Starševski čvek

Kaj je bolj smortno- slabša hiša v Lj ali lepša malo izven

Default avatar
Stanovanje v Lj prodajamo, začasno vmes med selitvami pa gremo živeti k tašči v prazno mansardo in sedaj kupujemo hišo. Gledamo LJ in okolico. V LJ dobimo za podobno ceno hišo dvojček, sicer dokaj veliko (150m), lepa ulica, a majhna parcela, v vasi izven LJ, v okolici Grosuplja, pa za tak denar dobimo samostojno skoraj novo hišo in lepo veliko parcelo. Kaj bi vi izbrali? LJ ima določene prednosti, minus je nična intima in majhna parcela ter dvojček, ki ni samostojen objekt. Je pa to Ljubljana in nepremičnina bo dobivala na vrednosti. Prenove v dvojčku skoraj ni treba , hiša je solidna in prenovljena v kratkem, pohištvo staro le nekaj let, nova toplotna, nova okna, fasada. Slabost hiše na vasi v okolici Grosuplja je da ni trgovine ( vse je 4 km stran od mesta), otroke moraš voziti 4 km v Grosuplje. Je pa lepa okolica, urejena vas. Vse je 4 km stran- pošta, zdravstveni dom. Je pa zelo lepa hiša, razkošna, parcela 2000 m, okusno opremljena, vzdrževana, v celoti je parcela ograjena, rahlo dvignjena, tako da je lep razgled. Sosedje imajo urejene hiše, ni kmetij v bližini, kar je plus. V precepu sem. Otroci so v osnovni šoli in jih bo treba dosti voziti. Kako bi vi razmišljali.?
Default avatar
če imata službo v ljubljani, potem bi gledala za hišo v ljublani.
Default avatar
Ljubljana.
Default avatar
Vse je 4 km stran..je zame dovolj, da nimam nobene dileme. Hiša v Lj.
Default avatar
Bom ti odgovoril za Maribor. Kupil sem hišo v nekoč elitni soseski Maribora. Slabo vzdrževano. Za isti denar bi dobil v okolici Mb, npr. Slivnica, Rače , novogradnjo. Prvi plus je bil da je slepa ulica. Sem raje obnovil hišo v nulo in vem kaj sem vgradil in kaj imam. Šola za vogalom, ZD, policija, trgovine, vse peš oz. s kolesom čisto blizu. Avtobusna povezava do SŠ, ko bosta otroka šla tja, čisto blizu. Ne menjam nikoli. Kupi lokacijo. Meni ni žal.
Default avatar
Ah, saj niste normalni. Kaj pa je to 4 km? Ali jaz narobe vidim in pise 40 km? Nimate kaj za razmišljat, vzamite hišo v Grosupljem. Ne bi živela v mestu, pa če mi hišo podarijo.
Default avatar
Mamamama78 je napisal/a:
Res? Če si vse življenje v vukojebini ti rada verjamem.
Default avatar
4 km je napisal/a:
Enako.

Pa dnevne migracije iz Grosupelj v Ljubljano..... hvala lepa.
Default avatar
Težko vprašanje. Meni je skoraj bolj kot hiša pomembna mikro lokacija. Je ta ulica v LJ urejena, so sosednje hiše lepe, zrihtane? Ulica široka, urejena? Će so urejeni, potem vzemi LJ, 150 m je dovolj veliko za družino, zagradiš vrt z ograjo, lahko narediš dodatno zvočno izolaciko na skupno steno. Če je zanikrna ulica, potem ne bi vzela. Ker da imaš zanikrne sosede, ti vse skazi. Imaš v LJ tudi take lokacije, da ne bi nikoli živela tam , same podrtije, zanikrne hiše.
Default avatar
Hišo, s katero bo čimmanj stroškov takoj po vselitvi; torej tako, ki ima preverjeno el. napeljavo, brezhibne vodovodne in ogrevalne cevi, sistem ogrevanja, da je bila pred kratkim delno ali v celoti prenovljena, da okna vrata dobro tesnijo, da je podstreha dobro izolirana, če ni ravno novogranja ali stara nekje do 5 let.

Sicer pa po izkušnjah: z enega konca LJ do drugega v prometni konici pridem kasneje, kot naprimer z vlakom iz mesta v bližjem primestju Ljubljane do njenega centra- pišem iz izkušnje :)

Saj bo kmalu tudi prepoved vožnje v prometnih jutranjih konicah z osebnimi avtomobili v LJ, ker ponekod je res kaos.
Default avatar
ni dileme je napisal/a:
Jah, bo treba "ritko" kdaj na vlak počit za v službico a v LJ, pa ne bo jamranja... Prosim lepo!
Default avatar
ni dileme je napisal/a:
Grosuplje ima dobro povezavo z LJ, ni neke gužve, v 10 minutah si do Rudnika, Viča. Grem vsako jutro ob 7.30 v službo. Potem smo pa vsi na istem, Ljubljančani ali pa tisiti izven, vsi stojimo v kolonah v LJ.
Default avatar
čimmanj pred vselitvijo in po njej je napisal/a:
Kaj pa iz mesta v predmestju, do drugega konca Ljubljane, ne v center na štacjon?
Default avatar
primerjaj primerljivo je napisal/a:
vlaki ne vozijo samo na štacjon, bajdevej -ustavljajo v vseh smereh po Ljubljani že tudi prej na postajah - vidiš, ko se ne voziš z vlakom, pa ne veš :))). Noben problem... saj ti ni za zamerit.
Default avatar
Fhcsgj je napisal/a:
Se bodo čedalje bolj gradile garaže P+R z busno povezavo v prestolnico in prav je tako- ravno v Grosuplju v bližnji prihodnosti jo boste dobili :)

https://www.grosuplje.si/objava/169572
Default avatar
Ljubljana.... Edin če ste familija ki zelo radi kosite, boste posadili drevesa, obrezovali in vrtnarili, vgradili bazen, drugače vam je velika parcela brez veze. Ja pa za vsak drek bo treba v avto...
Default avatar
kaj pa samostojna hiša v Grosuplju ali pa dvojček v LJubljani? To je bolj za primerjat. 4 km izven jaz ne bi šla, če imaš denar in lahko izbiraš.
Default avatar
Iz Logatca, Grosuplja, Domžal vsi so v LJ v 10 minutah ha ha ha

Ob treh zjutraj mrbit..........
Default avatar
Aghc je napisal/a:
Jaz sem 12 km iz centra Lj v hiši, mirna spalna lokacija, nobenega hrupa, narava in sprehajalne poti ob vodi 300 m od hiše, vsa infrastruktura na mikrolokaciji tudi na dosegu s kolesom ali peš sicer- in ga ni denarja , da grem v LJ nazaj živet - sem pa živela v Trnovem, v lepem mirnem predelu hiši cca 25 let. Služba v LJ - se vozim z vlakom ali busom, obe postaji 5 in 10 minut hoje od hiše... Tistih 500 korakov je pa zdravo zjutraj naredit, pa še par sto po LJ do službe. In se mi ni treba obremenjevat, kako se bom cjazila v gneči najprej z enega konca LJ, potem pa še po ljubljanskih delih obvoznice - ostali del AC iz LJ pa ni problem do mojega doma.