Starševski čvek

Zakaj je treba na avto nalimati imena otrok v avtu?

Default avatar
Res ne štekam, zakaj starši to počno. A me lahko kdo razsvetli, kaj je namen tega?
Default avatar
Zakaj moraš prav TI to spraševat na MON-u!
Default avatar
Hahaha, nikdar nisem bila pozorna na to, ampak zadnje čase pa res opažam. Največ jih je na šipah. Poznam dva, ki imata ime otroka celo na tablicah 😂
Default avatar
Da pedofilom olajšajo delo. Se mi pa zdi, da to delajo predvsem tisti, ki jim je otrok edini "dosežek" v življenju.
Default avatar
Seveda je pomembno.
Da ostali vemo, ce v avtu sedi super moderen stars (takim se je najbolje izogniti), potem veliko je musl imen, vsaj v Lj, nekaj pa celo cisto obicajnih.
Default avatar
Meni je tudi to čisto čudno. Niti ne razumem nalepk Otrok v avtu. Kaj je fora oz. namen tega? Koga briga kdo je v avtu? Cestna pravila so enaka, če je otrok v avtu, ali če ga ni.
Default avatar
Ne razumem je napisal/a:
Zato da otroc vedo, kateri avto je njihov in v kateri avto morajo vstopiti. Gre bolj kot ne za nek ego pump. Ampak če jim je to v veselje, pa naj ga imajo :) Ker nekaterim, ko dobijo svoje sončke, se cel svet vrti samo okoli njih - pa mora še javnost tako izvedet po njihovo, da jih imajo in kako jim je ime, ne ? ( sarkazem off). :)
Default avatar
ajjjjdeni je napisal/a:
No, sama nalepka "otrokk v avtu" pa je iz vidika varnosti udeležencev v prometu čisto OK. To pomeni tudi, da nekdo nima nobene pravice hupat in ti vozit za ritjo na odbijaču, če imaš to nalepko na plehu avtomobila; ker s tem razlogom tudi upravičeno voziš malo počasneje po ovinkih, po predpisih po naselju, AC, ipd. Ker otrok morda notri SPI, se jeprej tudi najedel in ne voziš sunkovito, da mu ni slabo na zadnjih sedežih....
Default avatar
Res - da pedofilom olajšajo delo; Predstavljaj si - otrok sam v avtu - mimoidoči pa: "Ooo, LAN, živjo! Veš mami me je poslala in rekla da pojdi z mano v trgovino..."
Default avatar
Ne razumem je napisal/a:
težko zapomnijo imena..............................
Default avatar
vsak tele ma svoj vesele je napisal/a:
Otroci niso krivi, da imajo zalopane starše, ki ne razumejo, da mali otrok razume pod pojmom neznanec osebe, ki jih ne pozna po imenu. Bomboncki in klicanje otroka po imenu, ker ga je ati poslal, lahko bistveno olajša vstopnico v pekel. Če bi inštitucije znale odigrati ustrezno vlogo v sistemu, bi morala nalepka z otrokovim imenom na avtu enako težo prekrška kot nehomologirana zatemnitev šip v vozilu. V enem primeru je slabovidnost vzrok, v drugem posledica.
Default avatar
Ne razumem je napisal/a:
Mogoce se hocejo mamice pohvalit, da imajo otroke in so jim dali taka super imena in njihovi otroci so sploh in oh super, in je treba dati ime na avto.

Potem mogoce se zdi to mamam varno, da drugi udelezenci v prometu vedo, da je otrok v avtu (ker ves ime se te potem ful dotakne) in vozis previdneje in s povecano varnostno razdaljo za tem avtom, ce mogoce otrok skoci iz avta in imas cas ustavit.

Ampak verjetno je to samo zato, ker pac lahko. In je ful in. Se pa strinjam, da olajsajo delo pedofilom.
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
Zakaj bi mali Lan sploh sam sedel v avtu?
Če je pa star nad 10 let, itak ve, da mamica niti slučajno ne bi poslala enega iks človeka ponj.
Default avatar
lan ni sam je napisal/a:
Gremo v podrobnosti?

Ne vem zakaj bi; a poglej pred trgovinami v avtomobile, pa vprašaj tiste starše. Ali pa Lana v avtu.
Najbrž ve; pa misliš da je tudi čisto prepričan? Če mu poveš, da je mami v trgovini postalo slabo, leži na tleh in ga kliče?
Default avatar
Verjetno iz enakega razloga kot so na avtih nalepke potapljačev, psov in odgriženih jabolk:)

Glede varnosti pa: vsak udeleženec v prometu ima enako vrednost. Da bi bolj "pazila" na tiste s takimi nalepkami je čisti nesmisel.
Default avatar
ta nalepka je OK je napisal/a:
Problem je, da ti vozniki norijo in tudi prehitevajo v škarje - predvidevam, da takrat, ko otrok v avtu ni?....
Čakam, da si poleg nalepk "ta in ta v avtu" nalepijo še tiste o prednosti, ki jih imajo nalepljene mestni avtobusi.
Default avatar
lan ni sam je napisal/a:
Se mi je zgodilo, da sem parkirala pred lekarno v nasem (sicer majhnem ampak vseeno) mestu. Stopim ven in vidim: avto od ene mlade mamice v partnerjevi zlahti, zadnje okno odprto in na zadnjem sedezu sedi njen 3 letni sin. Je tudi ona ena tistih, ki imajo na avtu prilepljena imena otrok. Stopim do avta, pozdravim sina in mu pomaham, on se mi veselo nasmehne, me verjetno prepozna. Gledam okrog, mame nikjer. Avto zaklenjen, vendar okno odprto do konca. Cakam kaksne 10 minut, ker sem otroka poznala in nisem vedela niti kaj storiti.
Potem pride mama iz lekarne, cista flegma. Je rekla, da je videla otroka iz lekarne.
Mogoce ga je res videla, vendar sem ga tudi ze videla samega v avtu, ko je bila mama v trgovini. Pa ne samo njo, ampak tudi druge starse otroci vsak dan cakajo v avtu.
Default avatar
Kupila sem avto s tako nalepko. Da bi jo dol praskala, mi ne pride na pamet, če pa koga moti, da mi piše Pia in Tai na avtu, se mi pa žvižga.
Aja imam sicer dva sinova, sta pa oba čez 20 😉
Default avatar
haložanka je napisal/a:
:))) neveste so že v hiši...pridna tašča :))))
Default avatar
Jaz sem imel pred časom improvizirano nalepko zadaj "Alkoholik v avtu". Kaj je bilo smeha po cestah. Nekateri so mi hupali in se režali, drugi so se trkali po čelu in se zgražali. Potem me je dvakrat ustavila policijska patrulja, ki je vozila za mano, me nadlegovala z alkotestom in ostalim sranjem, da sem na koncu tisto dol odlepil. Niso vsi za štose.