli in začeli z iskanjem novega, da smo ga pravočasno uvedli. Glej ga zlomka, pa spet žensko.
Default avatar
Ja kaj zdej ne smejo zenske imeti otroka?? Kaj pa jaz kuraac kjer sem garala ko zmesana v pofukkani kuhni celih 7m in rodila lih v 7m ?? Na koncu pa se pika na i , ostanem brez pogodbe.. kaj naj jaz recem??ma zal je in meni da imamo pofukane delodajalce:// ..
Default avatar
Ko sem jaz jemala v službo, sem se tudi takole "nasmolila". Moram pa reči, da so bile odlične kolegice in delavke mame s po tremi ali celo štirimi otroki. Kot da ne bi imele doma nič dela :) Prizadevne, malo odsotne itn. Mlade mamice z edinčkom pa - kar se službe tiče - popolna katastrofa.
Default avatar
Zakaj pa niste vzeli ženske, ki ima že večje otroke? Torej ženske recimo v 40ih ali 50ih letih?

Saj ne rabi biti moški, da ne gre na porodniško. Kaj točno je narobe z ne več rosno mladim, a izkušenim kadrom? Mislim, govorijo, da bomo morali delati do skoraj 70ega leta, ampak tam po 40em pa delodajalci gledajo, kot da je človek že za pod rušo. Katastrofalna logika.

Tak človek ima že izkušnje, tako delovne kot življenjske, praviloma dokaj umirjeno življenje, zna se obrniti in ve, kaj hoče. Ni to 20+, ni pa tudi ne 60+.

Dokler delodajalci ne boste sprejeli, da se vsi staramo in dlje živimo, ter da bomo celo morali delati dosti dlje kot smo želeli, boste morali res uvažati delovno silo, medtem ko bodo domači ždeli doma.
Default avatar
Handcream je napisal/a:
Ali nas delodajalci marajo ali ne, je njihova stvar. Da ima ena ženska otroka, pa tebi s tem ni nič škodila.

A ti pa nisi imela otrok oz. jih ne boš imela? Komu si pa ti škodo naredila oz. jo boš? ALi pa boš kar na uporabo temu kapitalističnegamu svetu ostala brez otrok, da ne boš škode delala...

Mislim, kake imate ene.
Default avatar
Ha kaj pa jaz.
Noseca sla na razgovor
So me zaposlil.
Nobben se ne ve da sem noseca skrivam.sem 7mes.
Drug teden mi dajo za nedol cas.
Potem jim povem ha
Default avatar
Če prav razumem, zaposlena niti sebi ni naredila usluge, razen če ste jo takoj vzeli za nedoločen čas. Verjetno ji bo potekla pogodba v času porodniške.
Default avatar
Prav res nikoli ne pomislite, da je ogromno delavcev, ki izkoriščajo delodajalce ? Da niso avtomatično vsi delodajalci slabi in vsi delavci uboge izkoriščane ovčke ? Sploh igra na karto otrok. Tu se vsi zaženete, da je groza. In ravno takih, ki se zaposlijo samo zato, da potem vlečejo porodniško je kar precej. Če že drugega ne, ni fer do delodajalca, ki te uvaja in vlaga v tvoje znanje, da greš takoj na bolniško, na porodniško, on naj pa išče novega delavca, spet vlaga vanj... Ni vse črno belo, verjemite.
Default avatar
ohjaaa je napisal/a:
Hvala ti za tale zapis.
Default avatar
Jezna nase je napisal/a:
Osebne izkušnje. Nisem delodajalka, zaposlena sem pri zasebniku. Dobrem zasebniku. Ker je dober, je bil že večkrat žrtev preračunljivk.
Default avatar
Jaz pa brez službe, delovno sposobna, bila vedno prisotna in veliko naredila. Ker nisem več mlada, 5 let do penzije, me ne zaposli noben. Ok, pa naj mlade mamice delajo in hodijo na porodniško, bolniško. Meni bi služba pomenila veliko več kot mladim, ki jim je ena služba samo prehodno obdobje med eno in drugo, boljšo. Jaz bi ostala do penzije.
Default avatar
ohjaaa je napisal/a:
ja pa res v Sloveniji, kjer je rodnost koliko ? 1.5 otroka na žensko, se pravi, bo ženska rodila enkrat ali dvakrat sem pa tja kakšna trikrat ali 4 krat. Delovna doba je pa 40 let.
Plus porodniška se plača iz zavarovanja.
na bolniško pa ponavadi kar delodajalec sili, zato ker imajo nosečnice omejitve.
očitno vam je bolj prav, da rojevajo samo šiptarke in črnke, samo ne vem, kaj ste toliko proti migracijam.
dobiš astro fizika direkt iz faksa čisto zastonj.
Default avatar
Mene je pa prejšnji delodajalec zajebal... ne gledam več na nikogar, razen na sebe.

Eni kričijo nosečnost ni bolezen lahko delaš, ampak ni junaka, ki te bi zaposlil za določen čas.

Sama sem na 2 razgovorih povedala, da sem noseča, ker sem imela cilj dolgoročno tam delat.

V enem, kjer mi pa ni cilj dolgorocnega dela pa nisem povedala. Pac v kolikor dobim oddelam poskusno dobo in adijo. Uvajanje pa tudi ni taķšno, da bi se uvajala pol leta.
Default avatar
Gtre je napisal/a:
Tega ti pa nekako ne verjamem ;) delodajalec te te poslje na zdravniski in tam lepo pokaze ce si noseca. Vem, ker sem poskusila isto in je na zdravniskem pokazalo da sem noseca ;)
Default avatar
Tega pa delodajalec ne sme preverjati. Tako da lažeš kot pes teče.