nov štedilnik-indukcija da ali ne??
Meni ni bilo žal za plinom niti za trenutek, eni se pa težko ločijo od njega, odvisno od posameznika. Svetujem ti, da ne kupiš najcenejše indukcije, glej, da ima dovolj stopenj za nastavljanje jakosti, da ima ločene komande za vsako kuhališče posebej, pa da ima booster za vsako kuhališče. Eni pohvalijo zvezna kuhališča, jaz tega sicer nimam. Jaz sem zadovoljna, je hitro, nekomplicirano in veliko bolj hvaležno za čiščenje, kot plin. Kuha se pa enako dobro, kot na plinu, tu ne vidim razlike.
Prednost indukcija je v hitrosti in čiščenju. Jaz sem vzela srednji cenovni razred in mi je žal, da ker nisem odštela več. Moja ne brni. Pozorna bodi na to, da kakšno varovalko imaš, ker indukcija potrebuje veliko močnejšo, da kot navadna steklo keramika. Mene pri moji indukciji moti, če imam prižganih več kuhalisc, se jakost porazdeli. npr.ce nekaj vre v loncu in hkrati cvrem meso, ali neha vreti, ali ni dovolj vroce olje za cvrtje. Serviser in stromar sta zagotovila, da ne gre drugače.
Plin je cist ok. Smo sli na 2 indukcija, 2 navadna steklokeramika. Nic ne brni, verjetno je kec v tem, da kupis mal drazje. Ne vidim pa posebne prednosti glede na plin. Zaradi zdravstvenih razlogov ne bi vec nikoli sla na indukcijo. Smo pa sli v to (namesto plina), ker bi sicer morali prestavljat napeljave v kuhinji (smo se preselili).
Kakšnih zdravstvenih razlogov?
[/quote]
Indukcija seva in je zaradi tega nepriporocljiva. Dandanes, ko imamo ze toliko tega sevanja, si, vsaj jaz ne bi navlekla se štedilnika takega, ni nobene potrebe, se najmanj da ni bil razlog za to čiščenje. Nikoli ne bi zaradi ciscenja zanemarila svojega zdravja. Sploh ker so ta sevanja najvecja v ravno trebusnem predelu, kjer so vsi pomembni notranji organi.
Jaz v taki kuhinji z indukcijo ne bi hotela kuhati.
http://www.inis.si/index.php?id=35#.XgkXn1NJc0M