Starševski čvek

Ko te po 30 letih prijateljstva pustijo na cedilu

Default avatar
Prijatelji so po 30 letih brez problema zavrgli naše prijateljstvo. 30 let sem se jim v 95% prilagajala, nikoli nič pričakovala v zameno... zdaj ko iz konkretnega razloga prvič nisem mogla ugajat, oni zame niso naredili nič, sem jim povedala, da tako se pa jaz ne grem, da enkrat samkrat bi me pa lahko razumeli. Ne. Jasno 30 let sem vlagala v to prijateljstvo, valda mi ni vseeno. Oni kaj veliko niso vložili, sploh ena prijateljica, seveda je njim lahko zavreč prijateljstvo. Pa samo enkrat ni bilo po njihovo, mislim prvič v 30 letih. Obnašajo se kot 12 letniki, ko nekaj ni po njihovo te ne pogledajo par mesecev potem pa jovo na novo. Da ne govorim o tem, da pri nas ni nobenih resnih pogovorov, nobenih pogovorov sploh. Pogovarjamo se tisto kar se tist trenutek dogaja. Nekih pravih pogovorov pa ni. Prijateljica reče, da ona nima problemov z nikomer. Pa saj imamo vsi s kom občasno nesporazume, ampak ona ne. Kaj je to ? Se ima za popolno ali kaj? Se hočem pogovorit, da se reši zadevo... Ne. Ignor.
Kako s takimi ljudmi? Ali bolje sploh nič?
Priponke

1 (10).jpg
(13.8 KiB)

Default avatar
Vedno me fascinira kako tisti, ki niti sami sebe ne cenite, pričakujete, da vas bodo cenili drugi.

"Prijateljica" ti pa ne zaupa oz. noče opravljati s tabo.
Default avatar
Nisem lutka je napisal/a:
Takšno prijateljstvo, kot si ti bi jaz z veseljem imel. Po napisanem se vidi, da si dober in skrben človek. Jaz tudi ne zaupam. Imaš pa lepe vrline. Samo nihče tega ne išče
Default avatar
Prijateljica ti reče, da z nikomer nima problemov? To ima šele problem. Nesporazumi so nekaj vsakdanjega, vprašanje je kako se jih rešuje. Ona beži pred problemi ne, da jih nima.
Jaz poznam eno tako osebo, ki se takole obnaša kot tvoji prijatelji pa ima diagnosticirano osebnostno motnjo.
Default avatar
Nisem lutka je napisal/a:
Če so zavrgli prijateljstvo s tabo, potem že niso bili pravi, iskreni prijatelji. Potegneš črto in greš naprej.
Default avatar
Problemi ali nesporazumi je napisal/a:
Ali pa si samo misli, da te zadeva popolnoma nič ne briga. In glede na tale post, se ne čudim.
Default avatar
uporabniško ime123 je napisal/a:
Mene? Wtf imam pa jaz s tem? Jaz sem napisala svoje mnenje? Kaj pa tebe žuli?
Default avatar
uporabniško ime123 je napisal/a:
Sicer ne vem kaj pomen, da noče OPRAVLJATI z mano, ampak ok, če je to mišljeno, da noče imet opravka z mano... zakaj me pa pol kontaktira? Pri zadnjem stiku je ona kontaktirala mene.
Če mi ne zaupa in noče imeti opravka z mano zakaj se vsa ta leta sploh sili??
Cenim se pa še kako... saj se drugač ne bi postavla na prvo mesto takrat, ko je to zame pomembno in ne dovolim, da UPRAVLJA z mano.
Aja, mogoče je to celo ona sama, ki opreza za mano. Situacijo pozna.... sama pa anonimno udriha po meni po forumih, meni direkt pa noče povedat, če tako misli. Kar nekdo se ne bi razburjal po forumih, če se ga ne tiče.
Default avatar
uporabniško ime123 je napisal/a:
Če je pa mišljeno opravljanje kot opravljanje drugih je pa, oprosti to še najmanj. Ker nikoli nisem rekla česa kar se ni že vedelo. Saj tudi to, da meni nekdo laže v faco ni ravno lepo. Če pa je to tak problem zakaj se tega ne pove takrat, ko se zgodi? Ker se nikoli resno ne pogovarjamo. Konec koncev gre za skupne zadeve. Kakšno opravljanje neki?!
Default avatar
Tole pa ni bilo prijateljstvo. Bolj je podobno mašilu, so se te spomnili, ko niso imeli drugega - zato je bilo potrebno prilagajanje na tvoji strani. S takim človekom tudi nimajo globljih pogovorov.

Nič nisi na izgubi, se boš morala pa naučiti kaj je prijateljstvo. V pravem prijateljstvu nisi nikoli v podrejenem/nadrejenem položaju. Ker ni potrebe po merjenju.

In še nekaj: ne se slepit, da nič ne zahtevaš v zameno. Zaupnost, zvestoba, čas, pogovor...so vrednosti prijateljstva. In to ni nič.
Default avatar
MsOlivija je napisal/a:
Evo točno to, mašilo, pa ne samo jaz, tudi drugi so mašilo pri njih, ko mene ni. Ko jaz nisem mogla je čakala na druge s katerimi se drugače sploh nismo družili, mogoče ene 2x.
In to kako se spravljajo name, kaj jaz delam (kao opravljam), sebe pa ne vidijo. Predalčkajo prijatelje, kdo je bolj pomemben, čigavo zdravje je pomembnejše, čigav čas je pomembnejši.....
Default avatar
Nisem lutka je napisal/a:
Ne razumem o kakšnem prijateljstvu govoriš, če nimate pogovorov. 30 let si se prilagajala, se pravi imaš sedaj dovolj. Ti si vlagala v prijateljstvo, oni niso kaj veliko vložili. Se pravi, si bila glavno vodilo tega “čudnega prijateljstva”, ki ga jaz v živo raje ne bi videla. Že ko to berem, se mi zdi kot ena velika zmeda.
Default avatar
Problemi ali nesporazumi je napisal/a:
Ce clovek rece, da nima problemiv, to lahko pomeni da jih sproti resuje, ko se pac kaj pojavi.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Jojmenete je napisal/a:
Lej, poznamo se že iz otroštva, z eno. Sem starejša od nje. Ona se je kot otrok "prilepila" name... povsod sem mogla bit zraven.... In zdaj ko smo odrasli je ona očitno kar navajena na to, da bom jaz skoz zraven. Prvič nisem mogla pa je to vzela kot, da nočem. Jaz sem večkrat že rekla, da se moramo pogovorit, pogovarjat, sproti reševat zadeve... Neeee. To je tako nekako kot otroci - "gremo se igrat potem pa domov,bog ne daj kakšnih resnih pogovorov". Pač gremo kamor gremo, smo tam, se pogovarjamo o tistem kar se dogaja in potem domov.
In ja, potem pride do tega, da jaz kao opravljam, ampak, če me ena ignorira vprašam drugo kaj se dogaja. In to je ignoriranje vedno,ko kaj ni po njeno/njihovo.
Default avatar
Marko je napisal/a:
Za mano ni še nič rešila/reševala, se pogovorila... raje gre kar stran, ignorira.
Da povem po njeno (ko se hočem kaj pogovorit z njo) ona reče: "koga briga".
Default avatar
Vsako dobro prijateljstvo temelji na vzajemnosti in prostovoljnosti. Če nekomu ni do prijateljstva mu pač ni, s silo, pogovori in ostalimi zadevami ne boš dosegla nič, če na drugi strani ni interesa. Ker se poznate iz otroštva se najbrž ne poznate zaradi istih pogledov ampak zaradi tega, ker ste pač naključno v nekem okolju skupaj odraščali. Ker ste se skozi leta spremenili, sedaj po 30 letih stvari niso več takšne kot nekoč. Kdo je več vlagal kdo manj, sploh ni pomembno - sama si šla prostovoljno v to prijateljstvo in sama si se prostovoljno odločila koliko boš v to vlagala.
In tukaj se ti obnašaš kot 12-letnica. Če meniš, da družba ni zate (nimate resnih pogovorov itd.) potem si dobi novo družbo.
In če se ravnaš po zgornjih načelih, nekih večjih problemov s prijatelji ne boš imela.
Default avatar
Deluješ izredno težka in zoprna oseba. Poglej vase, zakaj nimaš prijateljev. Ker tole, kar ti opisuješ, niso prijateljstva. Pa ne zaradi nesporazuma. Odnos, ki ga opisuješ, so poznanstva in občasno čvekanje.
Default avatar
jaz imam nekaj dobrih prijateljev in kar precej znancev.

Kot znanca mislim na nekoga, s komer odnosa pravzaprav nimam, ampak so najini stiki in interakcije bolj naključnega značaja. Poklepetava, če se srečava v čakalnici pri zobarju, na avtobusni postaji, ali preko skupnih kolegov na kakšnem pikniku, se pa ne dobivava ali kličeva načrtno.

Prijateljev imam malo, so pa to dolgoletna prijateljstva. Doživeli smo marsikaj, ampak ti odnosi niso težki. Ne vem, kaj eni mislite s tem, da je treba reševat stvari, nam jih ni treba. To me bolj spominja na tiste najstniške in študentske drame, ko smo punce ves čas nekaj zamerile ena drugi in so bili potem fajti, zavezništva, tihe maše,... Pa potem pobotanje in razglasitev večnega prijateljstva in ljubezni, do naslednjega prepira :)
Default avatar
excell je napisal/a:
Tole pa ne bo šlo. Najprej napišeš, da se ona obnaša kot 12letnica nato pa, da nimajo resnih pogovorov. A ona si želi pigovorov, njeni prijatelji pa ne. Kdo je zdaj 12letnik?
Vedno bolj opažam, da imate mnogi zelo površinske odnose in potem mislite, da je to čisto ok. Pa ni tako.
Odrasli naj bi se pogovarjali, 12letniki so bolj družabniki, za zabavo.
Prijatelji se morajo za kaj tudi potruditi, družabniki pa so bolj po naklučju, če gre sicer ne.
Default avatar
Težka si zelo je napisal/a:
Ja to je poznanstvo. Ni pa za vse kriva ena oseba. Odnosi se gradijo obojestransko.