Starševski čvek

Kako je komunistična Kitajska postala najmočnejša država na svetu?

Default avatar

Bezobrazan bečarac

Pa stalno so nam prali možgane, da komunizem nima prihodnosti. Američani so največji dolžniki komunistične Kitajske. Ameriški kapitalizem ne more preživet brez kitajskih komunističnih kreditov. Other peoples money.
Default avatar

o čem vi to

Bezobrazan bečarac je napisal/a:
kdaj so vam to prali možgane, še v komunizmu ali že potem, ko je propadel?
Default avatar

v kapitalizmu

v kapitalizmu, ko se je videlo, kako je odvisen od komunistične proizvodnje in zadnje čase tudi denarja.
Default avatar

vinko_č

Kako je komunistična Kitajska postala najmočnejša država na svetu?

S kapitalizmom.
Na splošno pa ne bluzit. Na Kitajskem in v Rusiji ni več komunizma.
Saj socializem bi bil čisto OK sistem, če ga ne bi ugrabili povzpetniki in neoliberalci.
In če nam ne bi bilo treba tekmovati z napol suženjsko delovno silo v Aziji. Katero mimogrede najbolj vzpodbujate ravno levičarji in prijatelji globalizma.
Default avatar

seveda je

vinko_č je napisal/a:
Seveda je na Kitajskem komunizem, v Rusiji ga pa res ni.
Default avatar

kdo ti je kriv

vinko_č je napisal/a:
Kdo ti je kriv, da si nekonkurenčen? Za višje dobičke kapitalističnih lastnikov boš že potrpel, socializem te ne bo več ščitil.
Default avatar

Kitajska operacija

A ni smešno, da so kapitalisti vso proizvodnjo v komunistično Kitajsko preselili? Očitno je komunizem najboljše poslovno okolje. Boljše od zahodnega. Zdaj pa nekaj cvilijo, da jim Kitajci kradejo patente. Ja, pa preselite fabrike nazaj v Evropo in Ameriko, če vas tako skrbi kraja tehnologije. Kaj so komunisti dobro zjebali te kapitalistične seronje. Čisto nič jim ne morejo.
Default avatar

všeč jim je

kapitalistom je všeč globalizem, nikomur drugemu tako.
Default avatar

vinko_č

seveda je je napisal/a:
V poslovnem okolju že ne. Tam imajo zdaj trdi kapitalizem, kot ga je Z. Evropa poznala na začetku industrijske revolucije. Edino v državnih institucijah še ima partija roko nad vsem.
A ni to paradoks, da ravno levičarji zagovarjajo najbolj trdi in brutalni kapitalizem? Tam ni sindikatov, ni zaščite delavcev, nobenih okoljskih standardov, ničesar. Samo bič za čimvečji dobiček globalističnih gospodarjev.
Levičarskim imbecilom in globalističnim ritolizcem se na kratki rok zdi imenitno, da lahko kupujejo poceni klump iz Azije, malo pa pozabljajo, da kmalu ne bo denarja niti za ta klump. Če ne bomo zaščitili svojih trgov.
Default avatar

Molimo za uboge na duhu MONa TM

Bezobrazan bečarac je napisal/a:
simpl. Obdržali so ideologijo ene partije in sprostili ekonomijo in obdržali nadzor nad denarjem.
Veliko kapitalističnih firm (poceni delovna sila) ima proizvodne ennote ali podizvajalce (nper. Apple ...) na Kitajskem - kitajska pobira davke
Veliko kitajcev dela za drobiž (ali pa še to ne) v getih v v kapitalističnih državah
Guglej o kitajskih delovnih taboriščih ...
v bistvu je Kitajska naredila svoje ljudi v to, kar so bila delovna taborišča pod Hitlerjem v (D).
Tudi S.Koreja tako deluje
Default avatar

Kitajska operacija

vinko_č je napisal/a:
A ti pa ne kupuješ poceni klumpa iz Azije? Kje pa ti kupuješ kvaliteto? Kje si ti kupil original nemško televizijo za 4000 evrov, namesto kitajsko za 400? Kje si kupil original ameriški pralni stroj za 3000 evrov, namesto azijskega za 300? A imaš kakšen avto? Si prepričan, da v njem ni nobenih poceni azijskih sestavnih delov? A ti sploh razumeš, kako je svetovno gospodarstvo povezano? razumeš ti moj kur.ac! To je prav značilno za svečkarje, ki se delate najbolj pametne, a zabiti ste ko štange. Pojma nimate o ničemer. Kdaj si ti nazadnje prebral kakšno strokovno knjigo ali resno revijo?
Default avatar

o čem vi to

v kapitalizmu je napisal/a:
torej po tem, ko je propadel, so vam začeli prati možgane, da nima prihodnosti. pa drugače, zdravje ok?
Default avatar

Bezobrazan bečarac

Molimo za uboge na duhu MONa TM je napisal/a:
Ja, in demokraciji zavezani zahodni kapitalisti nimajo nič proti, da v take razmere hodijo selit svoje firme. In tudi taki demokrati, kot si ti, nimate nič proti, ko kupujete kitajske izdelke, ki so narejeni v taboriščih. Zakaj ne bojkotirate teh produktov? Če si tak protikomunist, bojkotiraj kitajsko robo, namesto da jo kupuješ in s tem podpiraš kitajski režim. A ne gre? Si preveč življenjsko odvisen od komunističnih produktov iz delovnih taborišč, hahahahaha.
Default avatar

Molimo za uboge na duhu MONa TM

Bezobrazan bečarac je napisal/a:
ti si navaden idijot, ki drugim podtiaš svoje predsodke.
Nisem demokrat - sem za monarhije ☺
Mi je vseeno koliko kitajcev, vijetnamcev .. je crknilo od lakote, da lahko jaz nekaj kupim za malo denarja in da dela kot rabim toliko časa kot rabim -itak jih je preveč za resurse Zemlje.
btw: ne dajem jaz poceni robe v SLO trgovine ☺ .. robo, ki jo kupujem ne delajo v partijskih celicah ampak v firmah ... tudi privatnih ☺

mnogo ti ne veš o čemerkoli
Default avatar

Bezobrazan bečarac

Molimo za uboge na duhu MONa TM je napisal/a:
Kaj se pizdiš, seronja nepismena? A so te vprašaja zmedla, glupson? Crknil boš od lakote ti, ko mame več ne bo, da bi ti rit nafilala. Ti niti za fehtat ne boš dober, ker si prevelika sera serasta nesposobna, da bi lahko preživel v svetu.
Default avatar

DXX

Kitajska je postala kar je postala zato, ker se je partija do neke mere oprijela kapitalizma IN zato, ker se globalisticni komunajzerski agentje, ki stojijo za islamizacijo Evrope, nategancijo od globalnega segrevanja, itd ze lep cas trudijo zjebati zahodno civilizacijo. Slednji so se potrudili, da je Kitajska lahko pokradla intelektualno lastnino zahoda. Kasneje pa na plecih naroda, tudi skozi dumping in unicevanje okolja, najprej razvila proizvodnjo, sedaj pa tudi ostale soktorje.

Ker so na veliko investirali v infrastukturo drzava seveda daje vtis ultra razvite druzbe. Dejansko pa je za kuliso zunanjega blisca se vedno precej komunajzerske mentalitete, korupcije in lazi/zavajanja sirse javnosti.
Default avatar

Bezobrazan bečarac

DXX je napisal/a:
A, jebiga, zakaj se pa butlji kapitalistični niso potrudili, da bi zavarovali svojo intelektualno lastnino? Kaj so jih komunisti scat peljali, bedake kapitalistične, glupe ko ku.rac, hahahahahahaha.
Default avatar

seveda je

vinko_č je napisal/a:
Večina večjih firm na Kitajskem je v državni lasti, tako da ne vem, kaj nakladaš, da v poslovnem okolju pa kao partija nima rok nad večino dogajanja. Ti sploh veš, o čem pišeš? Manjša pa tudi v SFRJ niso bila.

Da tam ni sindikatov, je takšna blesarija in laž, da večje ne moreš napisat, Kitajska ima največjo zvezo sindikatov na svetu, več kot pol delavcev je združenih v sindikate, primerjaj si to z zahodom.

Okoljskih standardov imajo toliko, kot je potrebno, nikoli niso tega uporabljali za zagovarjanje svoje lenobe, v desetih letih so tako popucali državo, da se bliska, so vodilni na svetu v električnih avtih, hitrih železnicah in predvsem so zadnja leta nehali sprejemat SVINJARIJO ZAHODA:Default avatar

vinko_č

A ni to čudno, zakaj potem vsi rinejo na ta grdi Zahod, na Kitajsko pa nobeden noče. Pri vsej tej silni sindikalni zaščiti in super duper okoljskih standardih.
Tule neki beboti nabijajo neumnosti, istočasno pa tapkajo po i-phonu, katerega so jim v suženjskih razmerah izdelali v kitajskih tovarnah. Uporabljajo produkte kapitalizma, katere so jim kupili njihovi starši, zaposleni v kapitalistični firmi, sami pa s polno ritjo in očkovim denarjem zganjajo aktivizem, ker pač želijo biti "trendy".
Vsa njihova ljubezen do Kitajcev, Arabcev in črncev se začne in konča pri tem, ker mislijo in upajo, da bodo ti ljudje delali namesto njih in čistili njihov drek.
Isti mlatilci prazne slame, kot tisti propadli in pozabljeni ameriški šaušpilerji, ki so grozili, da bodo zaradi Trumpa migrirali v Kanado, v resnici pa niti eden ni šel tja.
Me zanima, kaj imajo delavci Gorenja povedati na to temo.

V bistvu se mi na nebuloze o tem, koliko kitajskih firm je v državni lasti sploh ne da replicirati, ker vidim, da prihajajo od enako neizobražene pokveke, kot je bila tista afna, ki me je pred kratkim podučevala o nepravičnosti am. volilnega sistema. Če ni to kar ena in ista oseba.
Default avatar

seveda je

vinko_č je napisal/a:
Na Kitajsko nobeden ne more tako enostavno, ker ni multikulti-kapitalistična, ampak tam komunisti ščitijo narod.