Starševski čvek

Moški imajo od zakona bistveno več koristi, kot ženske

Default avatar
Zakaj?
Zakon jim omogoča "mir", oazo, kjer se pomirijo od stresov dneva in se sprostijo...
Poročeni moški so manj tesnobni in duševno bolj zdravi.
Zakon moškemu bolj koristi, ko gre za zdrav slog življenja, ter mu preprečuje nespametna tveganja, katere si je privoščil v bolj divji samski dobi.

Po drugi strani pa profesor Dolan opozarja, da ženske, ki so v zakonu bolj trpijo, ali pa morajo prenašati stvari, do katerih jim ni.
Te ženske zato lahko pričakujejo krajšo življenjsko dobo, kot tiste, ki niso poročene.

Zakonski status na zdravje poročene ženske nima pozitivnih vplivov.
Celo nasprotno, poročene ženske srednjih let imajo bistveno večje tveganje, za bolezni, od telesnih do duševnih, če njihov zdravstveni status primerjamo z neporočenimi ženskami.

Na kratko:
Če ste moški, bi se morali poročiti.
Če ste ženska se pa raje ne poročite.

Neporočene osebe so manjkrat potožile, da so z življenjem nezadovoljne.

Ko torej spoznate žensko v 40. brez moža in otrok, jo ne pomilujte ... in ji porecite, da bo nekega dne zagotovo srečala pravega in se bo vse spremenilo.

Ah, kje pa. Morda bo ravno nasprotno, spoznala napačnega človeka, ki jo bo onesrečil, s tem pa slabo vplival na njeno psihofizično zdravje, zaradi česat bo prezgodaj zapustila ta svet.

Epilog:
znanstveniki so dokazali, da so neporočene ženske brez otrok srečnejše in živijo dlje.

Vaše cenjeno mnenje?
Priponke

priscilla-du-preez-03BO2O-Licc-unsplash.jpg
(96.63 KiB)

Default avatar
moje cenjeno mnenje je, da sta ti in dolan navadna bedaka

psihično zdravje ti lahko partner uničuje tudi, če nista poročena, medtem ko je poroka v bistvu oblika pogodbenega razmerja, pri katerem moški skoraj vedno potegne takratko

dovolj vas imamo, babnice zmešane, kar same ostanite
Default avatar
Vsaka oseba ne glede na spol naj se poroči samo, če oceni, da bo življenje v dvoje boljše od samskega življenja. Poroka zaradi navade, pričakovanj, zahtev družbe, družine, pritiskov in podobnega, pa res ni priporočljiva.
Za nobenega.
Default avatar
odnosi je napisal/a:

Moje mnenje.
Načeloma ženske bolj potrebujejo gnezdo in varnost, torej zakon.
Moški pa v zakonu dobi predvsem reden seks, ostale zadeve, za katere so ženske sicer prepričane, da so moškim pomembne, pa v resnici ne igrajo velike vloge.
Namreč, večina žensk misli, da bo moški brez njih kar umrl od lakote, v umazanih in razcapanih cunjah in na kupu smeti sredi svojega stanovanja.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar
S tem je tako, če te ne zivcira mož te pa otrok, sef, mama, sestra ali pa dementna stara mama. Nemogoče se je izogniti nerviranju, je pa mogoče ga obvladati do vzdržne mere :))
Default avatar
So delali raziskave nekje, se ne spomnim, kje, in so ugotovili:

1. Samske ženske živijo dlje od poročenih žensk.
2. Poročeni moški živijo dlje od samskih moških.

Seveda ni v vseh primerih tako, ampak v povprečju, tako da se vidi, kdo koga največkrat izmozga in kdo koga največkrat gor drži. To se sklada tudi z dejstvom, da ženske večkrat sprožijo ločitev kot moški, ker enostavno ne zdržijo več, medtem ko moškim v zakonu bolj pogosto nič ne manjka.
Default avatar
so delali raziskave je napisal/a:
tako.
ženske so veliko bolj obremenjene kot moški.
čeprav pravijo, da je moški glava družine, ženska še vedno podpira tri vogale pri hiši, kljub poklicni karieri in vlogi.
Default avatar
S kom naj se potem poroci moski, ce je zenska po zgornjem povedanem v zakonu nesrecna...?
Njemu rit odnasa, on je lahko neke vrste student, prej fakulteta dom, sedaj sluzba dom, pa se denar ima.
Popoldan pa fraj, al prelenari in lezi ali bicikel in kolege.
Doma ima gospdinjski servis...

Glede na zgornje...
Default avatar
odnosi je napisal/a:
Moje mnenje pravi, da zame je res.
Za vse druge - sploh ženske - pa ne vem. Verjetno drži, če se ženska poroči tako, da je njeno dojemanje sreče in počutje slabše, kot je bilo v samskih časih.
Default avatar
No meni se itak zdi zgrešeno, da v partnerstvu (zakonskem ali zunajzakonskem) išče koristi.
Sama sem s partnerjem (že blizu 30 let, brez poroke), ker ga imam rada, mi je fino bit z njim, z njim počet stvari, ki naju oba veselijo, ne glede ali je to dvotedensko potovanje ali pa ogled filma zvečer po TV. Verjamem oziroma vem, da on razmišlja enako. No mogoče bi lahko rekla, da je to, da se imava fino, obojestranska korist najine zveze.
Default avatar
tkole je napisal/a:
Tako ja. V dvoje je lepše, če ni, potem jaz ne vidim razloga za biti skupaj.
Default avatar
Me prav malo briga kaj recejo. Dejstvo zame je, da sem se porocila z osebo ob kateri sem srecna, imam otroke, ker sva si zelela in naju osrecujejo in zblizujejo. Ravno skupaj dozivljamo oazo dobrega pocutja in sproscanja.
Glede hisnih obveznosti, vzgoje in vseh izzivov(dobrih in slabih) pa skupaj resujemo ali uzivamo v njih. Nam ni pomenbno, da delimo strogo na pol, ampak da se trudimo narediti najvec kar zmoremo. Dokler cutiva in vidiva trud eden drugega ni tesko priskociti na pomoc.
Ko pa ljudje gledajo samo korist in ugodje egoisticno, ni srecen ne v zakonu ne izven njega. Zame je ispolnitev vseh cutenj v skupnosti, sama vsega tega ne bi mogla doziveti. Pa naj se gre za uzitek ali delo.
Default avatar
Vse napisano drži. Vendar v obratnem smislu.
Ženske imajo od zakona bistveno več koristi, kot moški.
Dajte še vice o blondinkah preslikat na moške.
Default avatar
odnosi je napisal/a:
Ženske tudi sicer žive dlje od moških.
Glede na trenutno zakonodajo in zakonsko prakso pa se moškemu ne v socialnem, ne v ekonomskem smislu ne splača vezati z žensko. Vlak, ko se je to moškemu splačalo je odpeljal nekje okoli leta 1960.
Default avatar
V zakonu trpijo tisti, ki ne znajo biti sami (ker so obupanci in sprejmejo pač vse, kar se jim ponudi ter nato vztrajajo v tem). In pa tisti, ki so obremenjeni z imidžem ter zasledujejo neke medijsko posredovane družbene "norme", kaj vse morajo imeti/biti. Kdor si torej nakoplje preveč obveznosti, različnih vlog in dela, nima časa ne zase ne za partnerja/-ko, zato postane on praviloma hladen in odtujen, jebivetrski, ona praviloma tečna in zatežena ali pa problem rešujeta s kakšnim ljubimcem/ljubimko kje v hotelu za 30 min na poti domov. Optimizacija pač. Pozabijo pa, da so si tak življenjski slog v prvi vrsti naložili sami.
Default avatar
Statistika, kdo vlozi vec vlog za locitev, to teorijo cisto lepo potrdi :)

Jaz priznam, da mi je bilo samski bolj udobno in lezerno. In se vcasih vprasam kako bi bilo, ce ne bi bila vezana ... kaj vse bi pocela, kje bi bila, kaj bi dozivela.

Ampak imam svojo druzino neizmerno rada in jih ne bi nikdar zapustila zaradi kajpavem, dogodivscin pac. Upam, da jih bova s partnerjem nadaljevala, ko otrok odraste. Ce ne bova, bo pa malo dolgocasno, priznam.
Default avatar
Šnelca_ je napisal/a:
Jah s "tipčkom", a ne ? :P. Saj to tudi že kar prakticirajo tudi pri nas. Potem pa otroke posvajajo, ali pa nadomestne mame, pa to. Vse iz "Merike" pride tudi k nam - z ene 15 letno zamudo :)
Default avatar
Percepcija koristi v zakonu je še iz starih časov, ko je bila za moškega poroka stvar "uspešnosti", saj se je lahko poročil samo tisti, ki si je to lahko privoščil. Podobno še danes vidimo v tretjem svetu, ko možakarji leta in desetletja šparajo, da si potem kupijo ženo in tako pridobijo ugled.
Podobno je veljalo za ženske, neporočene so bile "neuspešne", ker jih "nihče ni hotel".