Forum.Over.Net

Starševski čvek

Neokrnjena narava, kje jo vidite?

Default avatar

prispevek na 24 ur

https://www.24ur.com/magazin/spomenice.html

Berem tale članek, da misliti. V Sloveniji naj bi bila neokrnjena narava, ampak ali je to res? Sem veliko v gozdu in na vsake nekaj sto metrov najdem kakšen človeški odpadek. Se vozim ob cesti s kolesom in me je groza, koliko plastike vidim ob robu le te. Vse povsod "neokrnjena narava" preasfaltirana in zbetonirana. Kje je tu narava? Grem na kmete, kjer naj bi bila neokrnjena narava, pa je res? Koliko hektolitrov olja in gnoja se je vlilo v zemljo v teh letih, koliko barv, praškov je šlo preko greznice v tla?

Človek svinja naš planet kot še nikoli prej in jaz ne vidim nobenega izboljšanja, ga vi vidite?
Default avatar

ejjjj

ejjj. js ko grem v merkator naredim za 5 kil smeti tedensko napolnim smetnjak s plastiko tako da ne podpiram neokrnjenosti jebiga raje jem sveže sezonsko iz merkatorja....
Default avatar

Celjanka45

Kako prekleto imas prav. Najvecji osnezevalci v nasi drzavi je mladina. Ce veliko hodis pes marsikaj vidis ob cesti. Neokrnjeno naravo pa lahko vidis samo v Svici.
Default avatar

viharni jezdec

Potrebno bi bilo uvest zakon o spoštovanju zasebne lastnine, še posebej gozdov. To kar imamo s tem trendom, "nazaj k naravi" pa vse do objemanja dreves, "ki zdravijo", bi bilo potrebno omejit in opredlit na tisto, kar je javno dostopno, ne pa da so nekateri gozdovi dobesedno poteptani. In tam se ti okolje - živalo ljubci ne vprašajo ne po okolju, ne kaj se dogaja z živalmi, če oni kar naprej in vse potacajo po gozdovih.
Default avatar

to bo to ja

viharni jezdec je napisal/a:
Seveda, objemalci dreves so problem, ki največ kar odvržejo je kakšen papirnat robček ali kos majnšega ovitka ali pogorel les. Medtem pa niso problem vaški kmetje, ki imajo na svojem posestvu takšen nered kot ga ne vidiš niti v Indiji. Ko mu spusti hidravlika v gozdu se pa tudi izgovori "ja saj olje itak pride iz narave".
Default avatar

hhm

potok Gradaščica, kateremu domorodci pravijo tudi reka, je popolnoma neokrnjen.
vsaj 45 let ga ni nihče očistil...
Default avatar

viharni jezdec

to bo to ja je napisal/a:
Normalno da so problem, pa še kak problem, pa taki zagovorniki okolja in ljubitelji živali. Prvič, potacajo vso podrast po gozdovih, drugič pa živali v gozdovih sploh več nimajo miru, pa tako jih ti ljubijo. Res piksne ne sodijo v gozd, ampak tista piksna ni nič v primerjavi z ljubitelji, kako škodo naredijo.
Default avatar

tvoje mnenje

hhm je napisal/a:

Rad bi se okopal v tem slovenskem biseru, kaj meniš je zdravilno? Glede na to, da je ARSO rekel, da je v dobrem kemijskem in ekološkem stanju, hkrati pa praktično ni živeža v njem?
Default avatar

Rok-1

tvoje mnenje je napisal/a:
Komot se okopaš, ne bo te konec. Vseeno pa bolj priporočam zgornji tok.
Default avatar

Nasvet za prihod v neokrnjeno naravo

prispevek na 24 ur je napisal/a:
Navodilo, da prideš v neokrnjeno naravo:
1) Rezerviraj let za Nepal. Kupi gorniško opremo in jo spakiraj v ustrezne nahrbtnike. Potrebovali jo boste.
2) Poišči lokalne vodiče, ki te bodo iz Katmanduja pospremili na vrh Mount Everesta.
3) Srečno pot v edini košček neokrnjene narave na svetu!
Default avatar

Rok-1

prispevek na 24 ur je napisal/a:
Kje je neokrnjeno... čim greš bolj stran od glavnih poti, je kar OK. Danes na Veliki planini je bilo kar neokrnjeno, posebej stran od glavnih poti.

Lahko ti povem veslaško izkušnjo... 20 - 25 let nazaj sem veslal po Savi in je voda smrdela, pa sive barve je bila. Ko to počnem danes je lepša, ne smrdi več, pa tudi mikrobiološko mislim da je veliko boljša. To je izboljšanje.
Je pa še veliko premalo tega izboljšanja. Še veliko je treba urediti.
Default avatar

hhm

Rok-1 je napisal/a:

nikar tega ne počnite.

malo pred novim letom sem prav v zgornjem toku videl ENO ribo.
bi radi zdaj še to pregnali???
Default avatar

Rok-1

hhm je napisal/a:
Piranha je bila. Naj ima kaj za jesti!
Default avatar

Oleandra

Nasvet za prihod v neokrnjeno naravo je napisal/a:
Ne bo držalo. Tam je v bistvu smetišče.

Drugače pa so v slo še nekateri pragozdovi. V Kočevskem Rogu, Ravne. Samo niso za obiskovalce, ker naj bi bili nedotaknjeni. Samo migranti gredo lahko čez in puščajo kupe smeti. :(
Default avatar

Danes brez

Da ne govorim o tem, da je vse pozidano! S tem da staro propada!
Sem dostikrat na poti od gorenjske do Madzarske in tako kot je Slovenija vsa pozidana, to je noro! Ni vec predelov, kjer bi vsaj nekaj kilometrov videl samo gozdove ali polja, povsod mesta, vasi, zaselki..., prides pa cez mejo pa desetine kilometrov nobene zgradbe!
Default avatar

še ena ki jo to zmoti

Danes brez je napisal/a:
Evo, točno to. Vsi vidijo samo plastiko in ostalo nesnago, ja kaj pa je drugega propadla hiša kot kup smeti? In to res vidiš vsepovsod po Sloveniji. Stare propadle hiše, kozolci, hlevi vsepovsod po Sloveniji, pa propadli pastirji, koli, žel. ograje takšne in drugačne. Vse to so zame ene velike smeti.
Default avatar

Žlehtna

Nasvet za prihod v neokrnjeno naravo je napisal/a:
Samo na Mount Everest ne:
https://www.rtvslo.si/okolje/onesnazeva ... etu/462713

Drugače pa je v Sloveniji še veliko manj okrnjene narave, samo poiskati jo je treba.
Default avatar

vprašaj ruse

Vprašaj Ruse, oni so mojstri, da še sleherni neokrnjeni del sveta postane ekstremno onesnažen in turističnino vabljiv...
Slika
Slika
Default avatar

viharni jezdec

vprašaj ruse je napisal/a:
Ti pa o Rusiji bolj malo veš, tudi zemljevida ne znaš pogledat, ne? Imaš pa možnost, zdaj tudi tujec lahko dobi brezplačno hektar zemlje sredi ničesar, na vzhodu, v enem predelu Sibirije, do pred kratkim je veljalo samo za Ruse. Vse dokumente lahko urediš kar preko spleta.
Default avatar

Vozi miško

viharni jezdec je napisal/a:
Ki ko pa znaš vse najti, dej a še nisi spoku in šel, veseli te bodo. Nikar se predolgo ne obiraj🙄