Posvojitev otroka in rejništvo

Posvojitev otroka v tujini

Default avatar
S partnerko nameravama posvojiti otroka v tujini. Pa me zanima ce ima kdo aktualne informacije kako to poteka, oziroma je kdo posvojil v zadnjem letu
Default avatar
Pozdravljeni, midva sva tudi kandidata za posvojitev iz tujine. Začela sva tako, da sva poklicala lokalni CSD in se dogovorila za sestanek. Pred tem sva poslala vlogo, kjer sva navedla, da želiva posvojiti in se na kratko predstavila. Prvi sestanek je bil informativen, zaposlena je navedla seznam dokumentov, ki jih potrebuje lokalni CSD, da sproži postopek. Določila sva si en mesec, da jih zbereva, pošljeva na CSD in se dogovoriva za naslednji sestanek z zaposlenimi CSD-ja pri naju doma. Zaenkrat ne poznava nikogar, ki ima otroka, posvojenega pred kratkim, bova pa kontaktirala koga, ki se je javno izpostavil in vprašala, če bi bili pripravljeni deliti kakšne informacije.
Seznam dokumentov, ki jih rabite, je tukaj: https://www.rtvslo.si/turbulenca/pages/page/145
Poleg tega so od naju zahtevali še oba rojstna lista, potrdilo o dohodku za zadnje 3 mesece in potrdilo o lastništvu nepremičnine. Vendar kot omenjeno, midva sva pred sestankom poslala samo vlogo.
Default avatar
Hvala za odgovor. Tudi midva sva bila na CSD.
Ce ste pripravljeni da si delimo kaksne informacije mi javite in si lakho zamenjamo kontakt