Starševski čvek

kaj je cenejše v Italiji kot pri nas

Default avatar

blizu sem

Mogoče kdo nabavlja hrano ipd. v Italiji? Kaj je ceneje in v katerih trgovinah?
Default avatar

moji starši

Moji so mi povedali, da kupujejo v središču Famiglia ...
Italijanski Lidl npr.
Baje je cenejši prašek za perilo, pivo, zobna pasta ...
Jaz sem malo skeptična ... Kaj pa sestavine in kvaliteta?
Isto kot v Sloveniji/boljše/slabše?
Ima še kdo drug izkušnje?
Default avatar

ha ah aha

Baba glupa , slabše kot v Sloveniji je samo nižje na balkanu, saj poznamo primerjave isti izdelek v mulerju in v mercatorju, enako pa velja za hofer lidl avstrija, italija napram sloveniji, nam prodajajo samo tretjerazredno robo, ker pazi sedaj "trg tako pričakuje"
Default avatar

Ceneje haha

Ceneje težko kaj najdeš. Kvečjemu po isti ceni, pa še to v diskontnih verigah.
Default avatar

My moon

V Italiji dobiš ceneje kot pri nas: Laško pivo, Radenasko, naše jogurte, poli salamo, sire, kraški pršut...
Od italijanske robe: kava, parmezan, pašta, drogerija, panetoni, paradižnikova mezga...
Sadje in zelenjava je približno ista cena s to razliko, da je I kvalitete, pri nas za enak denar dobiš II ali III kvaliteto.
Default avatar

Sloita

Precej cenejsi so vsi tehnicni izdelki npr. TV ipd, hrana razen sadja in mlecnih izdelkov, cistila ipd. Na splosno je vsa hrana, ki je izdelana pri njih, razen prej omenjenega in mesa, cenejsa kot pri nas. Hrana je tudi boljsega okusa. Se kar pozna, da je hrana, ki jo kupujemo pri nas izdelana za vzhodne trge. Vec je tudi izbire. Ce je pri nas dolocenega artikla na voljo 5 vrst, ga je v Italiji 10 ali 15 vrst.
Default avatar

kupujem v ipercoopu

Kava je veliko cenejša, sploh ko akcije ujameš. Pri nas ta mala Lavazza v Mercatorju stane 4,5 evra, v Italiji dobiš za ta denar tri, tudi štiri, ko so akcije.

Mi ujamemo akcije detergentov za perilo, mehčalcev, detergentov za posodo in podobno.

Kupimo v italiji testenine, riž, paradižnikove mezge, tuno, takšne stvari.

Na internetu imaš kataloge in si pogledaš, da greš v času najboljših akcij.
Default avatar

Sloita

Se strinjam z my moon. Tam ne mores tako kot pri nas prodajati vsakega s*anja. Kava je precej cenejsa. Recimo Lavazza tudi do 50% in se precej vec izbire je.
Default avatar

Vwv

Če hoce zahodni trgovec kaj zasluzit na balkanu, mora tudi cene prilagoditi balkanskim dohodkom. Ce pa mora prilagajati cene, mora prilagajati tudi kakovost. Zato v Italiji dobis npr. boljso kvaliteto, v Srbiji pa shit.
Default avatar

ahhh ja

Kar je cenejše, še ni nujno, da je tudi kvalitetno.
Kar pojdi v Eurospin.
Tam kupujem samo čistila.
Ostalo - predvsem kar se hrane tiče -hvala lepa.
Default avatar

Jazzzz

Kupujem v Italiji: pašto, radenska, šampone, kavo, panetone, mehčalec, Dash..... je neprimerljivo boljša kvaliteta kot pri nas......
Default avatar

glede hrane

Večina znanih blagovnih znamk, ki jih prodajajo tudi pri nas, je cenejših. In to ne v diskontih.

Testenine, parmezan, pršuti, siri, pijače, kava. Recimo Barilla je pri nas vsaj 50% dražja.
Default avatar

ne se hecat

ahhh ja je napisal/a:
Pa kaj ti misliš, da je Eurospin tisto, kar povprečen Italijan kupuje in konzumira? Ni. Tam je najcenejša in najbolj nekvalitetna hrana. Ne poznam Italijana, ki bi se hranil v Eurospinu.
Default avatar

a bejž no

ne se hecat je napisal/a:
Zanimivo. A potem sami migranti tam kupujejo? Ker kolikor vidim, je ogromno Eurospinov v Italiji. Kdo bi vedel, zakaj že? :-)
https://www.eurospin.it/punti-vendita/

Sicer redko, če pa že, pa navadno v coopu kupim kaj, česar v Slo ni (kakšne testenine, kakšno njihovo moko, sir, mezgo...). Cene v bistvu niso nič ugodnejše. Res pa ne gledam na neke ekstra akcije.
Default avatar

Eurospin

ahhh ja je napisal/a:
Kako si ti ena opranoglava nevednica: parmezan je v Eurospinu top ( Granapadano original), testenine tudi delajo italijanska podjetja, veliko prehrambenih izdelkov je brez palmine maščobe, pršut in kuhan pršut dosti kvalitetnejši in boljši od tistih od slovenskih proizvajalcev ali ponudbe pri drugih trgovcih, ker je manj slan in manj kemijsko dodelan. Tudi nekateri sokovi, omake, paradižnikova mezga, toast, ribje konzrve, olive, oljčno olje, nekateri drugi mlečni izdelki so boljši v primerjavi z ostalo ponudbo pri nas. Meni je všeč, ker najdem tam ogromno izdelkov brez palmine maščobe, manj vsebovane soli in manj vsebovanega sladkorja. Pa določen zamrznjen program živil zelenjave tudi. Pa čistila, nekatera pralna sredstva, akcijske ponudbe, ko imajo veliko italijanskih proizvodov. Sem bolj ljubitelj italijanskega, kot pa nemškega in avstrijskega ( delano na poljskem praktično) za nas Slovence. Ampak vsak po svoje; its free country.
Default avatar

ne se hecat

a bejž no je napisal/a:
Ja, ogromno, in koliko je še drugih trgovin? Koliko potem procentualno ljudi kupuje v Eurospinu? Ti jaz povem, da niti približno ne toliko, da bi rekla, da povprečen Italijan kupuje v Eurospinu.
Default avatar

ne se hecat

In še dokaz, da povprečen Italijan ne kupuje v Eurospinu in da Eurospin nima visokega tržnega deleža v Italiji.

Statistika je iz leta 2017, se pa gotovo ni veliko spremenila.

Coop - 14,2 %

Conad - 12 %

Selex - 9,9 %

Esselunga - 9 %

Auchan - 6,3 %

Carrefour - 6,1 %

Eurospin - 5,6 %

... in tako naprej.
Default avatar

tako je po Italiji

ne se hecat je napisal/a:
Povprečen in manj premožen Italijan od srednje Italije naprej do južne italije kupuje žal še v nižjih diskontarjih od Eurospina, kot je Dpiú, Familia napirmer.

Višji sloj kupuje pa: Auchan, Carrefour, Ipercoop, Conad- tam, kjer pač so.......

Staroselci in starejši prebivalci pa so po majhnih krajih še vedno zvesti lokalnim majhnim noname trgovinicam z allimentare ( =živili) in mesnicam =macelleria, prijateljskim zasebnikom- ne hodijo v velike trgovske centre.
Default avatar

ne se hecat

tako je po Italiji je napisal/a:
Ni Familia, je Famila. Famila je konkretno dražja od Eurospina in konkretno dražja od Ipercoopa. Če trdiš, da v Ipercoopu kupuje višji sloj, po tej logiki v Famili kupujejo bogataši. Famila nikakor ni diskontna trgovina. Je nekje v rangu našega Spara.
Default avatar

fdpiaag

a bejž no je napisal/a:
Ja, v Italiji v trgovinah tipa Lidl kupuje samo ološ. V Nemčiji isto v Aldiju. Sami črnci. Samo pri nas veljajo za normalne trgovine,