Forum.Over.Net

Starševski čvek

Tisti ki je pameten je že naročil električni avto

Default avatar

Dobra kupčija

Danes sem sem po avtosalonih od Volkswagna in Škode zanimal za električni avto.

So mi prodajalci povedali da so za to leto že vse prodali in to večinoma že novembra in decembra :(

Se pa zadeva kar splača. Cca. 3,5 leta je 250 € mesečni strošek avtomobila. To vključuje lizing, elektriko in servise... Z 250€ na mesec jaz ne pridem čez z bencinom pa imam še vedno star avto.
Default avatar

Lih za skup

Dobra kupčija je napisal/a:
No fino, ker z električnim tudi ne prideš do morja in nazaj :)
Default avatar

Dobra kupčija

S temi katere sem jaz gledal prideš tja in nazaj pa še malo ti ostane.

Se mi pa za ta denar res ni problem enkrat vmes po prevoženih 250 kilometrih ustavit za pol ure da se nafila. Proti klasičnim avtom so tudi še pa še nafilani z dodatno opremo, ki pri klasičnih mastno stane.

No pa saj folk ni neumen. Zadeve so razprodane.
Default avatar

arianna

Itak. Polnjenje na tahitrih polnilnicah je pa po tanovem koliko? 75 Eur?
Default avatar

Monklje

Monklja zabita, če se so avti razprodani potem že mora bit nekaj na njih.

75 € dam pa jest ponavad za tank bencina. Enkrat al pa dvakrat na let ni problema. Pa dvomim da je res 75€.
Default avatar

arianna

Ja, sam monklje vedo, zakaj so jih do januarja prodali malo več. Ti se pa sam pozanimaj.
Default avatar

Grem še jaz naročit

Če je res 250 € na mesec za par let, ga grem pa še jaz naročit. Ker dejansko delam vsak mesec izgubo (pprabim vec bencina) in to s starim avtom.
Default avatar

hja no

no no...na neki mreži polnilnic ki je prisotna v sloveniji so res toliko nabili cene (cenik še ne velja, bo pa veljal od pomladi če se ne motim), da so preračunali pri portalu Avtomanija, da bi jih po novem ceniku 20minutno polnjenje testnega audija (tega so pač polnili na teh polnilnicah) prišlo 31 eur.....v 20 minutah se pa voz napolni toliko da prevozi 200 km....
Default avatar

Folk je zgruntal

Malo si poglejte forume s tematikami električnih avtomobilov. Majo tam fantje vse naštudirano. In ja, čaka se na te avtomobile po 3/4 leta ker so bistveno ugodnejši in imajo veliko opreme.

Cene so pa padle, ker imajo posamezni proizvajalci sedaj zakonsko določene kvote na ravni Eu. In morajo prodat toliko in toliko elektro avtomobilov, tudi če gredo pod ceno. Sicer jim grozi da jim oblasti zaprejo vse štacune.
Default avatar

hja no

pa razprodali so verjetno e-golfe ki so bili v akciji za 20 jurjev...
Default avatar

Narocili 2

hja no je napisal/a:
Pri nas smo iz te akcije narocili 2.
Default avatar

JNA

me pa zanima kako se bodo ljudje po nekaj letih znebili teh vozil.....recimo 6,7 let star avto želiš prodat....a ker bo baterija iztrošena, bo kupcu jasno, da ga čaka v kratkem investicija 7000, 8000 eur v novo baterijo....tko da ta golf verjetno ne bo glih držal cene. Kupiš za 20 jurjev, prodat moraš za ....3....
Default avatar

Narocili 2

JNA je napisal/a:
Pri nas smo izračunali da se nam e golfa samo na račun goriva poplačata v 5 letih. Kot končno ceno prodaje avtomobila smo vzeli 0€. Kar bo več kot nič bo pa samo plus. Sicer je garancija na 70% kapacitete baterije, kar se je tekom 10 let od prve prodaje električarjev pokazalo tudi v praksi.

Lp
Default avatar

Narocili 2

Pa še tole je treba vedet. Električarji bodo navzdol porinili tudi cene klasičnih rabljenih avtomobilov.

Kot je že bilo ugotovljeno. Zaradi stroška goriva, servisev, itd. Bolj se splača kupit novega električarja kot rabljenega klasičnega. Z vsakim narejenim kilometrom s klasičnim avtomobilom se namreč naredi zgubo. Simpl.
Default avatar

viharni jezdec

Narocili 2 je napisal/a:
Čakaj malo, ne bo tako svetlo vse. Uno zgoraj pravi, da plača za polnjenje 31 eur 20 min in s tem prevozi 200 km? Je pa tako ja, da starih avtov sploh ne boste mogli prodat, ker bodo baterije fuč.

Sicer, ne vem včeraj se nekaj bežno zasledil, kako si to vlade predstavljajo, da bo 2 tonske avtomobile poganjal mlinček za kofe. Se prvi je potrebna konkretna energija. Na dolgi rok bo le del teh električnih, več ne bo zneslo. Če sploh bo, če ne bo čez deset let ukinjena proizvodnja.
Default avatar

daj noooooo

Dobra kupčija je napisal/a:
A ti to resno? Očitno še nisi delal vožnje nad nekaj kilometrov po okolici, da kvasiš take neumnosti.

BTW - dobronamerno ti svetujem, da besed prodajalcev ne jemlješ resno. Oni pač prodajajo. Na električne avte (s katerimi želijo proizvajalci narediti boom), imajo dodatno stimulacijo v obliki keša k plači :-)

Za električne avtomobile se odloča malo kupcev, po večini taki, ki kupujejo nek mini avtek, 2. ali 3. v družini, torej do štacune in nazaj. Kar je čisto okej, vendar primerjave z avtomobili na gorivo ne moreš delati realnih primerjav, ker električni takoj "počepnejo" :-)
Default avatar

viharni jezdec

Je pa prav, čimvečja masa bedakov, da se bo čimprej ugotovilo, da električni avtomobili res ne morejo bit prihodnost. Od kje vrag bo pa elektrika, pa proizvodna in uničenje vseh teh akumulatorjev, ne ga srat.
Default avatar

Prašaj ljudi s prakso

Dobra kupčija je napisal/a:
Odvisno kam hodiš na morje in kaj uporabljaš med vožnjo. Na klimo recimo pozabi, boš moral uporabljati Yugo klimo (šipe spuščene).

Polnjenje cele baterije pa nikakor ni pol ure, s tem da se najdejo neprilike kjer se ti uniči kartica za polnjenje, ti avto meče iz omrežja vsakih par minut, baterije se sčasoma slabšajo, itd.
Default avatar

viharni jezdec

daj noooooo je napisal/a:
Tist mali za po mestu se bi zagotovo splačal, samo je absolutno predrag.
Default avatar

JNA

Narocili 2 je napisal/a:
koliko km letno pa naj bi prevozili, da bi se izplačala v 5 letih? Recimo za enega dizelaša je strošek goriva za 30.000 km dobra 2 jurja.