Forum.Over.Net

Starševski čvek

Hote/ nehote strah pred Kitajci

Default avatar

bolje več kot manj

V takih situacijah je bolje več kot premalo previdnosti. Nezaupanje do tujcev, ki je zgoraj lepo opisano, je naravno, saj je praljudem pomagalo preživeti. Če je tujec vnesel virus/bakterijo, na katerega niso bili odporni, je šla cela skupnost po gobe. Morda je ta virus in tudi drugi v zadnjih letih opozorilo, da prevelika globalizacija ni dobra. Nikakor to ne pomeni, da bi morali čepeti v svoji vasi, le izjemoma v sosednjo vas in enkrat v življenju v Ljubljano in na morje. Ni pa treba uvažati jabolk iz Južne Afrike, mesa iz Argentine, vsake cunjice iz Bangladeša in vse plastike iz Kitajske. Lepe plaže in veliko zanimivega imaš že v Sredozemlju, Evropi, ni treba vsake počitnice in praznike (5x letno) leteti na drug konec sveta.
V tem času, ko obstaja potencialna nevarnost, bi bilo treba tovrstne migracije čim bolj omejiti. Število ogroženih (pristaniških, letaliških...) delavcev naj bi bilo čim manjše, zaščita in varnostni ukrepi pa čim boljši. Da se horde rumenokožcev sprehajajo po frekventnih točkah in lezejo vsepovsod v teh časih ni primerno.
Default avatar

grea

tisti okuženi v francoskih alpah, ki so prišli iz singapirja, in šli še potem v anglijo itd..Nihče ni bil kitajske rase. Msilim, da jih je dene, ki je bil tam, okužil tukaj 6..Vsi belci.
Default avatar

drfđga

grea je napisal/a:
Kako pa veš, katere rase so bili? Saj veš, da v Franciji ne živijo samo belci?
Default avatar

indijski tulipan

Odpovedana Velika nagrada Kitajske v Formuli 1, ki naj bi bila v Marcu, Aprilu,
To veliko pove o resnosti virusa, ki se prenaša.
Tudi bogat človek ne more zaščititi bele kože.
Default avatar

odvisno do genetike in rase

Kakovesss je napisal/a:
Zame 250 let več kot dovolj, zato te ni treba skrbet. Tudi če bi bilo kaj, je potem že toliko gensko presejano, da ni bojazni.
Default avatar

mrtvi vs okuženi v Evropi

grea je napisal/a:
In koliko od teh, ki jih navajaš, je mrtvih? JIh ni.

A pa res vi vsi verjamete, da vsi ti, ki so v Soveniji registriraniz "virozo" in v oskrbi, da nobeden nima korone? Navajajo za javnost samo "taka huda oblika viroze". Pa da ker niso bili cepljeni. Jeah, right.

Širi se že širi in prenaša, samo na razlčnih rasah očitno različno tudi deluje in različno pušča posledice.

V Evropi je izjemno malovsmrtnih žrtev glede na registrirano število okuženih, v primerjavi s Kitajsko napirmer - javno objavljeni podatki o okuženih in mrtvih ( pa verjetno lahko dodajamo še ničle pri tistih njihovih podatkih podatkih)... Mene ne skrbi več toliko, kot me je na začetku. Bolj me skrbi le to, da Kitajcev, ki pridejo v Slovenijo ne testirajo. Ker hodijo pa še vedno. In bi morali imet maske na obrazu kitajski turisti, ki pridejo v Slovenijo.
Default avatar

Enisetolazite

Na koncu boste rekli,da se samo ariske rase ne prime.saj ne morem verjet kaj vse naumite.
Default avatar

smo kar že potolaženi

Enisetolazite je napisal/a:
ja, smo se že potolažili - ker vidimo, kako zadeva poteka v teh dveh zadnjih mesecih po različnih celinah. Smo morda na začerku "cvikali" tako kot ti, pa ne cvikamo več.
Default avatar

Enisetolazite

smo kar že potolaženi je napisal/a:
nic ne cvikam,po vaših teorijah sem potem zaščitena,pa zahotovo to ni tako.
Default avatar

Danes brez

No, 80.letna mama iz Kitajske, ki se je kot turistka sprehajala po Franciji je virusu podlegla. Koliko ljudi je bilo v stiku z njo, ve samo bog. Bomo videli, ce se bo sprozilo med belskim prebivalstvom v Franciji!
Default avatar

smo že kar potolaženi

Enisetolazite je napisal/a:
Zaščitena boš edinole toliko, kolikorse boš sposobna sama zaščititi in koliko boš sposobna svoje možgane uporabiti, ko bo to potrebno.
Default avatar

Enisetolazite

smo že kar potolaženi je napisal/a:
a ti sploh prebereš pošt?
Default avatar

Saj normalno

Poznam je napisal/a:
Pac ti poves, hinavci pa so tiho. Si mislijo, se bojo ze drugi oglasali..
Default avatar

Lissa+

Na to, da kar nekaj Kitajcev že dolgo živi v Sloveniji, pa niste pomislili?
Upam, da jih ne boste javno linčali, ko bomo dobili prvega okuženega?
Default avatar

v Evropi je umrl Kitajec

Lissa+ je napisal/a:
A vam po dveh mesecih še nič bolj jasno?

v Evropi je dosedaj umrla EN SAMA žrtev korona vorusa! Ena sama po dveh mesecih ozanjanja in poznanih okužb v Evropi! Pa še to 81-letni Kitajec, v Franciji je umrl - poročajo danes vsi mediji. Hčerka njegova - tudi Kitajka je pa že skoraj OK in kjo bodo malu odpustili.....Drugih smrtnih žrtev med okuženimi po Evropi ( hvalabogu) tudi po dveh mesevcih: NI! Vejretno bi tudi v dveh mesecih od okužbe že kdo od okuženih "evropejcev"umrl, če je že tako....
Default avatar

kitajska skupnost je povezana

Lissa+ je napisal/a:
Kaj boš pa ti naredila? Šla od enega do drugega in jih prosila, naj še tebe okužijo?