Starševski čvek

Iskanje partnerja po 40

Default avatar
Kje se najdete samski med 40-45? Sem 1 leto po ločitvi, malo čez 40 let. Imam dva otroka, ki me še precej potrebujeta. Ko so pri meni, sem z njimi.
Ko sem frej grem na bližnji hrib, v knjižnico, berem, gledam TV, ustvarjam, pospravim. Ker delam v tehničnem poklicu, poznam nekaj samskih moških, ki pa so dolgotrajno samski in vsak po svoje posebnež. Prijateljice, ki so ostale ob meni po ločitvi, so večinoma poročene. Nimam družbe, ki bi me vabila ven v lokal, ki bi šla na zabavo, skratka na lokacije potencialno novih poznanstev; včasih gre kdo od »zasedenih« z mano na koncert, družinski izlet.
Nekako ne pridem v nove kroge  kar izhaja iz dejstva, da mi sami ni za pohajati okoli in sem na začetku malo zadržana in mi je čudno kar tako nekoga ogovorit – recimo na »moj« hrib hodi en prijeten tip, pa kaj naj ga, kar ogovorim…? Sem normalna povprečna ženska, po izgledu v redu, preskrbljena toliko, da imam dovolj za nas 3, pa še bi mi ostalo za kakšno druženje s kom prijetnim.
Kje ste vi našli partnerja? Portali, skupni prijatelji? Verjetno bi bilo za začetek dobro, da vprašam znance, če je kdo na voljo in išče? Potem pa pogumno na prvi zmenek po 18 letih….
Priponke

guys-flirting_lead.jpg
(51.2 KiB)

Default avatar
Iščemo take brez prtljage.....
Default avatar
Ni šanse, da eno leto po ločitvi iščem drugega. Najprej je treba predelati razpadlo zvezo, poiskati pri sebi napačne vzorce in se čustveno postaviti na noge.
Potem pa, če pride gospod Tapravi je super, če pa ne, pa tudi.
Default avatar
Zakaj si se ločila?

Zakaj ti je težko koga ogovoriti?
Default avatar
počasi na lov je napisal/a:
Šele 1 leto je po ločitvi. Kot si napisala počasi na lov.

Svetujem ti, da imaš odprte oči, ko si kjerkoli, nič posebnega. Če ti je nekdo všeč, mu pa to pokaži: se nasmej, lepo pozdravi, reci še kakšno besedo ... Bo že odreagiral, če res ni lesen in si želi spoznavanja.
Lahko poskusiš na kakšnem portalu, ampak veliko moških je gor poročenih in iščejo ljubico, hkrati pa lažejo, da si samski. Pazi, da ne boš zapravljala čas s kakšnim takšnim. Pa išči resnega, ne lupčka, ker ti lahko zelo zaplete ali celo zagreni življenje - ni vredno.
Default avatar
Ni šanse je napisal/a:
Hja potem pri ene 45ih ?? :) Predolgo. Prebolet moraš v letu dni po razhodu, razpadu zveze; vse kar je več, je čustvena motnja, podaljševanje in slepljenje samega sebe.

Pravijo sicer 1 mesec za eno leto zveze, da predelaš... Ampak vse je v glavi in temu, koliko se zavedaš, da je življenje prehitro minljivo. Da je treba obrnit nov list in živeti, zaživeti in zadihati naprej, na novo. S tem ne mislim, da mora potem ženska postati brezglava lahoživka in tudi "vzeti vse,kar se ji ponuja samo od sebe", ne, ne. Ker tisto pa sploh ni zanimivo. Selekcija. Ker se je treba tudi znat cenit.

Ples je eden izmed mojih hobijev (latino, salsa, bachata), tako da iz tega vidika ne vidim ovire za navezovanja stikov, novih poznanstev. Pa v savno tudi hodim in tam je idealno, da kakšnega "potencialnega" potem povabiš na eno toplo druženje ; si ogledaš lahko v živo, kar je ponavadi skrito očem :) Mene ne skrbi, samo tudi jaz še nisem pripravljena trenutno na neko "intimno vezo". Počasi, nevsiljivo, pa da jaz lahko izberem - saj ponudbe je dovolj, samo oči moraš imeti odprte na pravem mestu ob pravem času in s trezno glavo naredit selekcijo. Da sta vredna greha drug drugega :)
Default avatar
Za tiste po 40 do 50 ne vem...
Starejši, tam po 70 definitivno lovijo po pokopališčih.... ampak dobesedno kot kanje krožijo tam. Mojo teto ki je pred dvemi leti ovdovela konstantno ogovarjajo.
Nazadnje jo je nek 80 letnik vabil na morje, na berglah , ves bled revež v glavo , mogoče grdo od mene ampak komej sem smeh zadrževala. Potem ko sva se vsedli v avto sem dobesedno izbruhnila v smeh, no sej ona pa tudi . In je rekla da je to stalnica- da ji je včasih prav zoprno it sama na pokopališče ker so določeni prav vsiljivi.
od takrat dalje, zjutraj ko peljem psa na sprehod , greva mimo vaškega pokopališča in prav opazila sem da so določeni ( vdovci) res stalno tam ...
Default avatar
ena zanimivost je napisal/a:
No, nasevt za tiste, ki želijo vdove in vdovce - na britaf' je treba it :)

Ja, starejši moški so sploh "kerl fehtarji" - osvajajo ne samo po britofih, tudi po toplicah so tečni; eno mojo sorodnico pri 60ih vedno osvajajo; ala v stilu mam Mercedesa pa veliko bajto..... Mu je rekla nazaj, da naj si nabavi služkinjo, da ona tega ne rabi, on pa več kot očitno da ja. Da pa ima tudi ona hišo in dober avto in tega ne potrebuje :P
Default avatar
haha, mislim, da se strinjamo, da še nisem pripravljena na svež začetek, se pa spogledujem z mislijo, da ne bi bila večno samska. namreč, res pogrešam nekoga, s katerim deliš misli, želje, lepe stvari (!) ne samo bremena. pa potem tudi intimo.
(ločila sem se ravno zato, ker je nastala rutina, samoumevnost, zdelo se mi je, da moški beži v svoj svet, kjer je bilo vedno manj prostora zame, za naju, za pogovore, niti za intimo in tudi ni bil pripravljen reševati zakona. no vsaj za otroka v redu skrbi).

glede navezovanja stikov sem pa od nekdaj bolj zadržana. mogoče imam težavo s tem, da bi izpadlo kot da se ponujam moškim, kar je po eni strani res, ne pa spet dobesedno :-).
po 18 letih sem malo zakrnela.

morala bom malo stopit iz svojih varnih okvirjev, it med druge ljudi, v zadnjem letu se držim predvsem svojega kroga ljudi, kjer je odnos daj/dam.

po prebiranju tega foruma mi je povsem jasno, da veliko moških otroke jemlje kot breme. kar po svoje tudi razumem.
Default avatar
Če si tako zadržana, kako pa je potem prišlo do poroke? Kako, kdo je pristopil?
Default avatar
Še ena razbita družina, ker mati išče metuljčke? No ja, seksa bo v novi zvezi na začetku dovolj, potem pride streznitev. Ne bo družine, ne bo prostora za tvoje otroke, ampak za metuljčke se splača stisniti zobe, ane? Ko bodo še otroci raje pri očetu, kot pri tebi, bomo pa brali drugačno zgodbo. Tukaj smo jih brali že veliko. Otroci hitro pogruntajo pravi razlog, sploh ker oče za njih dobro skrbi.
Default avatar
"ujela " na fitnesu :). Če srečuješ nekoga, ki ti je všeč na sprehodih ga pozdravi in lepo poglej. Po večkratnih srečanjih ga pa le ogovori pa boš takoj čutila kakšen je odziv. Važno je da ne deluješ kot da nekoga iščeš za zvezo... moški to takoj začutimo in nagonsko stopimo korak nazaj. Midva sva se tako tipala pol leta preden sva se zmenila da greva skupaj v hribe.
Ona malo nad 40, jaz malo pod 50....super se imava
Default avatar
mene je lani je napisal/a:
Ti si umsko prizadet in prekriti peder!
Default avatar
Moški žensk s prtljago ne iščejo več. Zakaj bi pa skrbeli za babnico, ki jo še oče svojih otrok ne mara več? Denar se da dosti bolje porabiti, kot financirati eno nezanimivo žensko in še dva otroka, ki še tvoja nista. Mislim, da ti na dolgi rok slabo kaže. Se bo moral najti en hud luzer, ki bo požrl vse to, samo da bo izgledal, da je v vezi.
Default avatar
Itak, da me lahko samo peder pogrunta :)
Default avatar
ne verjamem v nove metuljčke je napisal/a:
Hud luzer ali pa občasnež, a le, če baba dobro zgleda.
Default avatar
mene njeni otroci, čisto nič ne motijo...prav super so. Itak pa se nisem preselil k njej. Čez vikend sva skupaj med tednom se pa slišiva pa je čisto ok.
Finance...ona solidno plačo..jaz tudi..Bivši plačuje solidno preživnino..redno
Oba imava pri teh letih rešen stanovanjski problem...oba brez kreditov in ko sva skupaj uživava. Ko greva pa na daljše potovanje pa bivši prevzame skrb za otroke.
Default avatar
za: "ne verjamem v nove metuljčke"
slabo bereš, pa ni panike, vem da nisem glavni zadetek na tomboli z dvema otrokoma; kljub vsemu si mislim, da bi bilo super imeti nekoga ob sebi; plačo imam fajno, nov avto in svoje stanovanje. pa še staršev nimam več, torej se nikomur ne bo treba ukvarjat s tečno taščo/tastom :-) tako da so tudi prednosti. financ res ne potrebujem od moškega.
vedno je daj/dam!
Default avatar
počasi v lov je napisal/a:
Sej pravim. Če dobro zgledaš se ti javim za občasneža.
Default avatar
počasi v lov je napisal/a:
A so otroci tudi tako navdušeni?