Starševski čvek

Na zabavi srečala njegovo bivšo

Default avatar

Tanja37

Malo me je spodneslo in moram nekomu povedat.

Z mojim sva skupaj že 14 let, imava hčerko in sva tudi poročena (pred 3 leti). Še vedno mi je čudovit, ga imam zelo rada, je dober oče in skrbi za nas, torej je zadnje kar želim, kakšen problem. Zadnji čas mi celo dovoli, da delno vplivam na njegovo garderobo (predvsem zaradi službe), pustil si je daljšo brado in moram reči, da izgleda še bolje kot pred 10. leti.

Zdaj pa zavrtimo čas nazaj. Vem, da je pred mano imel kar nekaj punc in bil precej popularen, predvsem pa VEM, da je bil sam noro zaljubljen v eno. BIla sta tudi skupaj nekaj časa, ona pa se je naveličala in odletela do naslednjega in tako naprej. Kljub temu je dolgo ni mogel pozabit in tudi vem, da sta kasneje (še vedno pred mano) se občasno še vedno "srečavala".

Na koncu je ona odšla v tujino delat, spoznala sem ga jaz in to je bilo to.

Zadnji vikend je bil moj povabljen na zabavo k poslovnemu partnerju skupaj z mano. Bilo je super....do trenutka, ko se je pred nama pojavila ona...vsa vesela, da ga vidi, kako je super, kako dobro izgleda, bla bla. Skočila mu je v objem, kot, da se je vrnil iz vojne. Mene je popolnoma ignorirala, on je bil v konkretni zadregi, predstavil naju je in izmenjali sva si prisiljen nasmeh. Še slabše je, da se je vrnila iz tujine in bo delala v tem podjetju, ki s podjetjem mojega veliko sodeluje. In še vedno izgleda zelo dobro, ne morem lagat. Je brez otrok, samska in ima precej svobodne poglede na svet.

Kar me najbolj boli je to, da je bil moj cel večer in tudi doma drugačen...vidno ga je presenetila in nikoli si nisem mislila, da ga lahko kaj tako premakne. Nočem silit vanj in igrati neke ljubosumne "Metke", ampak občutek je grozen.

Zelo rada bi udarila po mizi in dala vedeti, da karkoli z njenega konca ali od moža ne mislim prenašat. Zame je vsega konec prvo sekundo, ko bi se zgodila kakšna neumnost. A to potegne za seboj katastrofo tako s financami, hišo, otrokom, mogoče celo mojo službo (mož je pomagal, da sem jo dobila). Po drugi strani nočem dvigovati napetosti, saj verjetno ne bo nič iz vsega skupaj. Me je pa res groza...do sedaj sem bila pripravljena dat roko v ogenj zanj, a pri tej ženski vem, da sta imela marsikaj in je tudi ostalo marsikaj nedorečenega in še posebej iz njegove strani - neuslišanega. Vsi smo odrasli in bi se morali tako tudi obnašati, a hkrati je jasno, da smo samo ljudje in glede na stanje sveta, nam gre "obnašanje" precej slabo od rok.

Kakšen nasvet bi bil dobrodošel.
Priponke

emma-stone-and-andrew-garfield-hugged-when-they-r-2-4354-1486941587-1_dblbig.jpg
(331.79 KiB)

Default avatar

sveta preproščina

Na to, kako se bo obnašala ona, nimaš ne ti in ne tvoj mož nobenega vpliva. In četudi ga bo klicala, kam vabila, je nesmiselno, da zaradi tega kakorkoli ukrepaš. Seveda pod pogojem, da mož ne odreagira.
Default avatar

dragamoja

poznam sceno...ker sem bila na mestu tvojega moža.....trpela sem, trpeli smo vsi trije. Spet sva se zapletla, letos je po 5 letih vzporedne veze-umrl.Mož je vedel, smo se obiskovali, kot prijatelji, ker sta imela skupen hobi, sta imela teme za pogovor.Meni je...hudo.Pomislim nanj vsak dan...od smrti je pol leta. Ampak ko sva se po vsem času prvič videla...filing je bil grozen.Ja, smo odrasli, a neke zgodbe nas potegnejo vase..in ne znamo ven.Mojega ni več in moj mož si je oddahnil. Mi je kmalu po smrti rekel le- pa sva sama.
Default avatar

Večer

Kako to misliš, da z dolgo brado izgleda bolje kot brez?
Default avatar

no-ja

A ni to fino, če ni problemov, si jih pa narediš...najraje imam ljudi, ki se sekirajo na zalogo.....še malo teži, pa bo z veseljem odšel k njej, samo potem ne jokaj.
Default avatar

Ti to resno

dragamoja je napisal/a:
Resno??? Noro kaj vse ne obstaja...
Bila si v vezi s tem tipom, poleg moza, moz je zanj vedel, bila sta celo kolega in potem je ta drugi tip umrl? Svasta res
Default avatar

dragamoja

če imaš filing, da ga je premaknilo, ti ne zavidam stanja.Ker je mučno, ker te bo glodalo..postajal bo nemiren in tko...Ne vem, neki vnaprej ga ne bi postavljala pred dejstva, če pa te bo močno grizlo, mu to povej.Lahko pa ti rečem- vsaj enkrat se bosta dala dol. Morda samo za filing, pol pa morda ne več...saj ljudje se spreminjamo..morda si ne bosta več ustrezala...
Default avatar

miles

Tanja37 je napisal/a:

Bivša bo najbrž preizkusila ali njen mojo še deluje. Zihr je tvoj mož niti ne zanima, želi le, da bo pudl skočil skozi obroč. Tu nimaš kaj, lahko samo opazuješ predstavo. Komu boš na koncu zaploskala, njej ali njemu... lahko upaš, da njemu, ampak zaenkrat bolj kaže, da njej.
Okoli seksa se svet vrti...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar

dragamoja

resno. Pride tko v lajfu, skupaj sva šla na pogreb, najbrž zato, da sva oba vedela, da sva spet samo še midva...Je pa tko, da poznam eno njegovo napol uslišano ljubezen, a se je v 15 letih spremenila v kup sala in neurejenih las in vem, da ga ne privlači več...
Default avatar

Zaradi priponke

Zaradi slike v priponki bomo spet nekomu pomagali do novinarske zgodbice.
Default avatar

Mina222

Grozno je, ko ugotoviš, da je tvoj moški imel življenje pred tabo in, da je bila ženska, s katero je bil, čudovita. In, da je še danes čudovita...

Proti njej ne moreš nič, je pa sedaj dober trenutek, da se ozreš sama vase in na tvoj odnos do moža. Kar si nalagala vsa ta leta, bo imelo sedaj odločilni vpliv pri razvoju dogodkov.
Nova/stara ljubezen mu prinaša vznemirjenje, super sex, lepo telo in obraz. Nima pa vsebine.

Imaš ti kaj od tega? Mu prinašaš vznemirjenje, super sex, lepo telo in obraz? Ali ga jemlješ kot samoumevnega, sebe si že zdavnaj zapustila, sex je pa nekaj na koledarju 1x na mesec? Potem se ne čudit, da bo odšel. Za moškega se je potrebno trudit, sploh, če ti ustreza, kot on tebi in sploh, če si opazila, da postaja vedno boljši (kar je pogost pojav pri moških, ki so z leti bolje situirani, dajo nekaj nase, itd.). Torej imela si vse, hkrati pa dala precej manj. Lahko rečeš, da si čistila, kuhala, podpirala, delala, skrbela za otroka, ampak realno je to delal tudi on, če praviš, da je dober oče in mož. On skrbi zase, da ti bo všeč...kaj pa ti zase in zanj?

Če nisi, potem začni takoj, drugače bo izstavljen račun visok.
Default avatar

najbolj neumen nasvet

Mina222 je napisal/a:
nobene ženske moški ne varajo raje kot tako, ki se "trudi za moškega".
Delati moraš zase in samo zase in potem ti bo petelinček sledil, tako kot od drage moje, ko je šel na pogreb ženinega ljubimca.
Default avatar

miles

Mina222 je napisal/a:


Pa še ena zadeva...
Pametna ženska, ki moža spoštuje, najbrž ne bo odločala kaj naj obleče in kakšno brado naj nosi. Oblačimo otroke. Gre za očiten znak nespoštovanja, ki je dokaj pogost, se ga pa sicer malo katera ženska zaveda. Pa obrnimo zadevo - bi si katera ženska dovolila, da njen mož odloča o njeni garderobi in njeni frizuri?
Taka bi najbrž hitro poiskala svobodo v drugem objemu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar

Herotica

Če je tako krasen, lep in priljuden, sem prepričana, da mu je že katera nastavila obroč, pa očitno ni pudelj.
Kako hitro si je pa opomogel ali se še vedno malce čudno obnaša?
V takem primeru bi se jaz s svojim partnerjem pogovorila in mu tudi vse odkrito povedala, kaj se plete v moji glavi, ampak brez histerije. Pa potem vidiš ... In tudi, če ga je za hip vrgla iz ravnotežja, to ne pomeni, da sta na brzovlaku v katastrofo.
Default avatar

Huh

miles je napisal/a:
Kje pa ti živiš? V normalnem partnerskem odnosu se vsak dan prepleta kup idej dveh posameznikov, ki skupno peljeta proti istemu cilju. In sem spada tudi oblačenje in zunanja ureditev in vsekakor eden ali drugi upošteva pripombe drugega človeka, če so upravičeni (kar pa itak odloča vsak zase). Če vse delaš kot tebi paše, po svoje, brez, da te briga za mnenje ljudi okoli sebe...potem jih v bistvu ne rabiš in furaj samsko življenje še naprej.

Ne govorimo o odločanju, ampak o večjih/manjših izboljšavah, ki jih dva v zakonu delata konstantno, kar je normalno. Sploh, če ima en več smisla za nekaj, druga pa za drugo.
Default avatar

miles

Huh je napisal/a:

Vem, da si NEKATERE ženske za svoje življenjsko poslanstvo izberejo prevzgojo, preoblikovanje in predizajniranje svojega moškega. Kupijo "raw material", torej rjavega domačega medveda in potem zavihajo rokave, da na koncu pleše kot baletka in skače skozi obroč.
Samo na to sem opozoril.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar

ne udari po mizi

Samo lepo mu povej, da veš, da je bil zelo zaljubljen vanjo in da sta pustila zadeve nedorečene, kar je ponavadi problem, da stvari ne prebolimo. Niti ne sam zaključek, temveč odprte zadeve.

Pa mu povej, da sam ve, kaj dela, in da če misli kaj zabluziti, bo izgubil/uničil družino.

Če si pa ti mahnjena na denar in bi ostala z njim zaradi finančnih ugodnosti, pač bodi tiho, požri vse skupaj in pojdi naprej kot da se nič ni zgodilo.
Default avatar

haha ha

no-ja je napisal/a:
taboljša si! sekirajo na zalogo :)
Default avatar

moj nasvet je tak

Draga moja,

moj nasvet je: danes je ženska, čez nekaj časa bo lahko neka xy ženska ali neka druga situacija, katere pač ne moreš kontrolirat. Tak tip moškega nikoli ne moreš 100% imeti samo zase in nikoli mu ne moreš 100% zaupat. V tej situaciji bi bilo prav, da on sam pregovori in te pomiri in ti reče, da si zanj edina in da ona ni več nikjer in ne bo nikoli več del njegovega življenja. tega ti ni rekel, je tiho in se čudno obnaša. Ker je tak tip moškega, si ne more pomagat. Rad ima izzive, igre, strast.
Začni delati na tem, da se osamosvojiš - navajala si katastrofalne posledice in takše situacije se znajo res zgoditi, kadar se s takim partnerjem preveč prepleteš. Postani finančno in drugače neodvisna, če pride do česa, da ne pride do katastrofe.
Sta šele na začetku partnerske zveze, življenje je še dolgo, začni delati na osamosvojitvi ZDAJ.
Default avatar

boljši nasvet

ne udari po mizi je napisal/a:
nasvet gre v pravo smer, samo se ne sme ustaviti pri tem.
povej mu še, da je bila bivša res trapasta, da ga je pustila, pa da si ji zelo hvaležna.
Da ene ženske nikoli ne vedo kaj bi rade, v glavnem to naj ne bo njegova zadeva, ampak vajina zadeva. Na tak način bo preteklost in skrite želje izgubila ves čar.