Starševski čvek

kalcinacija rame - punkcija

Default avatar
Bom kar tu vprašanje postavila, ker je veliko bralcev. Zanima me, če ima kdo izkušnjo z UZ punkcijo rame zaradi kalcinacije. hvala
Default avatar
boli tako boli je napisal/a:
Tudi jaz sem imela pred leti kalcinacijo. Sem šla samo k svoji zdravnici in dobila Naklofren in napotnico za protibolečenski fizioterapijo. Čakalna vrsta za fizioterapijo - pol leta. Ker Naklofen ni prijel, sem šla samoplačniško na to terapijo (ultrazvok in elektroterapijo) in si kupila Tens. To mi je pomagalo proti bolečinam.
Baje se vnetje rado ponovi. Tako da če se mi bo ponovilo, bom sigurno šla na UZ punkcijo. Ker so bolečine pri vnetju neznosne.
Default avatar
Kalcinacija v mišicah ni nobena huda stvar, samo dovolj je treba razgibavati ramenski obroč. Plavanje je najbolj primerno.

Protibolečinske tablete so blažev žegen.

Se pa zadeva rada ponavlja.
Default avatar
Ja, jaz sem naročena na FZ čez 10 mes, zato bo treba nekaj prej naredit, ker bolečine so čedalje hujše, sploh ponoči. Zato me zanina za punkciji, se mi zdi, da je to najhitrejši način
Default avatar
Piki_ si ti imel kalcinacijo in jo odpravil s plavanjem?
Default avatar
Mene je rama bolela 2 leti. Vedno bolj, ponoči sploh več nisem mogla spat. Roke nisem mogla dvignit višje od komolca ipd. Preden bi šla do zdravnika, sem se odločila še za zadnjo opcijo. Kupila sem kineziološki trak za ramo, si nalimala gor, po 14tih dneh je bolečina popustila. Zdaj imam že 2 meseca gor ta trak, jih menjam enkrat na teden in me ne boli. Najcenejši so v Hoferju, 2€ 4 kosi. Navodila za lepljenje so jasna.
Počasi bom trak opustila, pa da vidim kaj se bo zgodilo.
Default avatar
Prvič sem imela kalcinacijo pred cca 10 leti. Na fizioterapiji UZ in laser, 10 terapij. In so vse težave izginile.

Bolečine so se spet pojavile pred nekaj meseci. Na fizioterapiji čakalna doba 3 mesece, bolečino dokaj uspešno krotim z voltarenom. Upam na uspešno FT.
Default avatar
Kdor ima denar, naj gre na zasebno FT in sicer z UGV - udarnimi globinskimi valovi. To je najbolj učinkovita terapija proti kalcinacijam. Naše javno zdravstvo je seveda tako sposobno, da ravno te najbolj učinkovite terapije sploh ni v sistemu javnega zdravstva oz. javne fizioterapije, imajo pa jo seveda privatni izvajalci FT.

Poglejte si na spletu o FT z udarnimi globinskimi valovi. Če si tako terapijo lahko finančno privoščite, potem kar.
Default avatar
Meni je pomagala trimesečna kura z magnezijem, ramo sem redno dnevno mazala z magnezijevim oljem, dodala uživanje magnezijevega citrata, delala zmerne razgibalne vaje, po približno treh mesecih ni bilo več bolečin.... za vzdrževanje občasno še mažem, redno pa že pol leta uživam magnezij - citrat (magnezij direkt, diasporal) 250 - 400 mg dnevno. Omejila sem v tem času tudi mlečne izdelke.
Default avatar
Gibanje,razmigavanje rame,magnezij,mazanje rame z magnezijevim oljem je najboljša borba proti kalcinaciji,razen če niso prehude težave z celim ramenom.

Jaz nisem vedela,da težave v vratu in težave s karpalnim kanalom so mi še dodatno povzročale bolečino v rami in zbujanje ponoči zaradi mravljinčaste roke.

Če imaš preveč hude težave ti priporočam sunchi.si, ki ti vse razloži glede kalcinacije, mišic,opravi terapijo,pokaže vaje.Jaz sem bila samo na enem obisku in takoj čutila 90% olajšanje.Po kakem mesecu pa nobenh težav več.
Default avatar
En mali predlog je napisal/a:
Sem bil in mi ni pomagalo.Bom poskusil s trakovi.
Default avatar
boli tako boli je napisal/a:

Z mojo desno ramo je bilo zelo hudo. Preko horizontale je nisem mogel dvigniti in z desno roko niti približno nisem dosegel levega ramena.
K zdravniku nisem šel in najprej sem si jo mazal z vsemi žaubami in nič uspeha.
Potem sem na netu našel vaje za rame. Zdi se mi od Leka. Osvojil sem jih in začel sem z rednim ponavljanjem.
Druga faza je bila razizkovanje napak, ki jih delam. Ugotovil sem dvoje. Spim na hrbtu z rokami za glavo. To sem začel opuščsti in zadeva se je skupaj z vajami takoj v npr. letu iz moje stopnje 10, popravila na stopnjo 2 in niha med 0 in 2
.
Tudi med hojo v hrib, sprehodom delam vaje z ramenskim obročem...tudi s palicami v roki.
Kupil sem si tudi gvihte 2 x 2 kg in jih sedaj uporabljam doma. Npr. pri gledanju Tv. Se tudi vležem in z njimi delam vse živo...tudi za hrbtenico....
Opisal bi še drugo mojo napako, ki je vezana na delo....ne vem, če bo koga zanimalo...
Lp
Default avatar
Imela sem kalcinacijo in sem šla na punkcijo. Po punkciji je bilo boljše, ampak ne čisto dobro. Nato sem imela še fizioterapijo, in je bilo še malo boljše. Čez čas je bolečina čisto minila, vendar redno hodim na fitnes, kjer delam tudi vaje za ramenski obroč. Če vadbo malo zanemarim, se bolečina spet pojavlja. Mislim, da je bistveno, da se izvajao vaje za ramenski obroč.