Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zvišanje minimalne plače z 1.1.2020

Default avatar

Zvišanje-plače

Noro vprašanje gor ali dol, ampak!! Minimalka se bo zvišala na 700 eurov neto, ali se bodo sorazmerno povišali tudi drugi plačilni razredi?? Sam sem javni sektor 23. plačilni razred in imam 726 neto. Prej nisem bil minimalka, zdaj bom pa postal? Je tu logika ali se sorazmerno povišajo tudi plačilni razredi??
če kdo ve, hvala lp
Default avatar

samo to od mene

Sem prepričana, da se pripravlja kakšna podražitev, ki bo to zvišanje takoj požrla. Na tvoje vprašanje ne znam odgovoriti, sem pa to morala pripomniti. Grozno je, da človek cel mesec dela za denar, s katerimi meseca ne more preživeti.
Default avatar

o čem vi to

Zvišanje-plače je napisal/a:
logika je, da če je sosed dobil leseno nogo, bi bilo pravično, da tudi ti dobiš vsaj kol v rit.
Default avatar

Spremembe

Spremembe so mišljene samo za tiste najranljivejše ki so na minimalcu.
Default avatar

sssssssssssssssssssssssss

samo to od mene je napisal/a:
Z sedemstosestindvajsetimi vsak vidva euri ne moreta preziveti? Bi mogoce lahko s dvestpetindevetdesetemi? Sem pripravljen takoj zamenjat!
Default avatar

PismoRosno

sssssssssssssssssssssssss je napisal/a:
Kje dobis 295 € za cel mesec dela (180 ur)?
Default avatar

Kje to piše

PismoRosno je napisal/a:
A sem kaj spregledala, nikjer ne piše o 8 urah dela, ampak o znesku.
Verjetno gre za nezaposleno osebo, ki je pripravljena takoj zamenjati brezposelnost za službo in plačo.
Default avatar

naš sestanek

Ravno danes smo imeli sestanek v službi na to temo. Pač zaposleni z vodjo na interni ravni. Ne, plačni razredi se ne bodo sorazmerno nič višali oz. višanje ni predvideno. Sistematizacija je kakršna je. Boga za jajce so prijeli, ko se je lansko leto delala kao razbremenitev plačne skupine J in so velikodušno dvignili plače za 1 plačilni razred (ca. 30 eur bruto) in s tem se bodo po prsih toukli še nekaj časa. Ko bodo ljudje začeli razumet za kaj gre zna pa počit. Vse kar je do nekje 24. plačilnega razreda bo praktično na minimalni plači. Pomembna je bruto plača in vse kar je nad 940 eur bruto se ne šteje za minimalno plačo, čeprav zaradi večje obdavčitve padeš pod njo v neto znesku.

Naša računovodkinja je danes (na podatke in davke, ki veljajo na današnji dan) prišla do sklepa da npr. čistilka v 10 plačilnem razredu (630 eur BRUTO) bo konec meseca dobila izplačilo vsaj 700e + dodatki, če jih ima; srednja medicinska sestra v 21 plačilnem razredu z 960 EUR bruto pa izplačila 670 eur neto. Ne podcenjuje se delo čistilk, se je pa razvrednotilo delo ostalega kadra,opravlja bolj zahtevno in odgovorno delo. In očitno bo sedaj nagrada, če ti bodo vzeli kakšen plačni razed ne ga dodali
Default avatar

Pri nas

Pri nas se ukinjajo vse stimulacije :(
Delam v varnostni službi. Dejansko bom neto dobila manj.
Default avatar

ena od tam

Zvišanje-plače je napisal/a:
Višji razredi se ne bodo spreminjali, je pa v letu 2020 predvideno zvišanje socialne podpore.
Default avatar

poveča se le

minimalna plača, se mi ne zdi fer, lahko bi se plače vsem dvignile sorazmerno, mogoče je še kakšno podjetje kje, ki bo vsem dvignilo plače, drugače bomo kmalu vsi na isti plači
Default avatar

To bi bilo pravilno

poveča se le je napisal/a:
Treba je pritisniti na podjetja da začnejo pošteno plačevati delavce. Sami od sebe jih sigurno ne bodo začeli. Vedno so izgovori v smislu konkurenčnosti, dodane vrednosti, davkov itd.... Direktorji in nadzorni sveti pa milijonski prejemki.
Default avatar

naš sestanek

Ne, nimamo jo mi na plači 640 eur ampak jo ima na takšni plači država, v končni fazi tudi vi, kot državljan Slovenije z volilno pravico, ki je ocenila da je njeno delo vredno toliko. Na netu je javno dostopna tabela vseh delovnih mest v ju/js in zraven plačilni razredi. Razpon od od 1!! - 65 (440 eur bruto - 5.400e bruto!). Ja v JS obstajajo delovna mesta, ki imajo uradno osnovno plačo 440 eur BRUTO.. In večina ljudi iz JS, ki jo običajni državljani srečujejo in imajo z njimi opravka v vsakdanjem življenju in jim tako radi j... vse po spisku, da so paraziti in nesposobni ima osnovno plačo konkretno nižjo od minimalne plače

Vse kar je bolničarjev, srednjih medicinskih sester, varnostnikov, kuharjev, , šoferjev, tajnic, administratorjev, sodnih zapisnikarjev, pomočnikih v vrtcu itd je na minimalni plači ali je uradna plača pod njo.

Tu so delovna mesta plačne skupine J (najslabše plačanih v javnem sektorju). Uradno nimimalno plačo v bruto znesku dosegajo šele tisti nad 20/21 razredom. V večini imajo manj, a ne? Napreduje se vsake 3 leta za 1 razred (lahko 2 ampak v praksi že tako naredijo da napreduješ samo za 1, iz realnih izkušenj. Tako da končni plačilni razred dosežeš ravno nekje pri penziji. https://www.uradni-list.si/files/RS_-20 ... 2-0000.PDF
Default avatar

o čem vi to

naš sestanek je napisal/a:
rešitev je enostavna: pejte v zasebni sektor, tam ni plačnih razredov.
Default avatar

zgembutin

To bi bilo pravilno je napisal/a:
Vse firme iscejo delavce, za precej nad minimalcem. Kdor ne zamenja, je pac ******.
Default avatar

Napiši

naš sestanek je napisal/a:
Napiši kje v javni upravi je čistilka plačana 640 bruto da posredujemo to naprej.
Default avatar

V celotni ju

640 bruto je z napredovanji.

Delovno mesto čistilka ii pod šifro J032001 je ovrednoteno od 6-16 pl razreda. 16 je z vsemi napredovanji po ca 25 letih dela če si nadpovprečno ocenjen. To je v denarju 535 - 790 e bruto
Default avatar

prilizovanje

V celotni ju je napisal/a:
od 2020 bo plača za čistilko najmanj 940 Eur + vsi dodatki, torej v povprečju vsaj 1.000 Eur....dvig je enormen in narejen povsem brez pameti.
Default avatar

Kje je to

V celotni ju je napisal/a:
Mene zanima kje dejansko v JU ima čistilka plačo 640 bruto da posredujemo naprej pristojno. Ne zanima me kaj bi lahko bilo hipotetično.
Default avatar

Nikjer

Kje je to je napisal/a:
Tega ni nikjer v reali brez veze da iščete, to so samo dezinformacije delodajalcev ki na sestankih v zasebnem sektorju ščuvajo svoje zaposlene proti tistim revežem na minimalcu.