Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zakaj se klošarjem ne pomaga?

Default avatar

miloščina ni pomoč

Mene samo zanima, zakaj:
- klošarji ne poščejo dela, ki ga je zdaj v izobilju, saj podjetjem primanjkuje delovne sile in iščejo delovno silo v daljnjih krajih Daljnjega vzhoda, ker kje bliže delovne sile ni več;
- država oz. občine ne pomagajo klošarjem z neprofitnimi stanovanji vsaj dokler ne zaslužijo prve plače v službi, ki jih je zdaj kot listja in trave (beri zgoraj)?
Default avatar

Bivša

Za razgovor je treba biti umit, obrit, oblečen, naspan. To ne morejo, če nimajo stanovanja, kjer bi se lahko uredili. Ali bi ti zaposlila nekoga, ki bi prišel na razgovor smrdljiv, s podočnjaki, ves shujšan in neobrit? Pomoč, ki bi se nudilo klošarjem, bi morala biti zelo sistematična. Tudi popolna preobrazba vrednot, ki jih vodijo v življenju sem spada. Pa ne samo nehat pit alkohol in jemat droge. Tudi spustiti ego in priznati si, da ne moremo v življenju delati samo to kar si želimo. To je ponavadi največji problem teh ljudi. So neprilagojeni, nepripravljeni malo potrpet, se prilagodit, z vsakim se skregajo, iščejo kar naprej neke svoje pravice in niso pripravljeni priznati napak. Imajo težave z upoštevanjem avtoritet. Zaradi vsega tega pristanejo tam, kjer so. To velja za večino primerov.
Default avatar

si jo moraš želet sprejeti

Pomoč obstaja, ampak nekateri jo pač ne želijo prejeti. So recimo raje pozimi zunaj kot da bi šli v zavetišče, ker tam pač obstajajo pravila. Zunaj so pa "svobodni". Pač vsi ne razmišljajo kot ti. Ne moreš nekoga prisiliti da razmišlja kot ti. Če nekdo izbere da bo živel zunaj, pač to ni kaznivo. Tebe pač motijo, zato želiš da jih ne vidiš a ne? Smola. Imajo tako kot ti pravico da izberejo kakšno življenje bodo živeli, kakšno pomoč bodo prejeli....
Default avatar

kraljmatjaz

Razlika je med brezdomci in klošarji. Brezdomci ne postanejo to, ker bi to sami hoteli, temveč zaradi okoliščin kot so alkohol, psihične motnje, družina jih vrže na cesto, deložacije... Klošar je to po svoji izbiri (največkrat bi se lahko kam umaknil vendar mu ni do tega). En socialni delavec je povedal, da je za nekoga uredil vse za nov začetek (nastanitev, obroke hrane, socialno pomoč), dotični bi se moral le naslednji dan zglasiti tam in tam ter podpisati obrazce. Ni prišel.
Default avatar

ni tako enostavno

miloščina ni pomoč je napisal/a:
Klošarji ne rabijo dela, ampak solidno plačano delo. Mislim tudi, da se ne morejo zaposliti, če nimajo stalnega ali začasnega bivališča.
Default avatar

11511

To so zelo bolni, ranjeni ljudje. Brez strehe nad glavo, ki naj bi bila neka osnova.
Premalo se ukvarjamo s tem problemom. Ni rešitev v kontejnerjih za prespat in toplim obrokom. Problem je reeeeeeeeees dosti večji.

In če spijejo kaj in skadijo kaj .............mi sploh ni čudno. In še vedno sem takemu nesrečnežu stisnila v roke kak euro. Za litrico je že nabral in to mu je popestrilo dan.

Mi gredo pa licemerke zelo na k.... ko take ljudi posiljujejo z sendviči, ker so kao lačni. Tistega eura pa ni od njih, ker pijanstva pa ne bodo podpirale.

Ja itak - podpirajo pa sistem ki je do tega privedel.
Default avatar

mama stiroporka

Kdo bo mene zaposlil pri 75 letih?
Default avatar

enEurozaVino

Klošar ali brezdomec, eno in isto. Sem pa gledala enkrat eno oddajo, kjer je klošar povedal, ki je že nekaj let na ulici, da se to enostavno navadiš. Ne moreš verjet ampak bi znalo biti res. Pravi ta klošar, da se navadiš na takšno življenje in da ne bi šel več delat.
Default avatar

indijski tulipan

11511 je napisal/a:
Zelo zelo lep zapis, ki se človeka dotakne.