Starševski čvek

Kako narediti najboljši hamburger

Default avatar
tisti ki imate izkušnje z delanjem hamburgerjev, kaj vse dati notri da postane zares dober??
Default avatar
veliko hrustljave solate, čebula, paradižnik, sir, kisle kumarice, majoneza in kečap. Pogojno lahko še hrustljava slanina.

To mi je top. Česa drugega pa nočem not.
Default avatar
Najbolj pomembno je meso najvišje kvalitete in dobra home made bombetka.
Default avatar
Iz kvalitetnega mesa se ne dela burgerjev, ga je škoda.
Default avatar
najboljšega sem jedla s piščančjim mesom- pa mi piščančje meso ni všeč. Šolan kuhar naredi čudež ker zna spečt meso pravilno.
Default avatar
Ena iz CH je napisal/a:
veganski so najboljši, kakšno meso neki? Fižolova pleska.
Default avatar
vprašanje hamburger je napisal/a:
Dobra bombetka in meso pravilno začinjeno je že 3/4 ali še več. Potem pa dodaš solato, sir in paradižnik, ostalo po okusu...
Default avatar
nrm je napisal/a:
Vidiš, kako napačno razmišljaš. Po tvoje narediš iz slabega mesa, najboljši burger?
Default avatar
Kvalitetno meso, karamelizirana čebula, zelena solata, paradižnik, sir (navaden, brie, camembert, kakor kdaj, včasih ga tudi ne dam), ker nisem neka fenica majoneze in kečapa, pa raje kakšno omakico iz kisle smetane, drobnjaka in popra ali kaj podobnega spacam.
_____________________________________________________________________________________________________________
V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...
Default avatar
in nasuješ med dva kosa kruha.
Default avatar
Ena iz CH je napisal/a:
Nekaterih stvari se pač ne dela s kvalitetnim mesom. Poleg burgerjev tudi hrenovk, paštete in pica šunke ne.
Default avatar
In ne, sploh ne razumeš, kaj šele, da bi znala razmišljat. Dokaj vseeno je, ker pri burgerju se meso utaplja v drugih sestavinah - vsak grižljaj se utaplja v kruhu, solati, kečapu itd. Meso ne pride do izraza. Z razlogom se burgerje dela, tako kot se jih dela in z razlogom se mu reče junk food.
Default avatar
nrm je napisal/a:
razmišljam drugače. slabo meso ali slabo pripravljeno nekateri utopite v kečapu in podobnem, da se vam zdi približno ok.
Default avatar
nrm je napisal/a:
Strinjam se s ch. Hamburger iz dobrega mesa je odličen hamburger. Hamburger ima neupravičeno slabšalni prizvok ker ga delaš iz žvarovne. Iz dobrega mesa je pa prava poslastica. Verjemi nam ki vemo kaj je dober hamburger.
Default avatar
Brez zveze se je matrati. Rajši zapelji družbo v 7burger v Šmarco pri Kamniku (poleg Hoferja) , vse ostalo so le približki burgerjev.
Default avatar
V svežo bombeto moj domači fižolov polpet, rezina gaude, solata, paradižnik, domačo omako iz kisle smetane, zraven pa zelenje mlade čebule.
Default avatar
V osnovi je hamburger rešitev, kako iz mesa slabše kvalitete narediti jed, ki si jo debeli Američan lahko brez vilic in noža porine v gobec. Torej daš mleto goveje meso med kruh.
Dodatki so pač taki, da jed vsaj približno deluje okusno. Po želji - sir, solata, omaka, čebula. Dejansko dodatki naredijo hamburger okusen, in ne meso. Vsak, ki ne verjame, naj naroči hamburger brez dodatkov (samo meso) in potem pove, kakšen se mu zdi tisti polpet med kruhom..... :P

Sicer pa - če je nekdo res tako trapast, da za polpete v hamburgerju uporabi meso najvišje kvalitete - njegov problem. Najbrž je to zato, ker ovce mislite, da vam razni Hood burgerji, Lars in Sveni, Pop's-i in podobni šušmarji ponujajo v svojih bombetkah oglaševano meso nevemkaterega goveda :-))) Bolje, da ne veste, kakšno staro govedino nameljejo (in iz kje), haha.
Default avatar
a se ti hecaš je napisal/a:
Ni kaj dodati- če hočeš u ne vem kakšnem hamburgerju uničit carski del stegna, ta bolši del hrbta..."ribico"....veselo na delo....

Maso za burgerje naredim izključno iz obreznin mesa!