Starševski čvek

Invalidska komisija

Default avatar
Zelo me jezi. Moja prijateljica je v hudih bolecinah poslaba na ik. Specialist je napisal da ni vec sposibna za delo.
Torej je res kar sem slisala nekaj let nazaj. Ko prides na pregled invalidske komisije
1. NAJPREJ GLEDAJO LETNICO ROJSTVA. TA JE NAJBOLJ POMEMBNA.
2. GLEDAJO KOLIKO LET SI ZAPOSLEN OZIROMA KOLIKO IMAS SE ZA DELAT.
3. V 5 MINUTAH VEDO TVOJE ZDRAVSTVENO STANJE IN VEDNO SO UGOTOVITVE IDEALNE. ZDRAV SI ZA DELO!
4. IZVIDI SPECIALISTOV TEH NE GLEDAJO!
Default avatar
MajaMajcika je napisal/a:
Čak malo, zdravljenje še ni zaključeno, pa so jo poslali na invalidsko komisijo? Ali je bila poslana na ZZZS komisijo zaradi podaljšanja bolniške?
Default avatar
ne razumem je napisal/a:
Poslana je bila na ocenitev invalidnosti. Specialist njen je napisal da ni sposobna za delo. Dali so jo delat po 8h z omejitvami.
Default avatar
Podobno je imel moj fotr. S hudimi bolečinami so ga poslali delat po 8h. Pritožbo so seveda zavrnili. Specialista niso upoštevali. On je šel delat. Ker s k.reteni se ni hotel ubadat. Zato ker je imel do upokojitve malo več od enega leta. In je potrpel. Jedel tablete kot bombone. Ko je prišel domov je bil zadet od tablet. Kot cunja.
Default avatar
MajaMajcika je napisal/a:
Pa kolikor je men znano, jih zanima kaj delaš oz kakšn poklic opravljaš.
Default avatar
MajaMajcika je napisal/a:
Pritoži se naj na odločbo.
Default avatar
Gledajo kar delas. Napisejo omejitve in da te lahko dajo na drugo delovno mesto. Ce ga ne najdejo dobis pa odpoved.

Se bo pritozila preko odvetnika.
Ker tudi njeba poskodba je prisla zaradi dela in to niso upostevali.
Default avatar
Poznam osebo, ki res ni mogla. Da je delala 8h. Je jedla tablete. Toliko tablet je en dan pojedla, da je bila odpeljana v bolnišnico. Predozirala se je, zastrupitev. Točno ne vem.
Res je invalidska se pošvižga na bolečine. Če stojiš na nogah pa lahko poješ celo škatlo analgetikov na dan, ali dve si dober za delo.
Besede invalidske komisije tej osebi, ki se je zastrupila s analgetiki: Gospa boste pojedla pa kakšno tabletko več pa boste lahko delala. Če to traja leto še gre. Ampaj lahko traja 5, 10 ali več let.
Default avatar
MajaMajcika je napisal/a:
Vsak mesec je hujša jeba na tej komisiji. Zame folk, ki dela tam niso ljudje. Še živali ne. Ker če imaš doma psa in si res bolan, pes to čuti in ti želi pomagat, ali pa te vsaj pusti pri miru, dokler ni res nujno, da ga pelješ ven. On to razume, folk na IK ne šteka a ma ništa. Kot da so nepismeni otroci iz vrtca. Pa tudi tej marsikaj razumejo, če jim razložiš. Če ne razumejo, ti postavljajo vprašanja toliko časa, da so zadovoljni s tvojimi odgovori oziroma, da poštudirajo kaj jim hočeš povedat. Da ne bo kdo mislil, da nakladam brezveze. Sem jih sprobala. Oziroma sem bila 2x. Prvič je bil en smotan dohtar, pa še ena dohtarca, ki je, ko sem prišla v sobo, šla kar ven, kot da si je po "napornem delu" zaslužila najmanj IZREDNO PAUZO. No, potem me dohtar itak ni hotel niti poslušat, čeprav sem imela več zelo očitnih razlogov za pozitivno rešitev že na prvi pogled, ne pa da bi ga slučajno zanimali celo razlogi, ki niso bili tako konkretno opazni. Poslal me je ven skoraj prej, kot sem prišla not, čez 14 dni sem dobila odgovor, da je prvostopenjska komisija....? Ein dohtar ein führer zavrnila predlog za prvo stopnjo se pravi invalidsko upokojitev. Potem sem se pritožila sama-brez pravne pomoči, šla sem celo tako daleč, da sem najela osebnega fotografa, ki me je prišel slikat na dom in se fotkala z vsemi vidnimi in manj vidnimi hibami. Zraven sem napisala obrazložitev za tiste najbolj ključne fotke-kako se naprimer ne morem oskrbet na delovnem mestu v zvezi z osebno higieno, ko grem na osnovno in najbolj nujno človekovo pravico-obisk wc...zaradi deformiranih rok...itd.
Seveda jim to sploh ni prišlo do živega. Mah kaki....
Potem se je zgodil en slučaj, ko sem prišla do URI Soča, kjer so me testirali, kaj in kako-taka kot sem, lahko sploh delam, če sploh karkoli lahko. In potem se je vse postavilo na pravo mesto. Na Sočo sem hodila cca 14 dni, tam so me pregledali fizično in psihično, ugotovili to, kar pač so in izdali 8 strani dolgo poročilo, s katerim sem šla spet na IK. Na prvi stopnji je bil h.b. drug dohtar, ki je bil precej bolj zainteresiran za moj problem, kot prvi. Takoj mi je povedal, da je že sam preučil vse spremljevalne izvide in da po njegovem nisem za drugam kot v inv.penzijo. Vendar je morala vse potrdit tudi komisija II.stopnje v Ljubljani, jaz sem namreč iz Murske Sobote.
Po nekaj tednih sem dobila pozitivno rešitev in tako sem od 2015 inv.upokojena.
Zato priporočam tvoji prijateljici isto pot. Specialist-kateri koli, naj ji napiše vlogo za URI Soča, na področju, kjer ste doma, ker imajo itak področne enote in ni samo v Ljubljani. Tam bodo najbolj ugotovili, kaj se lahko naredi v tej smeri in sploh ne dvomim, da ji bodo pomagali. Če še koga kaj zanima v tej smeri, se lahko oglasi na moj gmail; [email protected]
in z veseljem odgovorim na vprašanja, če bom kakor koli lahko.
Default avatar
do kdaj še boste tiho in držali glave v tla v tej mafijski pokvarjeni propadli skorumpirani govanaški gol azni večina dohtarjev na teh komisijah so direktno plačani od zzzs da ti ne dajo bolniške in ne dajo invalidske kljub temu da si bolan, gre za pokvarjeno mafijo , to so hujše barabe in kriminalci kot tisti na ulicah ki prodajajo drogo in se ukvarjajo s prostitucijo, državi pa to odgovaja ker so na oblasti enaki ali podobni, poglejte pavlihata korla, vaškega komedijanta, hepatitičarja bledoličnika in po novem še rogonosca ker so lenuhi in delomrzneži zapustili vlado zdravstvo je v totalnem razpadu, samo še denar da podmažeš pritožit s enimaš kam, saj so med sabo skoraj vsi povezani tako ali drugače, najverjetnejke pa en druzga fu kajo v rit, ali pa se swingajo in vi nainvi tepci mislite da bo protižba kaj nardila. a dohtar bo šel zaje bat svojo ženo, ki je isto dohtarca v teh komisijah in je podpisana pod prvostopenjsko odločbo. v šolo so hodili skupaj in skupaj fu kajo otroke pa pse tako kot znani pasje fukci iz slovenske zgodovine tam iz ljubljane cela država je skorumpirana do daske, zase so poskrbeli mafija prokleta. zakaj mislite, da vse kar pride na evropsko sodišče država izgubiker še evropa ve, kaka ciganija balkanska je kle. jaz imam za to mafijo še pripravljeno maščevanje ki bo kruto za njih, za vse kar so meni in mojim staršem slabega storili, policiji pa pofukam rit je bite se cigani prokleti
Default avatar
Ko prideš na invalidsko je tričlanska komisija, ki ima izvedensko mnenje že napisano. Sva s predsednico senata skupaj brala, ker se mi je šlo, da čimveč črtajo ven, ker sem hotel še delat isto delo naprej. Potem iz čudnih razlogov še čakaš na sklep nekaj mesecev.
Default avatar
Včasih je bila plava kuverta, danes je bela, ampak obe delata čudeže. Še posebej na tem področju. Pa ne se čuditi. Svet se tako vrti že od pamtiveka in se bo še naprej.
Default avatar
To pocne p.rekleta invalidska. Poznam par primerov kako so cloveka j.ebal v glavo. Ves zvit je bil in sposoben za delo.
Mojemu sodelavcu je rekel specialist ne glede na kaksne tezave ima. Dokler je na nogah ga bodo gnali delat. In res so ga. On pa komaj hodil. Ko pretece cas pol leta naj jo dajo spet na invalidsko
Tud delodajalc nasrka saj oseba bo vec na bolniski kot na delovnem mesto.
Prijateljica naj se pritozi. Verjetni bo neuspesno.
Default avatar
Sama sem imela izkusnje z invalidsko. Oni se dobesedno norca delajo z bolniki. Izvide preberejo na hitro. Kar predlagajo specialisti ne upostevajo. Se pozvizgajo na tisto.
Imela sem 56 let ko sem bila operirana na kolenih. Obe koleni. Poslana na invalidsko za upokojitev na predlog ortopeda. Dobila sem 3 kategorijo invalidnosti. Komaj sem stala na nogah in morala sem po prejemu odlocbe iti delat. Pritozila sem se z odvetnikom. Cakala mesece in mesece na odlocbo. Bila je negativna.
Danes nobenega ne upokojijo vec. Ne glede koliko je clovek bolan. Ce je na nogah je avtomaticni sposoben za delo.
Default avatar
To se dogaja zaradi goljufivcev in izkoriščevalcev, ki nočejo več delati.
Njim seveda rata, revež pa nafu...
Default avatar
Helenna je napisal/a:
Lahko poveš kakšno del oz. poklic opravljaš?
Default avatar
stoječe ali sedeče je napisal/a:
Gre se za mojo prijateljico. Dela tezko delo. S starostniki.
Default avatar
stoječe ali sedeče je napisal/a:
Jaz sem zdaj v penziji. Polna delovna doba. Sem jo docakala. Prisla sem komaj do konca. Da sem prisla do konca sem uzivala tablete. Vec tablet dnevno. Nekaj dopusta. Nekaj bolniske. Bila sem pa trgovka.
Default avatar
MajaMajcika je napisal/a:
Tam je pa zelo tezko delo.
Default avatar
Nič čudnegs je napisal/a:
Ja zaradi tega. Imate prav. Veliko ljudi je zdravih in drzava jim daje denar. Tudi invalidsko upokojeni so zdravi. Nekdo pa mora delat. In najveckrat nasrkajo bolni ljudje.