Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zakaj je tako malo zanimanja za programiranje med zenskami?

Default avatar

dokazano obstaja

Mislim res, kot da znanstvenik delal raziskavo o gnilem grozdju, šel na neko trgatev, naredil analizo pobranega grozdja in objavil rezultate, da je 20 % grozdja bilo gnilega in nadaljne raziskave, zakaj je bilo toliko gnilega.

Potem bi se pa našel en pametnjakovič, da je njegova raziskava zanič, ker se ni ukvarjala z negnilim grozdjem, ker negnilega grozdja je bilo pa 80 %.
Default avatar

excell

dokazano obstaja je napisal/a:
Lahko podaš na kakšen način si izračunala teh 20%?
Default avatar

dokazano obstaja

excell je napisal/a:

V raziskavi imaš vse to podano.
Default avatar

excell

dokazano obstaja je napisal/a:
Moje iskanje ne najde nobene cifre ki je 61 ali 59 na podlagi katerih si izračunala 20% ...

Prosim še enkrat si poglej raziskavo.
Default avatar

dokazano obstaja

excell je napisal/a:
Potem moraš bolje poiskat. In ni 59, ampak 58.
Default avatar

excell

dokazano obstaja je napisal/a:
Sem prebral celoten članek pogledal rezultate in preveril grafe. Prosim še 1x preglej, če pa se motim pa povej kje točno je rezultat.

Hvala.
Default avatar

dokazano obstaja

excell je napisal/a:
Če ne najdeš v predogledu študije teh cifer, napiši ime študije ime v google, zraven moje cifre, pa boš našel. To res ni moj problem, da v predogledu ni vsega in da nisi plačal za dostop do celotne študije.
Default avatar

dokazano obstaja

Saj veš, da v predogledu ni vsega, ne?
Default avatar

excell

dokazano obstaja je napisal/a:
Link: https://peerj.com/articles/cs-111/

Citiram rezultate:

For insiders, we observe little evidence of bias when we compare women with gender-neutral profiles and women with gendered profiles, since both have similar acceptance rates. This can be explained by the fact that insiders likely know each other to some degree, since they are all authorized to make changes to the project, and thus may be aware of each others’ gender.

1For outsiders, we see evidence for gender bias: women’s acceptance rates drop by 12.0% when their gender is identifiable, compared to when it is not (χ2(df = 1, n = 16, 258) = 158, p < .001). There is a smaller 3.8% drop for men (χ2(df = 1, n = 608,764) = 39, p < .001). Women have a higher acceptance rate of pull requests overall (as we reported earlier), but when they are outsiders and their gender is identifiable, they have a lower acceptance rate than men.


Zakaj si insajderje izpustila in zakaj si iz 12% dobila 20% veš le ti.
Default avatar

vedozeljna sem

Desiderius_da_Pietri je napisal/a:
Hvala za odziv in povabilo k sodelovanju. Priznam, da si v tem trenutku še ne upam spustiti v kaj takšnega. Prvič, ker se mi zdi, da ti res ne morem ponuditi tega, kar bi ti verjetno potreboval. Sem prebrala nekaj tvojih preteklih povabil k sodelovanju in se še ne čutim kompetentno. Drugič, če grem v to zdaj, bom res zagrizla in ob redni službi ter otrocih ne bo nič prostega časa. Tretjič, sodelovanje s tabo bi pomenilo admunistrativno kolobocijo glede plačila in davkov. Ta del me precej odvrača. Se pa zelo zahvaljujem za odprtje teme in debate, ki presenetljivo poteka kar na kulturnem nivoju. Sem se ponovno navdušila in se bom vrgla v MySql, da vidim to čudo in v Javo. Ali mi svetuješ še kaj drugega? Vem, kje te najdem in morda se ti enkrat javim privat, ko bom že kaj več znala.. Zanima me pa, kako je prišlo do tega, da si nekaj let nazaj zabredel v finančno krizo? Ker če si tak maher, si verjetno delo in projekte lahko najdeš kjerkoli? Ali so bile po sredi kriptovalute? In še sem radovedna naprej. Za nekoga, ki veliko programiraš imaš presneto veliko časa za objavljanje postov na čveku. Predvidevam, da si v tujini sam ali se motim? Pa še ta tvoj blog.. kot bi imel časa na pretek? Pa se opravičujem, če te bom užalila. Blog oblikovno in sicer ni nek računalniški presežek. Neke prazne povezave.. Ali ti je kdo ukradel sliko in pod tvojim imenom piše blog? Sori za radovednost, vprašam pa lahko, kajne? Verjetno tudi ni skrivnost, kateri so programski jeziki, ki jih najbolj obvladaš in kateri so jeziki, s katerimi največ delaš in kaj največ delaš v poslu - če ni skrivnost?
Za računalničarja imaš presneto dober slog pisanja in bi te uvrstila med FDV jevce. Ali je tvoja podoba le maskota računalniške blagovne znamske, kot je npr Marie Kondo maskota blagovne znamke čistilnega servisa. Ker na koncu vemo, da ta čistilni servis živi od prodaje knjig.. Zanimivo res, navadno se ne ukvarjam s privat in službenim življenjem neznancev na forumu in kljub temu, da forum berem občasno več kot 16 semvečinoma neregistrirana..
Default avatar

vedozeljna sem

Aja, za ostale, ki se vam zdi, da sem off topic pa predlagam, da iz mojega nakladanja izluščite, zakaj nisem profesionalna računalničarka :)
Default avatar

dokazano obstaja

To je samo povzetek in ne popolni rezultati. S temi 20 % razlike odgovarjam samo tistemu, ki poudarja moških 13 % razlike - v enakih okoliščinah (razlika med vključenimi outsiderji ob nerazkritem spolom in brez outsiderjev ob razkritem spolu) so rezultati na škodo žensk 20 % proti 13 % proti moškim.

Samo med insiderji je pa razlika ob razkritem spolu na škodo žensk 12 %, na škodo moških pa 4 %. Torej spet bolj na škodo žensk, ko se razkrije spol.

Kakorkoli obračaš, v vseh situacijah te raziskave se je izkazalo, da so ženske na slabšem kot moški, ko se drugim razkrije spol. Tako absolutno kot relativno. Razlika je samo v tem, koliko v kateri sitauciji.
Default avatar

dokazano obstaja

excell je napisal/a:
Tudi to je samo povzetek in ne popolni rezultati. S temi 20 % razlike odgovarjam samo tistemu, ki poudarja moških 13 % razlike - v enakih okoliščinah (razlika med vključenimi outsiderji ob nerazkritem spolom in brez outsiderjev ob razkritem spolu) so rezultati na škodo žensk 20 % proti 13 % proti moškim.

Samo med insiderji je pa razlika ob razkritem spolu na škodo žensk 12 %, na škodo moških pa 4 %. Torej spet bolj na škodo žensk, ko se razkrije spol.

Kakorkoli obračaš, v vseh situacijah v tej raziskavi se je izkazalo, da so ženske na slabšem kot moški, ko se drugim razkrije spol. Tako absolutno kot relativno. Razlika med različnimi situacijami je samo v količini.
Default avatar

dokazano obstaja

In samo za info: tudi teh citiranih 12 % in 4 % (oz. 3,8 %) temelji na "mojih" 61 % in 58 %. Brez razkritja spola so deleži sprejetja v tej skupini bili 65 % za moške in 70 % za ženske.
Default avatar

Desiderius_da_Pietri

vedozeljna sem je napisal/a:
O, hvala za pohvale in tudi za opomnik, da bi bil čas, da nekaj ukrenem glede spletišča, ki se ga nisem dotaknil ze kaki dve leti in je v precej ubogem stanju. Tvoj odgovor je na mestu in tvoja odločitev, da se podaš v nov izziv je vse hvale vredna. Se povsem strinjam, da smo vsi skupaj uspeli s svojimi prispevki uspeli spraviti skupaj zanimivo temo. Še en dokaz, da ste dobri team-playerji.

Zgoščeno bom potešil tvojo radovednost: mojemu finančnemu fiasku je botrovala neizkušenost. Po poroki sem se vrnil iz Bavarske v Slovenijo in prihranke vlozil v zagon firme, a narobe ravnal, ker sem zelel nadaljevati po vzorcih, ki sem jih privzel tu. Poslovna kultura in navade so doma tako zelo drugačne, da še preden sem dojel, sem bil ze v globokih škripcih. Pred odhodom nazaj mi je sicer uspelo trende obrniti navzgor, a zal tokovi niso zadoščali, ker je bilo preveč zamujenega. No, po prihodu v Hamburg je bilo zame kljub novem okolju veliko lazje.

Kdor more prosto razpolagati s časom, ima v rokah zaklad. Spadam med srečneze, ki jim je to omogočeno. Dokler je narejeno vse v predvidenih rokih, me nihče ne terja za „specifikacijo porabe časa“. Skrbim zato, da sta efektivnost in efikasnost na malenkost, a ne preveč nadpovprečnem nivoju in to se obrestuje.

Glede tehnologij je najbolje, da najdeš svojo nišo. Jaz izhajam še iz stare garde in tako povečini prisegam na Delphi Pascal, .Net C#, sem ter tja tudi C++ ali Java, ter PHP pridejo pod roke, seveda se ne gre ogniti VBA-ju, kakor tudi obema SQL narečjema, torej Oracleovo in Microsoftovo. Razvijam večinoma t.i. namizne aplikacije, WebAPI vmesnike, sem ter tja kako mini spletno aplikacijo. Nič pretirano pretresljivega. 60% mojega dela odpade na avtomatizacijo proizvodnih procesov, preostalih 40% pa na upravljanje dokumentov in podatkov.

Toliko na to temo. Če je kaj ostalo odprtega, ti kar vprašaj ali opomni in dobila boš odgovor.
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! « (Kdo sem?)
Default avatar

vedozeljna sem

Desiderius_da_Pietri je napisal/a:
Hvala za odgovor. Po mojem mnenju imaš res veliko talentov, med drugim tudi za pisanje. Hvala za nasvete, ta tema me je res ponovno zdramila, da začnem migati in se vseživljenjsko izobraževati:)
Default avatar

ej desič no

vedozeljna sem je napisal/a:
Ej, Desič, a si spet v elementu? Samohvala pa to... Joj, daj si že enkrat dobi strokovno pomoč. Si sploh kdaj probal? A je tudi za to že prepozno?
Default avatar

Vprašanje1

Desiderius_da_Pietri je napisal/a:
Sem zaposlen kot programer (spletne strani) in se ne bi branil kakšnega dodatnega zaslužka v prostem času. Če imaš mogoče preveč dela ali vidiš kakšno možnost za občasno sodelovanje, se lahko slišiva (znam predvsem php, mysql, kakšne frameworke - laravel, js, angular, nekaj malega tudi javo).
Default avatar

Desiderius_da_Pietri

Vprašanje1 je napisal/a:
Hvala za dober in zelo direkten post. Zelo dobro strnjeno. Z veseljem ti oddam izdelavo spletnih strani, ker sam tega ne prevzemam. Ampak imam tudi zelo malo povprasevanja na to temo. Bi se pa naslo kaj v smislu spletnih aplikacij. Vem, da je dokaj dolgocasna tema, a kot dodatni zasluzek ti bi bilo morda sprejemljivo. Glede na to, da pravis, da ti je PHP domac, sem preprican, da ti tudi ASP.NET Core in C# v kombinaciji z WebForms in JS ne bi predstavljal velike tezave. Kaj pravis?
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! « (Kdo sem?)
Default avatar

Desiderius_da_Pietri

Desiderius_da_Pietri je napisal/a:
Mail/Skype: zeljko [pika] petrusic [afna] outlook [pika] de
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! « (Kdo sem?)