Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kaj bolj škoduje zdravju? Alkohol ali kajenje?

Default avatar

Vaše mnenje

Vaše mnenje se glasi ...?
Default avatar

EvoL

Čisto odvisno.

Če je ena oseba,ki občasno spije kaj (povdarek je na občasno,kar pomeni 2 ali 3 pive 1x na 14 dni,ali pa recimo da se občasno napije (recimo 6 do7 piv ali liter ali recimo tri četrt litra whiskeya( 1x na mesec,kadi pa ne,zraven nje pa imamo osebo,ki ne pije in je redni kadilec-potem je v tem primeru kajenje bolj škodljivo. veliko bolj,in rakotovorno in zdravju ogrožajoče.Isto velja obratno.,Po drugi strani pa da nekdo občasno (1x na 14 dni skadi 1 škatlo čikov ali pa vsak mesec samo 1 ali 2 škatli cigaret,ali pa recimo 1 cigaret na dan-recimo samo 1ga zjutraj ob kavi) in na drugi strani nekdo ki redno pije in se ga napije k žolna občasno (se pravi vsak dan 2 pira,in vska petek koma pijano) je v tem primeru tisti ki pije bolj ogrožen in njegovo je bolj škodljivo.

Tisti,ki kadijo in še redno pijejo,je sploh škodljivo. Če pa vzamemo za primer nekoga,ki redno pije (se pravi vsak dan 2 piva,vsak petek in sobota nažgano k opica) in nekoga ki je strastni kadilec (2 škatli vska dan ali škatla vsak dan) v tem primeru pa ne bi mogli govort kaj je bolj nevarno,ker je oboje enako škodljivo. Tle gre samo za vprašanje,koliko časa,da bo tisti ki pije bo postal alkoholik in pristal na zdravljenju,ali umrl (ker ljudje različno reagirajo na toxine. eni so tudi bolj dovzetni za odvisnosti eni manj in pa genska predespozicija) ali kdaj se bo ta prvemu kadilcu razvilo kaj od raka (rak grla,ust,pljuč).

tako torej,meni je oboje enako,ampak spet pa ne. Ker je od primera do primera odvisno.
"Življenje in Svoboda"

Slikarstvo:
Facebook- Maja Klemenčič Art
Default avatar

Toooooo

Ko maš dobre gene ti ne more nič do živega.
Default avatar

doza

Količina je bistvena. Vse, česar je preveč, vodi v odvisnost in slabo vpliva na zdravje.
1 dcl dobrega vina dnevno ne pripelje v alkoholizem. 1 cigareta dnevno še tudi ne pomeni zasvojenosti.
Alkohol spada med trde droge, zato se mi zdi nevarnejši od tobaka, ki je sveta rastlina. Toda v pridelavi in predelavi s kemikaijami ni nič svetega, kar organizmu povzroča škodo. Indijanci so poznali obredno kajenje - pipo miru, pa niso dobili raka na pljučih. Zahodnjaki smo uživanje tobaka razumeli čisto po svoje in zapadli v odvisnost. To seveda uničuje zdravje.
Default avatar

Moje mnenje pa je

Ponavljam za nekaterimi, odvisno od količine. Ampak če vzamemo primer, da gre tako pri enem kot pri drugem za dolgotrajno, redno uporabo v (pre)veliki količini, mislim, da naredi več škode alkohol. Če primerjam iz mojih poznanstev dolgoletne pijančke in dolgoletne kadilce, so pijančki komaj še človeku podobni in živijo v svojem svetu, vedno omamljeni, drugega kot posedanja s steklenico ne zmorejo več. Kadilci pa v bistvu prav normalno funkcijonirajo, delajo, hodijo v službe, skrbijo za družine, imajo hobije....... Izdaja jih samo vonj in konstantno pokašljevanje. Vsake toliko seveda kdo pokasira raka ali infarkt, ampak do takrat, za razliko od pijancev, popolnoma normalno izgledajo in živijo.
Default avatar

oba sta krivca za smrtne bolezni

Največ raka je zaradi kajenja. Če je podkrepljeno pa še z alkoholom, je pa ubijalska kombinacija.

Vsak po svoje sta zelo škodljiva, ampak pri kajenju so prej hujše posledice za zdravje, kot pri alkoholu.
Default avatar

Oboje

Kajenje ti med drugim uničuje pljuča, tam do 40ga se bodo še obnovila, če kadiš dalje pa je velika verjetnost postopnega propadanja oz. KOPB.

Alkohol pa med drugim zamasti jetra, ki se ne regenerirajo, sledi ciroza. Če nehaš piti, ta proces samo upočasniš.
Default avatar

hjaa

oba sta krivca za smrtne bolezni je napisal/a:
Ni res, da je zaradi kajenja največ raka je pa najbolj priročen razlog, ki ga uporablja zdravstvo, zaradi kajenja ni fizičnega nasilja ni propada družine ni izgube zaposlitve, ni mrtvih v prometu, zaradi alkota pa vse to in še več samo žal smo Slovenci narod pijancev in nas to ne moti, moti nas tretji sosed, ker kadi na dvorišču ne moti nas pa mejaš, ki vsakič, ko je pijan nabuta ženo in otroke, da pred njim bežijo.
Default avatar

ja sta malo precenjena

hjaa je napisal/a:
Malo preveč krivijo tobak in alko za skoraj vsako obolenje z rakom. Sigurno, da škodujete, ni debate. Ne povzročita po vseh bolezni (predvsem vsega raka).
Zanimivo je, da nihče ne ve natančno, po kolikem času po prenehanju s tema razvadama, lahko rečemo, da ev. rak ni več posledica le teh?
Default avatar

On _

V cigaretnem dimu ni niti ene pozitivne učinkovine, niti ene.
V vinu je zgolj alkohol škodljiv v prevelikih količinah
Default avatar

ojojojoooj

On _ je napisal/a:
Še en pijanček, ki sebe tolaži mimogrede ni alkohol samo v vinu.
Default avatar

Zares je ugotovljeno

Zdaj so znanstveniki odkrili, da se pljuča po prenehanju kajanja, obnavljajo kot jetra pri pijancih. Verjetno je bog vedel, da je polovica sveta pijancev, polovica kadilcev in jim daje sanse....
Default avatar

6 tednov

ja sta malo precenjena je napisal/a:

Kost se zaceli v šestih tednih, to je norma narave. Ali pa 6-tedenski post s sokovi, ki sčisti telo vse navlake.
Jetra se sčistijo v šestih tednih po prenehanju dovajanja alkohola. V tem času jih je dobro podpreti z badljevim čajem. Kadilčeva pljuča pa itak niso nikoli črna, ker gre s skašljem sproti vse ven. Nekoč, ko so imeli fluorografske akcije, se je videlo, da kadilci niso imeli črnih pljuč.
Tiste slike, s katerimi strašijo kaddilce, so od rudarjev in cementarjev. Raka na pljučih dobijo tako nekadilci kot kadilci, ker je ozračje vedno bolj onesnaženo z raznimi strupi.


Tudi kost se zaceli v šestih tednih, taka je norma narave.
Default avatar

sam fprašam

doza je napisal/a:
A ni sveta rastlina vinska trta in sveta pijača vino? Se je Jezus zakajal ali je obredno pil vino?
Default avatar

Manca druga

Vaše mnenje je napisal/a:
Z kajenjem škodiš samo svojemu zdravju, če imaš toliko bontona, da ne kadiš v zaprtih prostorih v katerih so prisotni tudi drugi ljudje. S pijančevanjem škodiš svojemu zdravju in zdravju vseh bližnjih-treznih. Trezni enostavno ne more brez škode na svojih živcih in posledično na celotnem zdravju prenašati pijance.
Default avatar

Kakšne bedarije

sam fprašam je napisal/a:
Ja kdo se ti je pa tako zlagal?