Forum.Over.Net

Starševski čvek

Spet obvezno služenje vojaškega roka? :(

Default avatar

Bvqv

Fantje posljte v vojasnco, zenskam pa izklopte telefone, ukinte instagram in jih posljte za gospodinje ucitta cas, da ne bodo slucajno mislili da drzava vzgaja dece sam zato, da bo kdo instagram princeske prezivljal.
Default avatar

šalca 2222

skodelica1111 je napisal/a:
Torej si zrela zato,da vzameš na stanovanje, hrano in zabavo enega Eritrejca ali Afganistanca, ker oba bežita iz svojih država zaradi prisilnega služenja vojaškega roka. Čakamo!
Kam bo tvoj bežal ne vem, ampak kmalu bo po vsej Evropi spet služenje. Samo ene 3 leta počakajte. To ali pa Eritrejci, Pakiji in ostali? Kakor hočete.
Default avatar

tkolele je

Predlog ni nujno slab. Poleg vojske, bi se razvilo in razširilo še spremljajoče gospodarstvo, nove zaposlitve... Eni vidijo samo izgube, na drugi strani pa pozabljajo na pozitivne gospodarske in socialne učinke. Nerodno pri vsej zadevi je le to, da so predlog dali ljudje iz vrst sds. Podpiram predlog, sds pa ne!
Default avatar

vinko_č

Sicer pa, če smo imeli referendume o vsemu in svačemu, pa imejmo referendum še o tem.
Default avatar

fdiprqa

tkolele je je napisal/a:
??? Nove zaposlitve, ker bi bilo vsako leto na tisoče fantov odsotnih s trga dela in ne bi v proračun ničesar prispevali? Mal ti logika peša. Mogoče bi našli manjkajoči kader, najverjetneje ne , v najboljšem primeru je število zaposlitev enako. Po kakšni logiki več?
Default avatar

Hahaha hohoho

tkolele je je napisal/a:
Kakšne gospodarske učinke ima naborništvo? A misliš, da bodo rakete, helikopterje, letala, ladje, podmornice izdelovali in prodajali naborniki :) naborniška vojska ni drugega, kot financirana iz proračunu davkoplačevalcev.
Default avatar

že sedaj ne

fdiprqa je napisal/a:
Na tisoče fantov se valja po študentskem servisu, veliko manj po fakultetah. Najprej je treba uvest plačljiv študij, potem pa še 6 mesečno obvezno služenje. Pa se bo zmanjšala vrsta na zavodih za zaposlovanje - vpisovali se bodo na fakse sposobni ali bogati- verjetno oboje, ostali pa kot vedno v zgodovini- kanon futr.
Default avatar

Gospodarstvo

tkolele je je napisal/a:
Razširilo bi se gospodarstvo ki pa ni več naše ampak v rokah tujcev. Tako bi imela država stroške dobički in davki pa bi s pomočjo metod davčne optimizacije odšli iz države.
Default avatar

tkolele je

fdiprqa je napisal/a:
O katerih fantih govoriš - o tistih, ki jim mamice še pri osemnajstih letih brišejo nosek in hodijo na govorilne ure v srednjo šolo? Na služenje vojaškega roka gredo fantje (in punce) stari 18 - 19 let. Zdaj mi pa povej koliko takih ima službo.
Default avatar

upritesemaybe

Naj bo nekaj jasno vsem v komentarjih: obvezno služenje bi bilo zgolj za moške stare med 17 in 27 let. Ženske zgolj prostovolno - za plačilo, moški zastonj.

Pri tem pa vas vse sprašujem, tako "leve" kot "desne", tiste, ki ste "za" in "proti" vojaščini:
kje je zdaj vaša enakopravnost spolov? Kje ste tisti, ki trdite da podpirate enakost in enakopravnost spolov? Kje ste ženske, ki trdite da se vam negre za več pravic ampak zgolj za "enakopravnost"?
Kje je vaš zagovor prepovedi diskriminacije kot je to določeno tudi v ustavi?
Če se uvede obvezna vojaščina...imate tisti, ki ste "proti vojaščini" JAJCA tožit državo zaradi kršitve ustave? Ali se boste samo sklonili in dovolili da vas čimlažje pofukajo v rit?
Default avatar

viharni jezdec

tkolele je je napisal/a:
Amapk, zagovorniki ste tista razvajena smrdljiva pezdeta, mladi ne, ti se morajo trudit, če bodo hoteli kaj ustvarit, vam golazen smrdljiva ničvredna se ni bilo treba za nič, imate polno rit za nič ustavrjenega in bi druge nekam rinili.
Default avatar

loll

Jaša predlagal je napisal/a:
Se je staremu odpeljalo? Vsakih 20 let bi se obrnil kontra proti sebi za 180 stopinj. Starega naj vržejo na trato, pa bo pokosil s telesom, ker se vrti hitreje kot rezilo od kosilnice, hahaha.
Default avatar

Grda resnica

90 posto tipov pri nas itak ni sposobno za obvezno vojsko :))
Default avatar

viharni jezdec

Grda resnica je napisal/a:
Sin te je vrit nasuval, pa take ven mečeš. Da te ni sram. Ni pa čudno, saj nisi drugače imenovala otrok kot mulo, vedno brez izjeme si pisala to, sploh nisi zmožna besede sin.
Default avatar

just reality

Grda resnica je napisal/a:
A zato, ker so obrezani?
Default avatar

Banda di Lupi

Replika je napisal/a:
Ati, ati, kak sn jst nastal ?

Na tanku.
No. 1 Douché
Default avatar

Grda resnica

viharni jezdec je napisal/a:
O fak viharni vzem tablete, nisem jaz tvoja bivša žena in moj sin ni tvoj sin, al si se dobro vživel - čisto projiciranje, vaše družinske zdrahe resuj z osebami ki so v njih vpletene.
Jaz z vami nimam nic
Default avatar

mene pa zanima

Kako izgleda civilno služenje?
Default avatar

viharni jezdec

Grda resnica je napisal/a:
Nisi ti nič, ti si sramota za človeški rod, ne le za ženske. Niti lastnih otrok se nisi sposobna zavedat, kaj šele spoštovat.
Default avatar

v enem stavku pik pik

Grda resnica je napisal/a:
😁😁😁😁