Forum.Over.Net

Starševski čvek

Po porodu sem DEBELA

Default avatar

Obupana na 3

Pol leta po tretjem porodu imam na 173cm 83kg :((( startala z 68.
Iz porodnisnice prisla lazja za 4kg in tako je se danes. Vse ostalo visi na meni.

Otroka dojim, mocno se trudim za mleko ves cas in sem na meji, ravno da ga je dosti, vcasih celo moram dodati adaptiranega. Lacna sem za tri. Apetit konjski.
Sem poskusala zmanjsati vnos... zapisovala vse kar pojem in omejila, da je bil skupni vnos 1800 kcal na dan. Rezultat? Prazni joski, mleka nobenega, drasticno manj.

Obupno se pocutim. Vsi pravijo pocakaj pomlad, bos sla na sprehode in bo slo dol.
Ne bo slo, ne da se mi niti sprehajat. Imam se dva majhna otroka in sem tako utrujena, da ko dojencek zaspi, kaj postorim ali preprosto vegetiram poleg in pocivam :(

Kako naj shujsam? Nocem prikrajsati otroka za mleko, ostaladva nosita domov viroze, dojencek jo vedno najbolje odnese. Nimam srca ga odstaviti zaradi mojih kg. Ampak taksna pa tudi ne morem biti :(
Default avatar

a res

Zdaj si najprej mati. Čas zate bo, ko otroci vsaj malo zrastejo. Želela si jih, bodi zdaj odgovorna za svoje odločitve in delaj tako, da bo najbolje zanje. Če hujšaš, gredo strupi, sproščeni iz maščobnih zalog, tudi v mleko. Jej, počivaj, spomladi pa hitra hoja z vozičkom, pa nebo časa za hrano in o šlo dol. Pa sprosti se in uživaj, da ne preseneš zagrenjenosti v družino.
Default avatar

Te razumem

Vem kako je. Občutek je grozen, če nikdar v življenju nisi bil debel, potem pa po porodu kg nikakor nočejo dol. Prvič sem bila debela. In ja, takoj ko malo manj poješ, ni mleka in potem imaš slabo vest. Toliko žensk si želi dojiti, pa ne morejo, jaz lahko in zdaj naj bi to zavrgla zato, ker mi moj videz ni najbolj všeč?

Jaz sem naredila tako: Najprej sem nehala kar naprej stopati na trhtnico v upanju, da zagledam čudež. Posvetila sme se otroku in skrbela, da je imel dovolj mleka. Samo enkrat je čas, da poskrbiš za to. Nekaj mesecev, pa je konec. Za delanje na postavi imam potem časa do konca življenja. Zato sem kilograme dala na stran in najprej bila mati. Debela, a kaj potem. Belo moko in izdelke iz moke sem zamenjala s polnozrnatimi in se izogibala sladkarijam. Pa kljub izčrpanosti šla na sprehod. Tudi če kg niso šli dol, sem se držala misli, da je to dobra podlaga za naprej. Shujšala sem, ko sem prenehala z dojenjem. Je šlo kar samo dol (no, malce sem le popazila, a ne pretirano), ginekologinja pravi, da so hormoni naredili svoje. In je šlo. Ni mi žal, da sem dala času čas. Danes lahko obkljukam oboje, tako dojenje, kot izgubo kg. Umiri se, sprosti, pozabi na kg in se spet spomni nanje ko boš nehala dojiti. Takrat boš tudi lahko naredila kaj več kot narediš sedaj.